8 april 2012

Eerste jaarcontrole

Ik ben 1 jaar! Alhoewel ik het zelf niet echt zo zie. Anderen wel, dat mag natuurlijk want iedereen ervaart het anders. Toch is zo'n eerste jaar een mijlpaal, want ik heb nu de meest risicovolle periode na de operatie achter de rug, al blijft het opletten.

Het is nu dus iets meer dan een jaar geleden dat ik een nieuw hart kreeg en ondertussen heb ik mijn eerste jaarcontrole achter de rug.
Ik ben op de goede weg. Alle uitslagen zagen er goed uit. Ik heb ook weer wat vlees op mijn botten (ben sinds de operatie vijftien kilo aangekomen) en heb aan spiermassa en conditie gewonnen. Uit tests bleek dat ik conditioneel op 52% zat, dus valt er nog flink winst te behalen. Des te meer reden om nog vaker buiten te zijn en veel te lopen en te fietsen. En dat gaat natuurlijk ook gecombineerd worden met vissen!

Mijn boek
Regelmatig vragen mensen me hoe het staat met mijn boek. Ik was immers al behoorlijk ver met schrijven voor ik geopereerd werd. Wel, er waren dingen in mijn leven die een tijdje voorrang kregen. In eerste instantie moest er gewerkt worden aan spier- en conditie opbouw, want die waren nodig wilde ik een mobiel leven kunnen leiden. Naarmate die mobiliteit toenam kwamen andere dingen binnen handbereik. Buiten zijn, mijn sociale leven weer wat oppakken en dingen doen die ik gedurende vijf jaar niet had kunnen doen. Ik voelde dat ik weer leefde en dat ik weer mens begon te zijn. En daar wilde ik even goed van genieten!

Genieten doe ik nog steeds en tussendoor ben ik stukjes aan mijn boek blijven schrijven. Voor de invulling ben ik ook afhankelijk van derden. Wat dat is, dat zullen jullie wel lezen. Ik kan wel melden dat de laatste pagina in zicht komt en dat het niet erg lang meer zal duren voordat jullie mijn verhaal kunnen lezen.

27 opmerkingen:

 1. Boudewijn, ik vind het heel bijzonder om jouw revalidatie van een afstandje mee te maken. Ongelofelijk als ik zo die getallen hierboven lees (5 jaar niet hebben kun doen wat je wilde doen, 15 kilo aankomen, 52 % conditioneel en dan toch al zoveel doen!). Ontzettend fijn voor je dat de meest risicovolle periode achter de rug is. Ben echt blij voor je :)

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Boudewijn,
  ik kijk uit naar je verhaal. Mooi dat het zo goed blijft gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Boudewijn,

  Erg goed te horen en hou je taai.


  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed Boudewijn. Gefeliciteerd met de uitslag.

  Gr. Stefan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Boudewijn

  Goed om te lezen dat het zo goed gaat met je gaat.
  En heb allen vertrouwen dat dat zo blijft !!!

  MVG Sander Kunst

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Boudewijn,
  Van harte gefeliciteerd! Nog vele jaren in goede gezondheid, groeten, Jurriën

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jurriën,
   Leuk dat je wat van je laat horen. Volgens mij de eerste keer niet? Dank voor je reactie!

   Verwijderen
 7. Hoi Boudewijn,

  Respect! hoe jij het afgelopen jaar..maar ook die 5 jaren daarvoor bent doorgekomen.
  Bij deze van harte gefeliciteerd met deze nieuwe mijlpaal.

  Gr.Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zoals Hans al zegt respect. Kan me niet voorstellen hoe het geweest moet zijn voor jou, je familie en je vriendenkring, maar het is prachtig om te lezen wat je nu allemaal alweer doet. Anders hadden wij ook een heel leuk blog niet kunnen volgen ;-)
  Gelukkig zijn er mensen die donor zijn. Het zijn er helaas nog steeds te weinig!
  Al het beste kerel!

  Groeten, Sjoerd

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi Boudewijn,

  Hieperdepiep en nog vele jaren. Met een beetje mazzel alle tijd van de wereld om dat boek af te schrijven. Veel geluk en gezondheid gewenst!


  grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je kan mij alvast voor je boek noteren boudewijn.
  En ik heb me laatst als donor opgegeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi te horen Tim. En wat het boek betreft, dat zul je natuurlijk wel lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Boudewijn,
  Sinds een tijdje lees ik nog al wat blogs en sites van ervaren karpervissers en dan met name penvissers. Sinds een maandje of anderhalf ben ik met dat laatste ook begonnen. Omdat ik niemand ken die ook aan penvissen doet moest ik dus op zoek naar andere manieren om te leren. Enige tijd geleden kwam ik dus Uw site tegen. Met heel veel plezier ben ik alles gaan bestuderen en hoop daar het nodige van op te steken. Kennelijk lukt dat want de eerste karpertjes zijn reeds gevangen met de penhengel. Uw site is erg leerzaam voor me en ik kijk dan ook iedere dag of er al een nieuw verslag op staat van een sessie. Tussen de regels had ik al gelezen dat U ziek geweest bent. Ik schrok een beetje van Uw laatste verhaal waarin u verteld dat U een nieuw hart heeft gekregen. Eigenlijk is schrikken niet het juiste woord want even later vermeldt U dat de check up na het eerste jaar heel positief is verlopen. Rest mij niets anders dan in gedachten een vreugdesprongetje voor U te maken en te hopen dat Uw conditie weer snel vooruit zal gaan. Hopelijk krijgen wij alsnog een mooi voorjaar en een hele mooie zomer met een mooi najaar zodat U, onze pencollegae en ik allemaal aan onze conditie kunnen werken terwijl wij door de polders struinen.
  Ik wens U alle goeds in goede gezondheid en hoop van harte dat U het plezier blijft houden in het schrijven van Uw blog. Velen met mij genieten heel vaak van uw verhalen en leren enorm veel van Uw kennis.
  Bedankt daarvoor en het ga U zeer goed.

  Met vriendelijke groeten,
  William Maas
  De Heen (Noord-Brabant)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste William,
   Dank voor je woorden. De reactie was verzeild geraakt in de spammap. Waarom weet ik niet, maar ik zag heb zojuist staan. Mocht je vragen hebben, schroom niet ze te stellen, dmv een reactie om een email (contact bovenin de pagina). Veel plezier langs de waterkant, ik hoop jou en de andere volgers nog veel moois voor te schotelen.

   Verwijderen
 13. Hai Boudewijn, volg je al tijdje. Boek gekocht, blog gevolgd, met andere karperfreaks aan Plesmanlaan eo over je gesproken. Wil je feliciteren en aanmoedigen zo verder te gaan - als mens, visser en schrijver
  Hoop je, al pennend, eens tegen het aansterkende lijf te lopen
  Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik zal straks een moment van verleiding niet kunnen weerstaan om je nieuwe boek te gaan kopen.
  Keep up the good work!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Steven, Dank je wel. Spreek me maar aan als je me ziet, kunnen we even kennismaken. Leuk dat je wat van je laat horen.

  @ Andres, Jij kan er niet omheen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Boudewijn,

  Van harte gefeliciteerd en bedankt voor al jouw mooie verhalen, wens je heel veel beterschap en een snel herstel toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Bou, ik weet nog hoe je er iets meer dan een jaar geleden bij zat. Wat een verschil met nu! Ik ben zo blij dat het goed gaat met je.
  X, J.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jooo Bou, goed nieuws! Ik ben erg benieuwd! Bijzonder vind ik het, en het blijft bijzonder ;) !

  Gefeliciflapstaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Na 5 jaar een hele verademing om veel dingen weer op te kunnen pakken :-) Mooi dat het zo goed verloopt allemaal het is toch nogal wat.En voor nu ook weer goede vangsten en strakke lijnen voor de komende tijd!!!

  Groet,

  Dennis

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Boudewijn goed om te horen ,mooi dat je je ding weer helemaal kan doen ,boven verwachting .
  ieder geval blijven revalideren kun je straks lekker snel van stek naar stek hoppen op je fiets .

  gr Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi Boudewijn,
  goed nieuws om te horen! Het lijkt mij een zeer intense tijd en strijd.

  Je bent op de goede weg ;-) Ga zo door,mien jong.

  Groet,
  Dale

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hallo Bou,

  Er bestaat denk ik geen enkele "eenjarige" die zoveel vis heeft gespot en gevangen, en zoveel mooie filmpjes en verslagen op het internet heeft gezet als jij in het afgelopen jaar.
  En dan te weten dat je conditioneel op halve kracht zit......!

  Het is machtig te zien hoe je na 5 jaar lillepoten weer op deze aardbol je ding doet en rond het water loopt te strapatsen.

  Kom maar op met dat boek!

  Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Lieve Bou,
  We hebben elkaar al jaren niet gesproken, maar daar hebben we toen voor gekozen. Destijds was het verstandig, toch denk ik nog regelmatig aan je. Ik schrok me kapot toen ik het hoorde van M. (Ja, we spreken elkaar soms weer) Ik wist helemaal niet dat het zo slecht ging met je. Ik ben zo blij voor je en ben zo blij dat het goed gaat met je. Iemand zo lief en bijzonder als jij verdient een mooi leven.
  Misschien vind je bovenstaande onzin of denk je wat moet zij nou weer van me, maar na lang twijfelen heb ik toch besloten mijn hart te volgen (mag ik dat zeggen?) en iets van me te laten horen. Misschien zien we elkaar weer eens. Dat lijkt me fijn.
  Kus, An

  BeantwoordenVerwijderen