5 oktober 2012

Project Area 51 de tweede sessie

Area 51, de tweede sessie. Vang vijf twintigers en één dertiger, dat is onze taak de komende weken. Rolf en ik doen om de beurt verslag van onze sessies. De tweede zit erop.


Dat we voor onszelf de lat behoorlijk hoog hebben gelegd weten we. En dat ons project zo'n vliegende start zou kennen hadden we ook niet kunnen bevroedden. Het watersysteem dat we bevissen staat nou eenmaal niet bekend om zijn vele grote exemplaren, in tegendeel. En groot hebben we dus vertaald naar onze doelstelling.

Na een toch eigenlijk wel overdonderende eerste sessie hebben we deze keer noodgedwongen voor een wat later tijdstip moeten kiezen. Wel weten we Area 51 nog voor de file te bereiken. Twintig minuten later liggen alle rigs op de bodem. We hebben onszelf vandaag vijf uur de tijd gegeven. Het duurt een half uur.

De run is spoelverhittend hard als Rolf de hengel oppakt. Tien, twintig, dertig en meer meters lijn verlaten de spoel. Wat is dit dan?! We kijken elkaar aan. Kunnen we na deze dril de '1' uit de doelstelling wegstrepen? Of is het één van de grote, wilde torpedo's ? Rolf wint lijn tot deze op een dikke twintig meter uit de kant door het water snijdt. Dan zet de vis koers naar links, evenwijdig aan de oever, richting de lijn van de linker hengel. Gespannen wachten we af, maar het gaat goed. Voor de zekerheid draai ik hem toch maar binnen. We lopen met de vis mee tot we door de bomen niet verder kunnen. Gelukkig werkt de vis mee door weer naar rechts te zwemmen. Nog altijd hebben we geen glimp van hem kunnen opvangen.

Er zijn ondertussen dik tien minuten verstreken.'Het voelt groot' laat Rolf zich nog maar eens ontvallen als de vis rustig zijn rondjes voor de kant zwemt. Ondertussen heeft een kraai onze zak met boilies weten te openen en hupt nu voor de tweede keer triomfantelijk met drie bollen in zijn bek naar een struik, waar hij ze neerlegt en bedekt met gras.
Dan verschijnt de vis aan de oppervlakte. Een schub. Niet zo groot als de dril deed vermoeden, maar wel een dikke twintiger! Ik steek het net in het water en wacht tot Rolf de vis er boven loodst.

Dikke twintiger voor Rolf
Eindelijk is de vis in veilige haven. Een stevige handdruk en wat euforisch gelul en ik draag de vis naar de mat. De bek is wat beschadigd, maar wat een stoere vis! En wat een dril! En zo snel al! Wat staat ons de rest van deze sessie te wachten?

De tijd vervliegt. We eten wat, werpen opnieuw in, en nemen onze aanpak nog eens door. Het gaat beter dan we verwacht hadden met nu al twee twintigers. Zullen we slagen? Wanneer komt de volgende aanbeet?

Vijf uur na aanvang pakken we in. Area 51 is nu Area 31. Nog drie twintigers en één dertiger te gaan. Hoe zal het verder gaan? Daar zal Rolf over berichten!

13 opmerkingen:

 1. Zenuwslopende dril en een knappe dikkert! Ben benieuwd hoe inmiddels area 31 af gaat lopen. Zet m op gents!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo moeilijk is het dus niet om er een 20 plus vis te vangen of is het geluk? Mooie vis voor Rolf na een mooie dril. Mooi beschreven Boudewijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tsssss. Dikke fissa kil! Echt wel. Waar gerost dan man? Goed voor bbq zeker!! Whoehaaa! Echt wel.Met dikke saus erop. Ook vette pet! Wwwar die gekocht kil? Nieuwe brand ofzo? Never gezien. Is echt fashion man! Met kruisjes van Amsterdam op. Is snoek toch? Ga volgende keer dumpert geven. Gewoon hard!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is dat voor gast die anoniem? Verwijderen dat soort teksten, dat slaat nergens op.
  Het gaat lekker zo te zien. Volgende keer jij weer!

  Grtz,

  Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Stephan: Ja, je trekt de juiste conclusie... Het moet of niet zo moeilijk óf geluk zijn. Er zijn immers verder geen opties...
  @Tsssss: Mooie woorden! Lekker om te zien dat er nog mensen hoofdletters op de juiste manier gebruiken. Chapeau!
  @Jeffrey: Rieleks broeder, hij zegt niks beledigends. Vind 'm best wel creatief eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. en hij vindt doodleuk dat ie niet zoveel vangt de laatste tijd.
  tot nu toe elke sessie vis.....
  en wat voor een vis weer!hou dit vol en jullie slagen met vlag en wimpel
  voor de doelstellingen!
  die dertiger komt eraan echt wel.

  suc6,patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Elke keer is het weer genieten van jullie projecten. Succes met het behalen van de doestellingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dagen piekeren, snuffelen, loeren en voeren noem ik niet geluk. I love it when a plan comes together! Nu nog een foto met elk een dikke sigaar en een grote grijns, of komt die als 31 tot 0 is gereduceerd? En hoe gaat de telling als de volgende twee wel 30-ers zijn? Naar 29? Ben wel benieuwd,volgens de afroom theorieen hebben jullie de top nu wel gehad ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het was alsof ik naast jullie stond tijdens de dril.
  Weer een hele mooie vis. Op naar die 1!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. dus behalve de dikke varkens lusten de kraaien jullie ballen ook...
  lekker hoor zo'n dikke glimmerd !)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kijk nu alweer uit naar project area 21. Double tops. Check! Let maar op!

  Mooie kogelronde schub mannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lekker bezig mannen en volgende jij weer Boudewijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja mannen, hij gaat lekker. Als het zo doorloopt is onze doelstelling misschien wel haalbaar, maar de twintigers en zeker de dertigers zijn er dun gezaaid. Een doelstelling is leuk, dat geeft een beetje extra uitdaging, maar het blijft natuurlijk wel om het vissen gaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen