20 oktober 2011

The hunt for Lac du Vette mirrors; Struggling

Trouw voeren Rolf en ik elke dag, tijgernoten en Peach Kelp boilies. Een korte samenvatting van de afgelopen dagen.

Sander heeft de visdagen nog wat kleur weten te geven met zijn projectspiegeltje en de de-schub-die-zwaarder-leek-dan-hij-was. Voor wat we gevoerd hadden een zeer mager resultaat en onze doelstellingen lijken ver weg. Vanwege de magere resultaten besloten Sander en ik een dagje op een ander water te vissen. Er staat nog steeds een mooie zuidwester zes à zeven en we kiezen voor de windkant. Rolf is nog altijd niet de oude, maar kan de drang naar du Vette niet weerstaan en laat weten van 11.00 tot 17.00 uur op Concrete Jungle te willen gaan vissen.

Sander en ik vissen van 10.00 tot 21.00 uur en blijven visloos, maar Rolf slaat toe. Een brute schubkarper had zich aan zijn peach-kelp-met-scopex-snowman vergrepen; 28 pond welteverstaan. Uiteindelijk trekken zijn hengeltoppen drie keer krom.

28 ponden in Rolf's klauwtjes

Gevoelsmatig neigden we ernaar om de keuze te laten vallen op Concrete Jungle als winterstek en het is deze vis die ons over de streep trekt.

Twee dagen later zit ik alleen op Concrete Jungle. Het is warm en nagenoeg windstil. De weersomslag lijkt de visactiviteit niet ten goede te komen. Voor de krabben geldt dit allerminst. Binnen het uur zijn mijn boilies minimal gehalveerd. Een factor die ons doorzettingsvermogen nog eens extra op de proef zal stellen. Ik blank de hele dag.

Het restant wolhandkrab loste
De volgende dag zijn we terug. Rolf heeft goede moed. Het is beter 'visweer' en met een 22-ponder als kleinste vis op de stek is zijn vertrouwen torenhoog. We vissen van 13.00 tot 18.00 uur en vangen niets, ondanks een goede watertemperatuur van 15 graden.
We geloven in onze aanpak en houden vol, maar de vangsten zullen moeten gaan toenemen. En dat zullen ze!

4 opmerkingen:

 1. De laatste zin boudewijn !!!
  Weet het wel zeker.

  Gaat binnenkort echt gebeuren.
  Kan gewoon niet missen.

  MVG Sander Kunst

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mij niet gezien om tussen krabben te vissen. Ik ben al eens gevlucht nadat ik gek werd van die beesten, maar als je die vis van Rolf ziet begrijp ik jullie ook wel.
  Gr. Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doorzetten Boudewijn. Beloningen komen op onverwachte momenten. Heb je al panties geprobeerd? Of armamesh (geloof dat het zo heet)of zo iets?
  Succes,
  Tim

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doorzetters hoor en het is noggeeneens winter. Succes met de krabben.
  Gr. Johan

  BeantwoordenVerwijderen