16 september 2011

De Plompensloot; The Closure (+ filmpje)

Ik heb het veel te druk de laatste tijd en daarom laten de verslagen wat op zich wachten. Hier onder het verslag van afgelopen weekend.

Zaterdag heb ik met Tim, die ik tot dan alleen kende van het KCN-forum, de Plompensloot bevist. Het is duidelijk dat het najaar zijn intrede doet want de plompen zijn al flink aan het vergaan. Dat maakt het vissen weer een stuk eenvoudiger. Het was een gezellig dagje en Tim ving binnen drie kwartier zijn zo gewenste vis, welke tevens een nieuw PR voor hem betekende. ‘Mission accomplished’, maar voor mij niet helemaal. Het bleef namelijk bij die ene vis en dat was naar mijn mening te weinig na drie dagen voeren. De temperatuur van 27 graden, de zon en het nagenoeg windstille weer hielpen ook niet echt mee. ‘s Avonds sprak ik Peter en die had wel zin. ‘Morgen verwachten ze regen en weer wind, wat denk je ervan? Ik kan wel wat tijd vrij maken’. De afspraak was snel gemaakt.

09.05 uur. Peter komt voorrijden en even later zijn we op weg. Het filmpje geeft een goede indruk van de dag weer.


Na vandaag ben ik er nog meer van overtuigd dat veel vissen al naar het grote water zijn getrokken en dat alleen het vaste bestand is achtergebleven. Een mooi moment om mijn visserij op de Plompensloot voor dit jaar af te sluiten. Of ik volgend jaar zal terugkeren? We zullen zien. Eerst maar eens de eerste spiegel van du Vette vangen!

9 opmerkingen:

 1. Haha, die reiger die laat iets lopen! Iets van een milkshake zo te zien, waarschijnlijk met kikkerflavour. Als ik niet wist dat het niezo gezond voor je is dan had ik je toch graag het water in zien lazeren. En dan onder de bagger bovenkomend als 'the Blob' uit de bekende film 'The creature from the Molensloot'.

  Mooi afgerond schubbels en een paar spiegies op de mat. Op naar 't Lac! Thanks weer voor het kleine kwartiertje vermaak. Ga zo door dan!

  Gr. Rolf

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die reiger inderdaad, geweldig dat je dat hebt weten vast te leggen. Toch mooi dat je telkens weer een paar aanbeten weet af te dwingen. Leuk filmpje weer!
  Groeten,
  Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Boudewijn,
  Ik vroeg me al af of je nog viste. Maar goed, gelukkig niets aan de hand en misschien moet ik meer geduld hebben ;)
  Leuk ook voor Tim dat hij meteen zijn pr ving.
  Mooi filmpie weer.

  Groeten,
  Tom

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Boudewijn,
  Toch maar een keertje reageren. Ik had een beetje hetzelfde als Tom. Je went er zo snel aan en je verhalen en filmpjes werken zo aanstekelijk. Ik kijk vaak even of je niet al wat geplaatst hebt. Mooie vissen. Niet groot maar dat is niet het belangrijkst. Vooral die laatste van je vismaat is mooi. Ga zo door.

  Met vriendelijke groeten,
  Stephan K.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Stephan,
  Dank voor je positieve woorden. Altijd leuk om te horen.
  Tom en Johan,
  Ik snap dat regelmatig plaatsen verwachtingen wekt, maar je moet er wel de tijd voor hebben en ik doe het voor m'n plezier. Wees gerust er volgt nog meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tof filmpje boudewijn
  alleen al hoe jij zo,n filmpje kunt monteren zeg, petje af.

  Zondag maar zelf even een poging wagen,
  waar dat weet je wel !!!

  Vangze boudewijn.

  mvg sander

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Of je er blij van wordt weet ik niet maar... Mag ik de eerste zijn die feliciteert met je geweldige vangst in je volgende verslag? :)) Wat een fantastische vis!

  @Reagluurders: Dit moet je zien! F5-en de komende week wat ik je brom!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Feliciteer ik je ook maar nog een keertje, Nice catch vandaag !!!
  Maar iets zegt in mij, dat er nog iets mooiers voor je uit gaat komen, en dit jaar nog boudewijn.

  We zullen zien of ik gelijk krijg !!!.
  iedegeval blijf ze vangen.

  MVG sander

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oei, een cliffhanger! Ja, het was weer mooi.

  BeantwoordenVerwijderen