21 april 2012

Gekkenhuis!

10.30 uur. Wouter en ik stappen de Appie binnen en trekken de schappen met mais, kapucijners, bruine bonen en doperwten leeg. De kassiere geeft geen krimp als de lopende band het ene blik na het andere aanvoert, de andere klanten kijken hun ogen uit. We vertrekken, want we hebben nog een aardige reis voor de boeg.

11.30 uur komen we bij het water aan. We kiezen onze stekken en voeren.

Wat er dan gebeurt...

Lang zal ie niet te zien zijn


Wouter's zevende, veruit de kleinste van de dag...

Mijn twintigste...

Nummer zeventien van de dag

Dik waren ze!

We sluiten de dag af met een totaal van 34 brasems en geen karper. Karper hebben we overigens ook niet gezien...

14 opmerkingen:

 1. he boudewijn,
  je hebt in ieder geval goeie brasemstekken en goed brasemaas gevonden!
  ik mag aannemen dat dit niet de bedoeling was......
  en nu op naar de karper!!!
  groet,patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Patrick,
  Brasem vangen was niet zozeer het doel nee, maar ze zorgen wel voor actie en als je brasems van dit formaat vangt is dat ook wel gaaf moet ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn flinke vissen zeg! 31 brasems van dat formaat zou ik ook niet erg vinden om te vangen. Volhouden Boudewijn, die karpers komen vanzelf wel.

  Groeten,

  Tom

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt in ieder geval niet stilgezeten Boudewijn! Mooie kop van die brasem met paaiuitslag.
  Ongetwijfeld komen de karpers hier binnenkort ook wel weer langs. 't blijft genieten. (zowel van het vissen als je blog!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Boudewijn,

  Prachtig toch, lekker actief en persoonlijk vind ik Brasem, zeker het formaat dat jij gevangen hebt, ook bijzonder mooie vissen. Mooi hoog en mooie kleuren.

  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ok,
  ik stuur alle brasem jullie kant op. Ben ik er mooi vanaf! Drama om brasem te vangen op karpermaterieel,of ze nou mooi zijn of niet,er zit geen gang in ;-P.

  Wat een bult vis Boudewijn en Wouter! Mijn god... Brasem hotspot?
  Jullie zijn in ieder geval wel lekker actief bezig geweest!
  Volgende keer 34 karpers... ;-)
  Groet,
  Dale

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vooral die laatste. Allemachtig man, wat een beest! Ik weet niet wat het nederlands record is, maar die van jou moet ook heel groot geweest zijn. Heb je die toevallig gemeten en gewogen Boudewijn?
  Gr. John

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Fer, Helemaal mee eens, maar een karper tussendoor zou wel welkom zijn! Brasem houd je wel scherp.

  @ Dale, nou we hebben er hier zat hoor, dus je mag zoe houden ;) En 34 karpers..? Tja, denk eerlij kgezegd dat dat wat teveel van het goede zou zijn, maar oke dan, voor een keertje zijn ze welkom ;)

  @ John, ik zou ook niet weten wat het NL record is, maar ik heb foto's en film van Arnout Terlouw gezien waar hij nog grotere ving. Achteraf vind ik het jammer dat we sommigen niet hebben gewogen en gemeten, maar ik zal zeker nog een keer terug gaan naar dat water en als ik/we dan weer zulke vissen vangen gaat er zeker gewogen en gemeten worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat zijn grote jongens Boudewijn

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Boudewijn,
  Nog bedankt voor je tip over dat water. Ik heb eindelijk mijn eerste karper gevangen. Geen grote 68 cm maar zoooo gaaf. Dit weekend wil ik weer gaan. Nogmaals bedankt!

  Groeten van Roel

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie foto's bou! Was een lekker actief dageje inderdaad ;) Bij elk plekje was het 10 sec wachten en de brasem zat er gelijk op! Volgende keer gaan we karper vangen (als de temp iets gestegen is;))Ik ben scherp geworden van de slijmjurkopstekers

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Op aangepast materiaal heb je echt een topdag met deze grote brasems. Penhengels met een testcurve van 0,5-0,75 Lbs bijvoorbeeld. Mooi hoor.

  Vis en voer je met genoemde aassoorten?

  Ik kan me niet voorstellen dat de vissen je aas weten te vinden tussen de berg met voeraasjes. Maar uit de praktijk blijkt het toch zo te zijn.

  vrgr Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Breamhunters Paradise? Wat een bakken man, ik zal er even een beroepsvisser op afsturen.... Damn boy!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Roel, graag gedaan hoor. Mooi dat je er dan toch eentje hebt. Nu nog een goed vervolg! Veel plezier.

  @ Wouter, de temp is al weer een graadje gestegen. De iets hogere nachttemperaturen hebben hun merkabrae invloed.

  @ Klaasjan, we hebben ook nog wat mini-pellets door het voer gemengd. Niet alleen voor de attractie, want als je de juiste pellets hebt die veel en langdurig (denk aan ongeveer 2 uur) olie lekken, dan zie je ook vaak al of er vis op je stek zit of wanneer de vis is aangekomen en begint te azen. Er komen dan opeens meer olievlekjes aan de oppervlakte of je ziet de olievlekjes anders bewegen dan ze normaal zouden doen.
  Zelf vind ik het ook nog steeds verbazend hoe snel je ze je haakaas er tussenuit weten te pikken. Voor helder water durf ik wel een verklaring te geven. Dan heeft het snelle oppakken van je haakaas denk ik met de gretigheid te maken. Meerdere voedseldeeltjes in een hap is aantrekkelijker dan een enkel deeltje per hap. Ik heb het zowel in helder water als aan de oppervlakte vaak genoeg gezien dat ze tussen alle losse korrels / granen / brokken recht op de groepjes korrels / granen / brokken afzwommen, met hier en daar een enkel korreltje / brokje op de weg er naartoe. In helder water plaats ik dan in beginsel altijd twee of drie korrels op de haak. En bij troebel water? Ik denk dat dan de hoeveelheid brokjes niet heel veel uitmaken voor het vinden of het moet een sterkere reukbron zijn.

  BeantwoordenVerwijderen