10 juni 2011

Effe een vissie halen

Gisteren begon de onrust in mijn lijf toe te nemen. Alles zei me te gaan vissen. De weersvoorspelling deed er nog een schepje bovenop en ik ontkwam er niet meer aan mijn plannen voor vandaag bij te stellen.

Regen en onweer wordt er verwacht. Buienradar geeft me voorlopig een droge, zelfs zonnige ochtend. In de loop van de middag zal het gaan regenen. De Plompensloot doen? Ja, goede kans op een vis en ik kan eventueel snel weer weg zijn. Ik doe rustig aan en pluk mijn laatste restje van de van MTC gekregen Solutionbollen uit de vriezer. Ik heb er vertrouwen in, tot nu toe leveren ze goed vis op.

Het is 11.00 uur als ik aan het water arriveer. Twintig minuten later liggen beide rigs op hun plaats. De rechter aan de overkant. De rig kietelde de bladeren van de overhangende els voor hij in het water neerkam. De linker ligt voor mijn eigen kant, naast een plompenveld.
Tien meter van mijn linker rig ontdek ik een zonnende schub tussen de plompen, even verderop warmt een schildpad zich in de zon, een ander kijkt bijdehand in het rond. Een paartje ijsvogels is aan de overkant druk in de weer. De natuur is actief en luidruchtig, zo heb ik het graag, dan is de karper vaak ook actief.

De lucht betrekt. Witte wolkenplukken worden grijzer. ’t Is pas iets na twaalven. Dan een run op rechts. Een langdurig eerste schot. Hij weet net het plompenveld rechts van mij te halen, maar veel problemen levert dat niet op. Kopschuddend komt de vis door de plompenbladeren mee, slechts heel even zit hij vast. Een fietser stopt en kijkt toe. Niet lang daarna kan ik de vis scheppen. Hij blijkt precies 20 pond te wegen. Lekker! Een paar foto’s en hij mag terug.

Nog geen minuut na terugzetten. Piiieeeep! Run op de linker hengel. De vis spingt uit het water, net als bij Wouter een paar dagen terug. Het is een schub. De zonaanbidder? Een kort gevecht. Mooie schub, pondje of 14. Het begint te spetteren. Snel een fotootje en de vis gaat weer terug. Wat te doen? Het ziet er dreigend uit. Resoluut besluit ik er een einde aan te breien. De buit is binnen en zeiknat regenen heb ik geen zin in.

6 opmerkingen:

 1. Kijk dat is zaken doen! Gaaf filmpje ook!
  Gr. Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Boudewijn

  gaat je weer goed af , wat voor hengels vis jij ? ze zijn zo mooi parabolisch

  gr Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Frank Huisman11 juni, 2011 08:48

  Mooi filmpje Boudewijn. Precies goed in beeld gebracht ook. Leuk om de verbazing bij je waar te nemen als de eerste run even wat langer duurt als verwacht. Herkenbaar ook dat je op een gegeven moment de slip even wat aandraait, haha.

  Groeten uit Drenthe,

  Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Frank,
  Ik vis hier met de Nash Venom 2,75 lb. Heb hem juist vanwege deze actie gekozen. Heerlijke stokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo willen we het zien Boudewijn. Leuk filmpje. Je begint aardig op stoom te raken. Ik had er vier vannacht, dus ik mag ook niet klagen. Wel een hele week voor gevoerd.
  Grz, Tom

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi filmpje en gave run.

  BeantwoordenVerwijderen