10 februari 2016

Fishing the river Saone - movie


Twee jaar geleden bevisten Piet en ik vier dagen de Saone. Nicolas Chevret, een Franse vriend en mede teamlid van zowel het Martin SB- en Rigsolutions team, vergezelde ons. Het was taai, maar we hebben nieuwe ervaringen opgedaan en wat Saone vissen gevangen.

Nicolas was duidelijk meer thuis in het bevissen van dergelijke rivieren en van zijn aanpak hebben we weer kunnen leren. Dan merk je toch wel dat we in onze Nederlandse visserij kleiner en pietluttiger en ingewikkelder denken dan op dergelijke wateren nodig is. Grote, vier etages hoge cruiseschepen en diepladers van formaat die ik alleen in het Noordzeekanaal had zien varen zorgden ervoor dat de oevers meerdere keren per dag werden drooggetrokken waarop een kleine tsunami volgde. Een mooi avontuur dat zeker een vervolg gaat krijgen!

15 opmerkingen:

 1. Ik had hem al op je youtube gezien en een keertje daar vissen lijkt me echt een avontuur. De volgende keer vangen jullie vast wel een echte dikke dat kan haast niet anders!
  Grtz
  Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We waren nu net te vroeg voor de grotere vissen waarschijnlijk, maar het gaat ons ook meer om het avontuur en gezeliigheid. Ervaringen en verhalen uitwisselen.

   Verwijderen
 2. Leuke film weer Boudewijn. Lekker ruig vissen zo te zien. Worden daar ook echt grote vissen gevangen eigenlijk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er worden vissen van over de 40 en 50 pond gevangen Tim, groot zat lijkt me? Maar natuurlijk zwemmen er meer kleinere vissen dan grote dus als het je om grote vissen te doen is kan je beter voor een ander water kiezen. Ga je voor riviervissen of avontuur, dan is dit zeker iets.

   Verwijderen
 3. Na de Lot ook een mooi avontuur man! Die Nicolas is een kiene gast...Leuk om zo met een collega die je niet elke dag ziet een sessie te vissen. Leuke film!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker heel leuk om ervaringen uit te wisselen. We waren veel te pietluttig bezig op die rivier. Na elke boot opnieuw ingooien enzo. Was helemaal niet nodig toonde Nicolas ons ha ha

   Verwijderen
 4. Zo dat is even op de plank blijven liggen of niet Boudewijn? ;) Ik heb zelf 3x de Saone bevist en ook hele gave karpers gevangen. Geen meerval gehad?
  Groeten,
  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heeft inderdaad even geduurd Patrick, zo ook een paar andere films. Heb ook even getwijfeld of ik er nog wel eentje van zou maken, maar is uiteindelijk toch leuk om wel eens terug te kijken. We hebben gelukkig geen meerval gevangen, maar Nicolas heeft er wel enkele hele grote tussendoor gevangen door de jaren heen.

   Verwijderen
 5. Prachtig filmpje en die Piet... word je toch vrolijk van. Aardig wat rivieren ervaring in je portefeuille kerel... top!

  Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, en klopt inderdaad wat je zegt. Is ook telkens weer een mooi avontuur op zo'n rivier. Wil er alleen nog steeds met de pen een karper vangen. Misschien in mei als ik weer naar de Lot ga?!

   Verwijderen
 6. Heerlijke film weer en mooi het accent van jullie franse maat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, Fransen die Engels spreken he... zolang we elkaar maar begrijpen. Hij ving ons er wel uit! ;)

   Verwijderen
 7. Hoi Boudewijn,

  Prachtig daar! Mooi die riviervisserij. Ga zelf in de zomer weer naar Zuid Frankrijk. Ik stuur je binnenkort nog even een PM. Heb wat vragen over materiaal.

  Groet,

  Koen

  BeantwoordenVerwijderen