2 april 2012

Afgelast, maar goed besteed

Net te laat afgedrukt; een dompelaar
En toen werd het koud...
Het zag er zo goed uit! Steeds meer karpers verschenen aan de oppervlakte, springers en dompelaars nam ik regelmatig waar, bodemsediment dreef op ondiepe wateren aan de oppervlakte, ja zelfs de eerste wolken watervlooien heb ik gezien, allemaal gevolgen van fotosynthese en de toenemende watertemperatuur.

Smal, maar diep genoeg
En toen was daar de invallende kou, vlak voor ik een pensessie had gepland. Het afzeggen van Wouter en de nachtvorst kietelende luchttemperaturen stuuwden mijn motivatie naar een wel erg laag punt. Dit soort weersomslagen in het voorjaar zijn altijd funest gebleken. Tegen beter weten in gaan vissen of toch niet?

Een plek met vele mogelijkheden. Er rommelde al het een en ander in het riet.
De hengel bleef waar hij stond en er werden (nieuwe) visgronden verkend voor als het weer verbetert. Stuk voor stuk prachtige sloten en vaarten die allen met een groot waterstelsel verbonden zijn. Mooie stekken waar ik me bij de eerstvolgende. warmere periode wel zie zitten tussen de struiken. Wie weet wat je hier straks allemaal wel niet kan vangen?

Oja, de watertemperatuur is in drie dagen gedaald van dertien graden naar zes. Oei!
Ik zie mezelf al zitten als alles in het blad staat

Voor de paaltjes, daar komt m'n pennetje

Echt een plekje voor die dikbuikige snuffelaar

Wat zou hier zwemmen?

17 opmerkingen:

 1. Hi Boudewijn,

  Mooie stekken voor de nabije toekomst. Ik voel de onrust groeien, wachten is op een beetje behoorlijk weer. Hopelijk werken de weergoden een beetje mee.

  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tsjonge Boudewijn, mooie stekken! Verwacht je de vissen daar door de paai of zitten ze er gewoon?
  Grtz. Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei..dat ziet er wel heel pennerig uit Boudewijn!

  Gewoon gaan zou ik zeggen.

  Groet Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Fer, inderdaad, we hebben even weer stijgende temperaturen nodig.
  @Jeffrey, ik gok dat er heel weinig zitten het hele jaar door, maar rond de paai en misschien ook wel een stukje zomer zullen er vast meer zitten. Het zit aan groot water vast.
  @ Hans, dat dacht ik dus ook toen ik het zag! Het is even wachten op meer zon en hogere temperaturen, dan zie ik er meer heil in. Tot die tijd schrijf ik nu liever aan m'n boek en doe ik andere dingen waar straks weinig tot niets van komt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hallo boudewijn,
  het was zondags inderdaad helemaal nix!
  het eerste halfuur wel wat vis gezien en daarna helemaal niets meer.
  we hebben heerlijk gerolfd(blank)
  groet en suc6,patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooie stekken Boudewijn ,die pijp en de drijfvuil hoekjes zijn nu al goed denk ik ,ieder geval de moeite waard om al te proberen .

  gr Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ziet er top uit, ben benieuwd !
  Succes alvast.

  MVG Sander

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het moet snel warmer worden. Ik krijg zin bij het zien van die stekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie stekken. Waar is dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Anoniem: Allemaal van internet geplukt, die laatste is een slootje in British Columbia, word je helemaal gek van die Chinooks! Niet heen gaan!

  @Baldewijn: Wat een geseik hè? Die temp dus. Ik word er Gallisch van, 5 dagen wordt m'n voer opgepakt (is verdwenen) en net nu ik morgen wil gaan vissen ligt het er vandaag gewoon nog :(

  Jaja, life goes on maar jammer is het wel.... Nog een paar weekies ouwe dan weet je van gekkigheid niet meer waar je heen moet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Anoniem, Verwacht je nu echt antwoord te krijgen door op deze wijze een vraag te stellen? Waarom anoniem? Waarom zo kort door de bocht? Iedereen mag vragen stellen en je krijgt ook altijd antwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Rolf, 't Is wat je zegt, daarom nu maar even wat andere dingen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Boudewijn,mooie stekken en die laatste lijkt me zo op het eerste gezicht ook een prachtig snoekwatertje voor spinnertjes e.d...maar goed die tijd is zojuist voorbij.Bij de enelaatste foto breekt bij mij spontaan de penkoorts uit(bij die paaltjes ook eigelek :p),wahnsinnig schön :D En mocht het voor die paaltjes niks worden dan gooi je het pennetje erachter ,ook een mooie plek hhaha ;)

  Groet,
  Dennis

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zeker mooi plekkies. Flinke temperatuursdaling van 13 naar 6 graden zeg maar dat heb je met ondiep water natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Stekken om bij te watertanden.....

  Waar is dat??,hahahhahahhaha. Oef,traantjes over de wangen...
  Dit gaat he-le-maal goedkomen :-D

  Groet,
  Dale

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @ Dale, inderdaad typisch en een traantje heeft er hier ook gerold ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. '@ Anoniem, Verwacht je nu echt antwoord te krijgen door op deze wijze een vraag te stellen? Waarom anoniem? Waarom zo kort door de bocht? Iedereen mag vragen stellen en je krijgt ook altijd antwoord.'

  @B'wijn: Wen er maar aan gap.....

  BeantwoordenVerwijderen