5 november 2011

The hunt for Lac du Vette mirrors; Introducing Jantje

In wachten zijn we goed geworden
We hebben een opvolger voor Chiquita gevonden.
Jantje, een stek die genoeg mogelijkheden biedt dieptes tussen de één en twaalf meter te bevissen en ons bovendien bij elke windrichting de gelegenheid biedt om in de luwte te zitten, een wel zo aantrekkelijk vooruitzicht met de komende periode in het verschiet. We hebben de stek goed uitgepeild en meteen wat gevoerd.

Ondertussen heeft er twee dagen voer gelegen en is het tijd voor een eerste sessietje. Zoals we telkens gedaan hebben, vissen we ook hier alleen overdag. Dit omdat overdag vissen relaxter is, we onze visserij bewust willen beleven en om de simpele reden dat nacthtvissen voor mij lichamelijk nog een te grote impact heeft. Misschien beperken we ons hiermee iets, maar als er vis op ons voer komt zullen we overdag ook een paar aanbeten moeten kunnen verwachten en naarmate het kouder wordt, zullen de aastijden zich alleen maar meer naar de dag verplaatsen.

Zoals ook bij Concrete Jungle en Chiquita het geval was, is ons gevoel bij Jantje goed. Niet verwonderlijk, want we zijn beiden gevoelsvissers en anders was onze keuze ook niet op Jantje gevallen. En een nieuw begin brengt nieuwe hoop.

Fauna genoeg bij Jantje
Uren verstrijken en voor de zoveelste keer analyseren we onze aanpak. We kunnen maar geen hele duidelijke reden vinden die ons falen, zoals we het toch wel zien, verklaart. De effort die we in ons offensief hebben gestoken zal zich uiteindelijk toch wel gaan uitbetalen? Om straks niet die ene dure aanbeet onwennig en stuntelig te verspelen, denken we af en toe aan een uitstapje naar een ander water om de hengels even krom te trekken. Maar we willen onze beschikbare tijd en energie juist in dit project steken. Wat doen we? Keuzes, zoeken naar vertrouwen, doorzettingsvermogen, twijfels, wel, niet, misschien, we worden heen en weer geslingerd; mindfuck zoals Rolf het benoemde. Zelfs nu al, tijdens de eerste sessie, na vier uur blanken. Maar vissen op Lac du Vette is niet voor mietjes, hier onderscheiden de echte kerels zich, en echte kerels zijn we!

3 opmerkingen:

 1. Hele gave foto die laatste! Is dat een rat in zn snavel?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kerels zijn jullie hoor. Respect!
  Gr. John

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Tim,
  Het is inderdaad een rat. Beest had aardig strijd geleverd, maar was kansloos.

  BeantwoordenVerwijderen