30 juni 2013

Carp and the City part 15

Drillen vanaf de brug
Carp and the City continues! Omdat de stadsvisserij Wouter en mij om meerdere redenen is bevallen, willen we er dit jaar een vervolg aan geven. Ter inspiratie van de nog komende sessies spreken we een avond af om potentiële stekken te bespreken en de Carp and the City-film van het afgelopen jaar te bekijken. De insteek zal het zelfde blijven. Relaxt een avondje vissen waarin we binnen een paar uur een aanbeet proberen af te dwingen.

Wouter heeft twee dagen van tevoren gevoerd op een stek die hij eerder heeft bevist. Dit keer zijn we met zijn tweeën. Om meer over de stek te weten te komen, maar natuurlijk ook om vis te vangen. Door wegwerkzaamheden staat het verkeer in de hele stad vast en is het pas om 19.30 uur dat we op de stek arriveren. Bij het uitladen van de auto begint het ook nog te regenen. Lekker.

Er barst een feest los in een woonboot aan de overkant. Door de grote ramen kunnen we alles volgen wat er zich binnen afspeelt. We zijn net klaar met eten als Wouter's linker hengel afloopt. De vis sleurt meters lijn van zijn spoel en scheert vervolgens naar links. 'De lijn blijft ergens achter haken', meld Wouter brommend. Ik schijn met mijn hoofdlamp op zijn hengeltop. Die gaat lichtjes heen en weer. Hij zit er nog aan. Plots komt de vis mee. 'Ja, hij is los! Nee, toch niet!' De ardenaline giert door Wouter's lichaam. 'Loop anders de brug op, dan verandert de hoek', opper ik. Ondertussen gaat het harder regenen. Wouter geeft gehoor aan mijn suggestie. Aan de overkant komen wat feestgangers naar buiten lopen. Twee zonderen zich af. De vis is weer in beweging gekomen en Wouter houdt lichte druk. Aan de overkant ontwikkeld zich een hevige vrijpartij tegen de woonboot aan. Plots springt de hengeltop recht. 'K.t! Onee, toch niet!' klinkt het van op de brug. De vis is losgekomen en spurt naar het midden van de gracht. Snel komt Wouter van de brug afgelopen om zo meer controle over de vis te krijgen.

Een zakker op mijn rechter hengel. Chaos! Ik heb al snel door dat het een brasem is. Wouter heeft zijn vis ondertussen onder de top zwemmen, maar zet niet al teveel druk. De lijn zou heel goed beschadigd kunnen zijn. Aan de overkant vertrekt het vrijende tweetal, waarschijnlijk op weg naar meer privacy.

De prijs is binnen
Op het moment van scheppen stopt het eindelijk met regenen. Eenmaal op de onthaakmat kunnen we de vis bewonderen. Een spiegel met groot uithoudingsvermogen. En ook lekker, de vis heeft goed op het voer gezeten, gezien de resten op de onthaakmat. De kop is eraf!

Tegen middernacht sluiten we de sessie af. Op nog een brasem na is het stil gebleven, maar we hebben de smaak weer te pakken! Er gebeurt weer genoeg in de City!

12 opmerkingen:

 1. Mooie vis voor Wouter. Jammer dat de show aan de overkant niet doorging ha ha

  Grtz,

  Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yes eindelijk! Kom maar op met die billen! O en vissen natuurlijk ha ha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Jeffrey, je verveelt je niet snel, als ke maar rond kijkt ;)
  @ Tim, Billen? Karpers? Meer van dat komt eraan, en uiteindelijk ook weer een film.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker verhaal Boudewijn. Mooie vis ook voor je maat. Groeten Teunis G J Ouwehand.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Teunis. Hopelijk valt er meer leuks te melden de komende tijd.

   Verwijderen
 5. Ik moest gelijk weer aan het filmpje van vorig jaar denken met al die hardlopende vrouwen. Prachtig commentaar van jullie er bij: "wat een wijf hé"! O tijdens het schrijven zie ik dat anderen het hier ook al over hebben haha.
  Mooie vis Wouter, goed dat je hem hebt weten te vangen zonder lijnbreuk. Dat onderschatten mensen nog wel eens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Michael! Door rustig aan te doen en met overleg te drillen is de vis toch binnengekomen. De meesten zouden alleen maar hard gaan trekken met waarschijnlijk lijnbreuk tot gevolg.

   Verwijderen
 6. Leuk dat jullie doorgaan. Hoop voor jullie op nog meer van zulke vissen.

  Groeten,
  Sjoerd

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk stuk man! Was een mooi moment van de run, na het eten en totaal afgeleid door de omgeving. Alles gebeurde weer tegelijkertijd.. Als het mooier weer is komen die billen weer in het vizier ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bijna een lederkarper, weinig schubben heeft deze kneiter. De eerste op de mat maar niet zonder de nodige problemen, extra lekkah!

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen