21 mei 2012

Riding the moment

De derde
Het gaat lekker de laatste tijd. Telkens als ik op pad ga komt er vis op de kant, ondanks dat de meeste van mijn sessietjes uit maar twee a drie uurtjes bestaan.


Vandaag ga ik de boot in voor vier uurtjes. Lekker rustig. Als aas heb ik een zak boilies mee waar ik vroeger vreselijk goed op heb gevangen, een klassieker.
De rig van de linker en middelste hengel plaats ik op een richeltje zo'n dertig meter uit elkaar, de rechter hengel komt in een brede kuil te liggen in een ondiep plateau. Alle drie bewezen plekken.

Een nog altijd goed vangende klassieker
Een uur is verstreken als de middelste hengel afloopt. Vrijwel tegelijkertijd ook beet op de middelste hengel. Sjit! De linker voelt beter aan, dus dril ik die als eerste. Run na run en het is een wonder dat de lijnen niet verstrikt raken. Als ik de vis voor de boot heb en zie dat hij goed gehaakt is, pak ik de andere hengel heel even op om lijn op te draaien. De vis zit er nog aan. Snel schep ik de vis voor de boot en laat het net met vis in het water. Even later liggen er twee karpers in het net.

Ik leg de rigs weer op hun plaats en breng weer wat orde in de chaos. Weer loopt de linker hengel af. Die ligt nog geen vijf minuten in! Een korte dril volgt en al snel kan ik de vis in de onthaakmat veiligstellen. Een run op de middelste hengel. Wat een gekkenhuis! Als de vis aan de oppervlakte draait weet ik dat het geen grote is. Met nog een vis op de onthaakmat forceer ik de dril iets. Het is de kleinste vis tot nu toe. Ik besluit hem dan ook in het water te onthaken en me verder te concentreren op de vis op de onthaakmat.

De tijd verstrijkt snel en voor ik het weet is het alweer tijd om te vertrekken. Hoe lang blijft het zo doorgaan?

8 opmerkingen:

 1. Zo, dat ging dus even hard. Nog mooie erbij Boudewijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Stephan, ging zeker even hard. Het waren allemaal mooie vissen ;) Maar ik denk dat je grote vissen bedoelt en ik schat de grootste op een pond of zeventien.

   Verwijderen
 2. Mooi Boudewijn!!!

  Ik moet nog even wat kwijt. Bij mij loopt het dus (nog) voor geen ene meter. Wat jij ff in 2 a 3 uurtjes klaarspeelt haal ik nog geen eens in 40 uur...

  Vaak,als ik dan compleet stuk thuiskom na een volgende mislukte sessie pak ik toch regelmatig je boek om even te lezen... Dat geeft mij toch vaak weer die energie om door te gaan. Nee,dit is geen geslijm ;-) Ik heb dat ook met bijvoorbeeld J. B. de Winter.

  Nou,ik heb eventjes een weekendje Pinkpop voor de boeg,dan een week bijkomen(oh nee,de 30e vissen met Hans Koeslag :-)) en dan gaan we er weer voor! Ondertussen check ik wel die vangsten en verslagen van je!

  Ga zo door!!

  Groet,
  Dale

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te horen dat de verhalen in m'n boek je wat motivatie geven Dale. Misschien een compleet ander water met andere eigenschappen bevissen?
   Veel plezier dit weekend en wat mij betreft, er komt nog wel wat aan, dus stay tuned!

   Verwijderen
 3. Ik heb met de monstercrab goed gevangen van hun. Dat is leuk vissen als je zo kort gaat steeds en altijd vangt.

  Grtz,
  Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie vangsten Boudewijn.
  Het lekkere vanuit de boot vissen vind ik dat je wat rustigere wateren kan bevissen.
  Het lijkt wel of ze nu eindelijk een beetje op gang komen nu de temperatuur de goede kant op gaat. Het is nog maar mijn eerste jaar dat ik gericht op karper vis. Het liefst met de penhengel maar als ik een luie bui heb wil ik ook wel de optronics in de grond steken.
  Afgelopen zaterdag mijn eerste "echte" karper mogen vangen, en wel op de penhengel.
  Wat een geweld, vergeleken met snoeken waar ik normaal op vis, brengt zo vis teweeg zeg. Mooie onbeschadigde schubkarper van 84 cm. Ik schat hem toch zeker op 25-30 pond.
  Ik moet zeggen dat ik verschilende soorten boilies gebruik maar toch wel een voorkeur heb voor de Spicy Peanuts van Dynamite-baits. Heb jij daar ook ervaring mee?

  Vangse en groet,

  Ol@f

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ol@f,
  Heb niet met die boilie gevist, maar een van de belangrijkste dingen tijdens het vissen is vertrouwen hebben in je aas, dus als jij vertrouwen hebt in de Spicy Peanut, dan zou ik ermee vissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Boudewijn,
  Dat waren even lekker een paar uurtjes vissen. En de grote van de vissen maakt niets uit vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen