18 mei 2011

Boot rod pod

Ik ben een tijdje op zoek geweest naar een goede mogelijkheid om mijn rod pod op de boot vast te zetten. Andere bootgebruikers maken gebruik van allerlei bevestigingsmogelijkheden als bijvoorbeeld een bootsteun van Berkley en schroeven, of ze hebben voor een dure rod pod gekozen zoals die van bijvoorbeeld Amiaud. Zelf vond ik de prijs van die pod te hoog. Uiteindelijk vond ik op een duitse site een rod pod in de prijsklasse die ik meer voor ogen had: de Daiwa infinity boat rod pod. Kosten bij de goedkoopste aanbieder € 119,00 (ex. verzendkosten, maar die vielen ook erg mee)
De rod pod is van RVS en biedt plaats aan maximaal drie hengels. Hij kan simpel traploos in de juiste richting en positie gebracht worden en kan door middel van een schroefklem (met opening van 68 mm!) zowel horizontaal als verticaal op de spiegel of zijkant van de boot of bijvoorbeeld een steiger bevestigd worden (in het geval van de foto op de schoeiing). Hij wordt geleverd in een nette tas.

7 opmerkingen:

 1. Hoi Boudewijn,
  Is een mooie pod inderdaad. En die prijs is ook heel acceptabel. Ik denk er sterk over hem ook aan te schaffen. Volgens mij verkopen ze hem hier ook in Nederland, maar is hij een stuk duurder dan de door jou genoemde prijs. Ik ga eens zoeken.
  Groeten, Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo!

  Ik heb zelf ook een bootje en zocht daarvoor zo'n zelfde rodpod. Ben deze tegengekomen bij Van de Ven in Dordrecht...daar was deze geloof ik 130,-
  Ook heb ik ze duurder gezien maar even zoeken met google en vond ik deze winkel.

  Groet, Bjorn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even een reactie van mijn kant:
  Ik heb onderhand een paar vragen gehad over de stabiliteit van de rod pod. Ik kan zeggen dat hij zeer stabiel is. Echter heb ik ook vernomen dat hij soms kantelt (voorover valt). Hier heb ik zelf geen last van, maar lijkt me eenvoudig op te lossen door dat deel vast te solderen.

  Groet,
  Boudewijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. he boudewijn,

  is de rod pod nog steeds stabiel na 3 jaar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem,
   Ook bij mij is hij iets gaan kantelen na verloop van tijd. Zoals ik echter in een bovenstaande reactie al aangaf, is dit redelijk eenvoudig op te lossen. Verder ben ik nog altijd zeer tevreden over de pod.

   Verwijderen
 5. Ik heb er in 2 in nog geen jaar tijd gebroken. Het ziet er mooi uit, echter de koppeling tussen de rodpod en de "boot steun/pen" is een soort knelbus van aluminium, het gat zit uit het midden waarmee ze een soort knel effect willen bereiken. Dit dunne stukje aluminium breekt door en dan flikkert je hele pod met hengels en piepers en al in het water. Ook is de afwerking van de pod er slecht veel scherpe randen waar je je handen snel aan openhaald. Ik vind het een zeer slecht product. groet Richard

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Richard,
   Ik heb de pod nog steeds, maar herken de door jou genoemde klachten niet. Wel heb ik intussen de scharnierende delen vast gezet omdat deze steeds meer begonnen te kantelen. Slijtage. Misschien dat ze de rod pods nu ergens anders laten maken? Ik heb overigens geen enkele verplichting of ben op geen wijze verbonden met Daiwa. Heb het puur als tip gegeven omdat ik vragen kreeg over de rod pod die ik gebruikte bij het bootvissen. Hopelijk komt Daiwa je tegemoet en vind je een goed alternatief. Groeten, Boudewijn

   Verwijderen