15 mei 2012

Filmserie Boustails' Stalkingtales part 1

Een van de vissen uit de afgelopen periode
Eerder dit jaar had ik beloofd een serie filmpjes te maken over mijn struinvisserij.
Dat is dus geworden Boustails' Stalkingtales.

Er is veel gebeurd in de afgelopen  dagen en dat in een periode die zich kenmerkt door momentopnamen. De vissen trekken, zoeken elkaar op en vertonen paaigedrag. Een kwartier te vroeg of te laat ergens aanwezig zijn maakt nu het verschil tussen een kans krijgen of niet.

Zelf viste ik struinend telkens twee a drie uur en ging dan weer naar huis. Een enkele keer ging ik later op de dag nog eens. Ik maakte prachtige dingen mee. Vaak alleen, soms in gezelschap van Piet Vogel of Natvlezer Rolf. Het is teveel om te beschrijven en daarom houd ik het maar kort. Ik heb twaalf karpers weten te landen, heb twee keer misgeslagen en een vis verspeeld door lijnbreuk bij het aanslaan. Dit laatste moment komt ook in dit deel van Stalkingtales voor.

Stalkingtales part 1 bevat beelden die in de afgelopen periode zijn gemaakt. Helaas heb ik moeten besluiten om niet alle beelden (waarvan sommige erg spectaculair!) in de film te verwerken vanwege herkenning van de stekken en dat vind ik niet netjes tegenover de vissers die er vissen.

Boustails' Stalkingtales part 1

27 opmerkingen:

 1. Heel gaaf filmpje Boudewijn! Heb hem 2x bekeken, want er valt zoveel te zien. Als je goed kijkt zie je die vis azen vlak voor je aanslaat. Wel balen van je lijn zeg. Toch ook grote vissen gevangen zo te zien. Bedankt weer en ik kijk uit naar het volgende deel.

  Groeten,
  Tim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig filmpje boude echt klasse ik herken mezelf in deze visserij.De spanning,de kick die je krijgt bij het krom trekken van een hengel van 1.1/4lbs echt kicken zeer mooi filmpje met prachtige vissen dit is de visserij waarvoor we leven,klasse doe zo verder ik kijk uit naar het volgende deel want bedankt voor het mooie werk !!!
  groetjes Niels

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het water is wel erg helder bij jullie zeg. Zo kan je het wel mooi volgen. Valt me ook op hoe ondiep je vist. Vang je zo ondiep ook grote vissen Boudewijn?

  Grtz Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Niels en Tim, Thnx!

  @ Jeffrey, Ondiep kan je grote vissen vangen hoor. Heb dertigers gevangen op 20 cm water. Trouwens ook kleine vissen! ;) Het heldere water is mooi, maar maakt het ook moeilijk om te vissen, want ze merken bijna alles op. Ze schrikken niet, of in ieder geval ze schieten niet weg, maar je merkt aan hun gedrag dat ze zien dat er iets niet in de haak is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi filmpje Boudewijn. Jammer dat je die andere spektaculaire beelden niet wilt delen wat overigens wel begrijpelijk is. Genieten dit en kom maar op met het volgende deel.

  Groeten, Bas

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer een prachtig en inspirerend filmpje Boudewijn. Ik geniet van die filmpjes van je! Vangen is mooi maar zo'n groepje karpers door het wateroppervlak zien kruisen...dat doet mijn hart sneller kloppen. Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi Boudewijn,

  Leuk om te zien, zeker vanwege het kraak heldere water. Is dat check gedrag typerend voor dit heldere water of doen ze dit ook in troebel water? Blijft het water het hele jaar zo helder?

  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Fer, het water blijft het hele jaar door redelijk helder, maar is nu extreem helder dankzij de watervlooienexplosie die er onlangs heeft plaatsgevonden (wegeten van algen en hele kleine zwevende deeltjes). Ik durf niet te zeggen of het checkgedrag typerend is voor helder water, simpelweg omdat ik het niet kan zien bij troebel water. Toch heb ik het vermoeden dat dit voornamelijk voor helder, veel bevist water geldt. Die conclusie ben ik geneigd te trekken omdat ze bij troebel water minder schichtig zijn en in het donker makkelijker te vangen zijn.
  De wijze van bevissen maakt ook nog uit. Wat je bijv. niet heel duidelijk ziet in het filmpje (daar kom ik in een volgend deel nog op terug) is dat ik redelijk geconcentreerd voer, maar mijn haakaas en een paar losse stukjes voer er ruim buiten plaats. De geconcentreerde voerplek werkt als blikvanger, maar ze pakken bijna altijd als eerste de losliggende aasjes buiten die plek.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Boudewijn,

  Je trakteert ons wel weer op hele mooie spectaculaire beelden zeg! Bedankt en respect!

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Top! Weer een waar meesterstuk! Die schub, oei!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Boudewijn, wat heb je weer een mooi filmpje gemaakt. Complimenten wederom. En wie zegt dat je met penvissen (of was het freelinen want ik zag geen dobber bij je vangst) geen grote vissen vangt? Je bewijst het wederom. Prachtig in beeld gebracht. Ik kijk uit naar het volgende deel.

  Groeten van Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gave film! Ik heb me meteen geaboneerd op je kanaal. Is je boek nog te koop?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat spannend om te zien hoe die vissen over je plek zwemmen. Zou het echt inspecteren zijn Boudewijn? Ik geloof daar niet zo in. Piet had het ook over je op zijn blog. Mooi filmpje weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Stephan,
   Ik ben er nu onderhand echt van overtuigd dat het inspecteren is, want heb het ze te vaak zien doen in verschillende omstandigheden en jaargetijden. Ook toen ik afgelopen jaar met Piet vogel op de Sloterplas aan het filmen was en ze op afstand bevisten, hebben we dit gedrag veelvuldig waargenomen op onze stekken.

   Verwijderen
 14. Boudewijn,
  skitterend filmpje zeg! Ik heb ALWEER! genoten ;-). En wat een bak van een vis... Als ik zo'n vis heb gevangen dan vis ik meteen een jaar niet meer,hahaha.

  @Stephan,
  Wat is dat gedrag dan? Ben wel benieuwd.

  Groet,
  Dale

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Als je vist waar ik Piet Vogel zaterdag zag (vrijdag was-ie er ook al), ben ik je zeer dankbaar dat je die stek niet liet zien. Nogal herkenbaar gelet op vorm van de wateren, de kades en de omgeving. Enne. Lekkere filmpjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @ Johan, klopt inderdaad dat ik bij de vangst van de vis in het filmpje geen dobber gebruikte, slechts een haak en een knijploodje. Scherp opgemerkt!

  @ Anoniem, ik heb nog een paar boeken. Misschien dat er anders nog een hengelsportzaak is die er nog eentje heeft. Je kan hem eventueel ook via de website van het boek bestellen.

  @ Dale, Dank je Dale, blijft voor mij ook leuk om terug te zien en als ik op deze manier mijn jaar kan vullen blijf ik er plezier in houden, want het is spannend!

  @ Steven, ook daar ben ik o.a. geweest inderdaad. Ik probeer altijd zoveel mogelijk rekening te houden met herkenning van de stekken. Betekent wel dat ik niet alles kan laten zien wat ik graag zou willen laten zien, maar het is niet anders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Boudewijn, ik volgde je blog al met veel plezier, maar het lijkt alsmaar spectaculairder te worden! Snoeiharde runs op film zijn sensationeel, maar om de daadwerkelijk gedragingen van vissen te zien in deze setting is om te watertanden ;). Keep posting..!

   Groet,
   Marcel (kcn)

   Verwijderen
  2. @ Marcel, Dank je voor je reactie. Zolang ik het leuk blijf vinden ga ik door.

   Verwijderen
 17. Hee Bou,

  Woehaa, wat een prachtige film weer !
  Laten we allemaal maar hopen dat je er nog heel lang plezier in blijft hebben, want ik vind het toch behoorlijk uniek wat jij op de film weet te zetten.En gezien alle reacties ben ik niet de enige.

  Keep up the good work !

  Peter

  Zou je meer mee moeten doen... Echt gaaf !

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Prachtig die 'Teeeringgg!'
  Als je goed kijkt zie de de vis azen en wegdraaien als je lijn net is gebroken. Hoe je verstart, prachtig! Graag meer Stalkingtales!

  Gr. John

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Boudewijn het is verbazingwekkend om deze beelden te mogen aanschouwen.
  wat een fantastische opnamen weer..prachtige karpers in keihelder water
  Blijkbaar storen de vissen zich niet aan jou toch wel opvallende aanwezigheid zo dicht aan het water....Gefeliciteerd met je vangsten en film.

  Groet Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Boudewijn,

  heerlijk, vroeg op bed want morgenvroeg uit de veren om te vissen, en dan zo'n filmpje voor het indutten!
  Had hetzelfde gevoel als Hans toen ik het zag; je komt verbazingwekkend dichtbij gezien het heldere water maar de vissen lijken zich er weinig van aan te trekken?

  groeten Andries

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi Hans en Andries,
  Ik ben minder dichtbij dan het op de film lijkt door de positie van de camera. (Ik neem aan dat jullie doelen op het stuk waar ik naast de brug sta.) Ik sta ongeveer tweederde hengellengte van het water af, dus ongeveer 2,5 a 3 meter. Daarbij stond ik tegen de zijkant van de brug, met nog een stuk muur er achter, waardoor mijn silhouet niet afstak tegen de achtergrond. Overigens bewoog ik alleen als de vissen waren weggezwommen. Het water is er ook twee meter diep. Was de situatie anders geweest, dan had ik me uiteraard anders opgesteld. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Je voelt de spanning! Wanneer trekt het pennetje nu weg :p Mooi dat je het zo kan filmen met helder water,levert idd weer leuke beelden op.

  Groet Dennis

  BeantwoordenVerwijderen
 23. weer lekker bezig boudewyn super opnamen man en je reactie by die misser trouwes ook pieeeeeeeep groetjes fons

  BeantwoordenVerwijderen