24 oktober 2012

Even uw aandacht!

Het scheelde niet veel of deze vis had mij overleefd
Het is deze week Donorweek, dus besteed ook ik hier natuurlijk even aandacht aan.
Dit is wat ik op mijn Facebookpagina heb geplaatst:

Een memorabele vangst in de herfst van 2012.
Dankzij iemand die zijn of haar hart beschikbaar stelde en mij zodoende het leven schonk!
Mensen, neem een moment om te registreren of je donor wilt zijn. Twijfel je? Lees dan de info op deze site door om je keuze te bepalen.

Oja, eind dit jaar zal mijn boek verschijnen over mijn voormalig leven als hartpatient!

Nu ga ik weer vissen; dankzij mijn donor :)

18 opmerkingen:

 1. Hoi Boudewijn

  ik heb het vorig jaar nog laten controleren na jouw transplantatie maar ik ben het nog steeds hoor.
  vind het een goede zaak ,je zal zelf maar in die situatie zitten en er is niks .

  gr Frank

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed te horen Frank en zo is het maar net, maar velen denk nu eenmaal niet zo...

   Verwijderen
 2. Hoi Boudewijn,

  Eigenlijk nooit bij stil gestaan,je hoort en ziet het wel op TV maar we hebben zoiets van dat zal mij niet overkomen Had ook een tijd niet gevist omdat mijn zoontje kanker heeft gehad,na een intense behandeling is ie al een tijdje schoon en vis ik weer met nog meer plezier,maar dat kan jij wel begrijpen.Ik zal me van de week opgeven als donor,heb sinds vorige week een weblog over penvissen op karper mischien wel even leuk om te kijken.Ik zal gelijk die link van jouw erop zetten als je dat goedvind.groet,Bjorn. Penrikelen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi gesproken man.
  Zet mij sirieus aan het denken man.
  Maar zeker wel zo belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Bjorn,
  Het is ook zoals je zegt. Veel mensen denken (of willen) er niet aan zolang ze er zelf niet in hun directe omgeving mee geconfronteerd worden. Ik kan me wel een beetje inbeelden denk ik hoe je toen geleefd hebt, al was ik zelf degene om wie het voornamelijk draaide (naasten hebben het misschien wel zwaarder) Ik zal je weblog bekijken en ook op mijn blogrol zetten.
  Hoop voor jullie dat alle controles een mooie uitslag betekenen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met mijn zoontje gaat het erg goed,en de controles zijn ook goed,ik hoop dat het met jouw ook de goede kant blijft opgaan,zo tezien wel Toppie,Ben blij voor je Groet,Bjorn.

   Verwijderen
 5. he boudewijn,
  het leven is toch maar betrekkelijk;het ene jaar weet je niet zeker of je er volgendjaar nog bent;is het het volgend jaar en sta je dikke bakken te drillen en heb je weer lol in je leven.geniet van je leven.ben overigens al jaren donor.

  enjoy,patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed om te horen patrick. Zo is het, het ene moment sta je, het volgende moment lig je. Geniet van de mooie, leuke dingen en doe dingen die je wilt doen als je ze kunt doen, niet pas over een paar jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Boudewijn, goed dat je hier aandacht aan besteedt! Ik ben ook al jaren donor en het onderwerp komt regelmatig naar voren tijdens discussies met vrienden. Helaas heb ik nog niet iedereen kunnen overtuigen. Mooi dat het jouw veel goeds heeft gebracht en ik hoop dat het leven van de familie van de donor ondertussen ook weer een beetje op de rit is.

  Sjoerd

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb er eerlijk gezegd nooit bij stil gestaan. Het heeft me een interessant en zeer verhelderend gesprek met mijn vriendin opgeleverd. Blijkt dat zij nog voordat we met elkaar hadden zich al had opgegeven als donor. Kreeg ik een heerlijk droog antwoord: "Ja, als ik er mensen mee kan redden, waarom niet? Ik ben er dan toch niet meer." Ok, duidelijk dus. Er zit maar één ding op, snel registreren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben na je 1ste verjaardag donor geworden! Door jou dus!

  Grtz Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Sjoerd, mooi om te horen. Persoonlijk zou ik graag zien dat iedereen zich aanmeld als donor zolang het niet automatisch is, tenzij... maar ieder moet voor zich kiezen, belnagrijk is denk ik wel, en niet alleen voor jezelf, maar vooral voor je nabestaanden, dat ieder zijn keuze aangeeft. Ga door met je queste! ;)
  @ Tsak, en zo werkt het vaak, een gesprek, even informeren over hoe alles werkt omtrent donorschap en vervolgens 2 minuten van je leven de tijd nemen om je keuze aangeven. Heb je dat ondertussen al gedaan of komt dat straks wel? :))
  @ Jeffrey, mooi om te horen man!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Boudewijn,
  Misschien heel stom maar ik heb het eigenlijk nooit zo bekeken. Pas toen ik je facebookbericht zag bedacht ik me: ja, die man had die vis nooit kunnen vangen als hij geen donorhart had gekregen. Wat mis je dan allemaal wel niet? Dat geldt voor alles natuurlijk maar gisteravond viel opeens het kwartje. Ik heb een gesprek met me vriendin gehad en die bleek al donor te zijn. Heb me meteen opgegeven. Het ga je goed!
  Groeten, Diederik

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wilde net al ff registreren en op de groene manier via DigiD. Moet straks, omdat ik mn inloggegevens niet uit mn hoofd weet ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het zal je kind maar wezen .........

  BeantwoordenVerwijderen
 14. weet je wat bijzonder is...? dat je als nabestaande leest/weet dat het goed gaat met de ontvanger! Fijn B, alle goeds toegewenst!
  WP

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste WP, dank je wel. Jullie natuurlijk ook al het beste!

   Verwijderen