23 november 2011

The hunt for Lac du Vette mirrors; Ook wolhandkrab op de Krabbenberg?

The hunt continues. Vandaag een sessietje van zes uurtjes op de Krabbenberg. We vissen vanaf een steiger in de enige haven aan het water. Een plek waar eigenlijk niet gevist mag en kan worden, maar nu de meeste boten uit het water zijn gehaald, wil de eigenaar voor ons toch een oogje dichtknijpen. Een haven, ook nog eens de enige, dat betekent dus vis! En hier is niet voorgevoerd, dus hopen we minder last van de krabben te hebben.

Door de dichte mist is het zicht zeer beperkt en zijn de steigers spekglad. Beiden leggen we een rig tussen de steigers in de haven zelf, de anderen komen net buiten de buitenste steiger te liggen. Voor de steiger uit loopt een mooie, vijftien meter brede rand waar het vijf meter diep is, waarna het steil naar tien meter afloopt en vervolgens naar ruim twintig. De taluds zijn begroeid met mosselen, net als eigenlijk elke steen, stuk hout of metaal.

Nu we er vissen hebben we meteen de mogelijkheid om de bodem in beeld te brengen. We hebben wederom niet voor het eenvoudigste bodemverloop gekozen en ook hier blijken de krabben volop aanwezig te zijn. Ook de meerkoeten weten van wanten. Ze bleken onder het duiken onze boilies door te slikken en zo gemakkelijk drie bollen in een duik naar binnen te werken, en daar hadden we tot nu toe geen weet van!

Ieder uur controleren we onze rigs. Rolf krijgt als hij net heeft ingelegd en zijn hengel op de steunen wil leggen een aanbeet. Helaas schiet de vis meteen los. Beiden vangen we krab, maar steeds geen vis.
Check het filmpje: Klik op 'YouTube' op de balk onder het filmpje voor groot scherm


Krabben genoeg op de krabbenberg

Rolf vangt zijn nieuwe pr

Onze boilies verdwijnen waar we bij staan

Ze verdedigen hun plekkie

6 opmerkingen:

 1. schokkend wat er zich onder de oppervlakte allemaal afspeeld.
  zou je nooit verwachten zonder die beelden !!!

  wat een speurwerk zeg.
  MVG

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf filmpje weer Boudewijn. Ik ben blij dat wij hier geen last van die krabben hebben. Wat een lelijke beesten zeg! Succes verder.
  Gr, Tom

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw! Subliem filmmateriaal man! Echt state of the art. Er word nu een hoop duidelijk betreft het onder en ook bovenwater gespuis op Du Vette. Jammer voor Rolf.Had een leuke binnekommer geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige beelden! Of beter, leerzame beelden! Ik heb het dan over de krabben en meerkoeten. Ik had het filmpje deze ochtend al gezien voordat ik dit verslag las. Heb het begin van het filmpje toen een paar keer bekeken. Zag ik nu een verbaasde Rolf toen hij die aanbeet kreeg?, haha. Ongelofelijk die snelle aanbeet. Was het echt karper?

  Gr. Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Boudewijn,
  mooi filmpje weer. Leuke foto's ook van die krabben al zijn die zelf minder leuk natuurlijk.
  Groeten,
  Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die meerkoeten. En ik maar denken dat ze per duik 1 boilie opdoken.
  Leuk filmpje!

  BeantwoordenVerwijderen