7 oktober 2012

Carp and the City part 12 De Dealer

Iets voor zessen komen Wouter en ik op plaats van bestemming aan. Om er te mogen parkeren storten we weer een godsvermogen op de gemeentelijke rekening en laden daarna de spullen uit. Een half uurtje later ligt alles in. We zijn een soepel werkende machine geworden. Beiden hebben we één rig onder de eigen kant liggen in een opening tussen twee bootjes. Wouter heeft zijn andere rig op zo'n twintig meter uit de kant gedeponeerd en ik de mijne voor een bootje, tegen de overkant.

Twee avonden lang hebben we het gebied van bollen voorzien. Het is de eerste keer dat we hier gezamelijk vissen, maar zelf heb ik hier in het verleden geregeld rondgelopen en niet zonder succes.

Twee piepjes, niet al te lang achter elkaar. Het is mijn kanthengel. De kwartier lange stilte die volgt, zorgt voor een toch nog onverwachte de aanbeet. Zakker! Ik spoed me naar de hengel die tien meter verderop staat. Twee meerkoeten stuiven weg. Fukkers! Nooit zien aankomen. Als ik opnieuw mijn rig inleg, stopt er aan de overkant een man op een brommertje met twee volle plastic tassen. Uit alle hoeken en gaten komen opeens meerkoeten zwemmen, achttien stuks! De man stapt af en begint brood te voeren. Over conditionering gesproken...

Als de koeten alles hebben weggegeten beginnen ze te duiken. Keer op keer word nu ook mijn haakaas opgepakt en na de derde keer besluit ik de boel niet meer in te leggen tot het donker is. De drie andere hengels kunnen blijven liggen. In de tussentijd eten we wat.

Er parkeert een auto vlak bij onze stek. Opzwepende muziek dreunt door de lucht. Even later stopt er een scooter met twee jongeren bij de auto. De bijrijder stapt af, kijkt even om zich heen en loopt naar de bestuurderskant van de auto. Het raampje gaat naar beneden, waardoor de muziek nog luider klinkt. Er wordt duidelijk iets uitgewisseld. Nog geen twintig seconden na aankomst rijd de scooter weer weg en is het raampje dicht. Hmmm...

Het is onderhand donker genoeg om in te leggen. De koeten hebben hun nachtverblijf opgezocht. Zachtjes laat ik mijn rig weer tussen de bootjes zakken en voer wat stukjes boilie bij. Maar waar blijven die vissen nou? De andere hengels hadden eigenlijk al wat moeten opleveren.

Duo grachtenkarper
Wouter sprint naar zijn hengel, ik zoek de camera in mijn tas. Het heeft drie uur geduurd, waarin we de wildste verhalen over de vermeende dealer in zijn auto hebben opgehangen, de potentie van dit stuk water hebben doorgenomen, de tactiek voor de komende tijd hebben bepaald en nu zoek ik mijn hoofdlamp en camera. Lekker geregeld weer...

Als ik me bij Wouter voeg, klinkt er een toon van rechts, bij mijn hengel vandaan. Het is de stok die tegen de overkant aanligt. Zo gebeurt er drie uur niets, zo staan we tegelijk te drillen.

Mijn vis is klaar om geschept te worden, alleen ligt het net bij Wouter. Voor deze ene keer hadden we maar één net meegenomen... Toch gaat het goed en kunnen we al snel gezamelijk op de foto. De camera heeft echter kuren, maar we willen niet te lang klooien met de vissen op de kant. We nemen genoegen met een vreemd gekleurde herinnering.

Zouden ze zijn gearriveerd? We besluiten onze sessie nog een uurtje te rekken. De 'dealer' is tijdens de dril vertrokken. In totaal vijf keer is er iets uitgewisseld, wat onze vermoedens alleen maar versterkten. En al die tijd wist hij dat wij hier zaten, dat moet wel, want we hebben genoeg rondgelopen.

Een volgende aanbeet blijft uit. Tijd om naar huis te gaan.

11 opmerkingen:

 1. Jullie blijven wel ongure plekken uitzoeken he?

  Grtz

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie weten toch steeds weer vis uit die grachten te krijgen. Netjes hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een omgeving respect.
  ik ben erg nieuwsgierig wat er nog meer voor beren uitkomen .

  gr Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Junks dealers zwervers mij niet gezien hoor. Je zal er denk ik niet veel last van concurrentie hebben. Wel leuk om te lezen wat jullie meemaken en dat jullie vangen.
  Op naar de volgende.

  Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heftige sessie ;) Er gebeurde weer genoeg en ook nog 2 vissen! Ik hoop dat die dealer de volgende keer verderop gaat staan met zn medicijnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Jeffrey, zo kan je het ook zien, maar als je geneigd bent de rustigere plekken op te zoeken, dan kom je al gauw ergens terecht waar dit soort figuren ook uithangen.
  @ Stefan, we klagen niet, alhoewel het altijd beter kan niet?
  @ Frank, wij ook. Er zijn een aantal mooie vissen uitgekomen, maar van leuke verrassingen krijg je geen genoeg.
  @ Johan, nog twee dagen en dan komt de film!
  @ Wouter, Ja, we maken altijd wel wat mee en er is genoeg te zien. Dat die gast maar lekker mag oprotten van ons plekkie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vissen jullie alleen in achterbuurten of zo? Spannende sessie weer.
  Over twee dagen weer een film. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een leuke schubtweeling,
  toch niet verkeerd na twee daagjes voeren ?
  En is toch spannend al die duistere activiteiten ;-)
  in ieder geval van harte met de mooie schubben.

  MVG Bouke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jullie hebben toch weer karper weten te vangen. Ik ben benieuwd naar de film.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Bas, zou je wel bijna denken hè?
  @ Bouke, zeker niet verkeerd twee stuks idd.
  @ Tim, nog even Tim! Leuk dat iedereen uitkijkt naar de film.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mmmm, samen drillen en een dealer als regisseur? Dan kan je zomaar met de verkeerde vis op de foto gaan... Hehehe, ook een mooie titel voor een verhaal 'De verkeerde vis'...

  O ja, voor de groupies: Film is vet! Snel, ruig, met billen, schubben en een hoop compassie. Ik zeg 'ZIEN'!

  BeantwoordenVerwijderen