16 oktober 2012

Carp and the City part 14

Nu Wouter en ik wat feeling hebben gekregen met het Gat, zijn we terug op de 'Dealerstek'. Het regent. We haasten ons alles op te zetten, maar moeten toch wat droge kleding aantrekken om niet te verkleumen. Het wordt dit keer een vier uur durend sessietje, dus een uurtje korter dan normaal.

Een uur later is de duisternis ingevallen en verzorgt Wouter dit keer het avondeten. Van de  dealer vooralsnog geen spoor. Misschien te weinig klandizie met dit weer?


Korte run op de hengel die verderop tussen de boten staat! Al voor ik de stok kan oppakken is de molen gestopt lijn af te geven. Ik draai slechts de montage binnen. Wat is dat nou?! Alles ziet er nog goed uit, dus laat ik de rig weer op zijn plek zakken en loop de hengel naar de steuntjes, tien meter verderop. Op dat moment een run op Wouter's hengel. Hij trekt een kort sprintje en nog voor hij bij zijn hengel is zwijgt zijn Delkim. WTF?! Ik voer wat brokjes boilie bij en zoek de beschutting van de shelter weer op. Het eten is nog niet aangebrand. Krabben? Brasem? Geloste karper? De eerste twee lijken ons het meest waarschijnlijk.

Keiharde run op mijn hengel naast de shelter. De molenslip staat nagenoeg dicht omdat ik in de buurt van obstakels vis. Zoals gepland komt de vis omhoog, getuige de boeggolf die te zien is als ik de hengel oppak. Op dat moment komt de vis deels uit het water en schiet het stuk lood op mij af. Mijn scheldkanonnade verdwijnt grotendeels in het omgevingsgeluid... Het was een mooie...


Niet veel later een zakker op mijn hengel tussen de bootjes. Een kort sprintje en ik maak contact. Brasem. De boilie is duidelijk door krabben onderhanden genomen. Nog even en er valt haast nergens meer in het najaar te vissen...

Het blijft stil, veel te stil. 'Wat is het plan?' vraagt Wouter, 'gaan we door of kappen we hier?'
Drie aanbeten in negen uur vistijd is op zich niet slecht, maar minder dan we onszelf hadden voorgenomen en minder dan ons gemiddelde op de andere stekken. We hakken de knoop door en stoppen. Stekken genoeg en waarom niet eentje zoeken die een hoger rendement zou kunnen opleveren? Misschien onverstandig, maar dat merken we wel.

8 opmerkingen:

 1. Niks onverstandig. Gewoon op naar de volgende brug! Maar natuurlijk wel af en toe even terugkomen. Paar daagjes voeren, twee uurtjes hengelen. Zeker als het koud wordt kan dat gewoon heel goed werken.... En je blijft lekker bezig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dat je kan zeggen 3 aanbeten in 9 uur is op zich niet slecht ha ha

  Grtz
  Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie sfeervolle foto die bovenste

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet wezen penvissen Boudewijn?,Ach onder een shelter zitten met dit weer is ook geen straf,volgende keer beter mannen.Groet,Bjorn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Verstandige keuze lijkt me. Overigens vind ik de tweede foto een prachtig sfeerplaatje met die weerspiegeling in het water.

  Gr. Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi zweer plaatje de laatste foto.
  Ben benieuwd naar het vervolg !

  Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Rolf, we blijven zeker wat aanrommelen daar tussen de grachtenpanden en bootjes.
  @ Jeffrey, ben op zich natuurlijk wel blij met dat gemiddelde, maar ons streven was hoger en het is vooral ook een gevoel dat we hebben, dat is nogal een belangrijk issue bij mij.
  @ Blorn, penvissen komt zeker wel weer, deze visserij is alleen effectiever en aangezien we uit werk meteen doorgaan is het wel zo lekker als je even kan ralaxen.
  @ Koen, we gaan het zien, maar ik zal in ieder geval af en toe eens kort terugkeren.
  @ Sander, Thnx en we gaan zien waar we eindigen. Volgende keer weer naar het Gat.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Boudewijn,

  Vis je op de Stadionkade? Althans, daar lijkt het wel op. Grappig, ik heb daar vroeger ook veel gevist. Nooit zwaar gevangen, wel mooie torpedoschubs tot zo'n 21 pond.. Vooral met de aardappel en mais. Uiteraard met de pen.

  Als ik je een tip mag geven: rondom het Olympisch Stadion heb je veel mooie plekjes. Bv steigers, bomen, bruggen, versmallingen (oude sluis) en plompebedden.

  Veel succes.

  Gr. Ron de Zwart

  BeantwoordenVerwijderen