19 oktober 2013

Film 'The Two Hour Project' (2-uren project)

Eindelijk is ie daar dan! Een impressie van de twee uur durende sessietjes. Rauw, gewoon zoals het is, zonder flitsende poespas.
Wil je de verslagen nog eens doorlezen, kijk dan hier.
Ik zou zeggen: zet 'm op de hoogste resolutie en zak 25 minuten onderuit.


31 opmerkingen:

 1. Zieke aanbeten! Mooi filmpje weer Boudewijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker filmpje weer. Van alles wat. Actie, mooie vissen en vooral het eind vond ik mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Johan. Zelf vond ik de afloop wat minder zoals je zult begrijpen, maar voor het filmpje was het inderdaad wel mooi.

   Verwijderen
 3. Fijne afsluiter, met de hoofd letter K, hahaha. Brute vissen en veelal niet overdreven lange drils, op de duikboot na dan. Film was zo voorbij, maw heb genoten.

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk te horen. Als ik de complete drils erop had gezet was het een film van 2 uur geworden Fer ;) Die van die duikboot duurde in werkelijkheid al bijna 20 min. Zaten er nog een paar van rond het kwartier tussen. Echt bizar hoe sterk ze waren in dat ondiepe water.

   Verwijderen
 4. Mijn oor piept nog :) Weer een mooi stukje film Boudewijn! Puur vissen. En alles op een vierkante meter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Bjorn, moest vanwege de kleine ruimte ook kort op mijn hengels en slip nagenoeg dicht. In de poel had ik wat meer ruimte, tot de waterplanten het water in bezit namen.

   Verwijderen
 5. Genoten, enorm van genoten zeg! Telkens twee uur netto vistijd en zulke mooie resultaten! Maar ook goed te zien hoeveel moeite en tijd je erin hebt gestoken. Jammer van die duikboot... enne zeg nooit 'nooit', wellicht komt ie er toch nog een keer uit ; )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Tsak, zou mooi zijn als ik die ene ooit nog zou vangen. Moet ie alleen wel in de buurt zwemmen en dat kan zomaar eens niet het geval zijn op dat water...
   Jij ook felici met je vangsten hè!

   Verwijderen
 6. Supergaaf! Dikke vissen, brute aanbeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bou. Welk een (schuif)net gebruik jij ?

  Oja- leuk filmpje!!

  Hoe is't met de najaars bakjes ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Jef,
   Het 'normale' net is van Piet Vogel (drijft ook helemaal als je het in het water gooit en in sommige situaties is dat erg handig). Het schuifnet is niet meer te verkrijgen, dat is een 18 jaar oud schuifnet van PB, wat Piet, Henk en Bertus destijds in de winkel verkochten. Nog steeds niets kapot aan gegaan. Najaarsbakjes komen zo af en toe in m'n netje.

   Verwijderen
 8. Hele leuke film Boudewijn. Die ir beelden zijn ook best goed moet ik zeggen. Wat is dat voor camera?
  Groeten, Sjoerd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Sjoerd,
   Eén keer was het beeld slecht in de film, kwam door een vuile lens. Het is een GoPro Hero, maar met een nightvision lens erin. Kan in de Hero 1, 2 en 3. De camera is afkomstig van Ragecams.com. Daar kan je elk soort lens in de GoPro laten zetten die je wilt.

   Verwijderen
 9. Leuke film Boudewijn!

  Tof drillen met van die korte stokken he?!

  Groet,
  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Remco, de korte stokken waren wel wennen! Zeker met uitwerpen en drillen, maar op in sommige gevallen is het de enige optie, zoals in de film. Ze deden hun werk in de alles of niets situaties.

   Verwijderen
 10. Leuk filmpje weer waar alles in zat. Ik vind vooral je beleving goed overkomen doordat je nu meer vertelt.
  Groet,
  John

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beste Boudewijn,
  Ik heb je filmpje nu 2x bekeken en het lijkt wel als je in de sloot vist of de vissen nooit van je af zwemmen. Klopt dit? Echt een vette film!
  Met vriendelijke groeten,
  Sander

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Sander,
   Het klopt wat je zegt. Ik had de slip van mijn molens nagenoeg dicht staan (al lijkt het alsof ik een run krijg, maar de piepers stonden extreem gevoelig en het is alleen de rek in de lijn waardoor mijn pieper afging) waardoor de vissen niet op snelheid konden komen, dus kozen ze de weg van minder weerstand. En die was meer mijn richting uit zodat ik snel lijn kon opdraaien. Daarbij had ik bij het inliggen niet meer lijn uitstaan dan de sloot breed is zodat ze de overkant net niet konden bereiken. Daardoor zwommen de vissen naar me toe en pas als de vissen op een afstandje van de overhangende en in het water liggende takken was zette ik de slip iets losser. Je kunt de vissen dus iets sturen. Altijd goed nadenken dus of het verantwoord is om tussen of bij obstakels te vissen!

   Verwijderen
 12. Toffe film Boudewijn er komen een paar mooie karpers uit zeg.
  Stokken buigen flink door, viste je tegen een obstakel aan ?

  Groetjes Sander

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De stek in de sloot was haast een en al obstakel Sander. Overal overhangende takken en takken in het water, vandaar ook het harde drillen. De poel en de verderop gelegen plas groeien sinds jaren bijna dicht met waterplanten, alleen had ik daar wat meer ruimte om te drillen en opzij te lopen.

   Verwijderen
 13. Hatseflats! En daar was weer een Boustails-feature. Chippie erbij, koele dronk en klein half uurtje chillen. Mooiste vind ik die koet die schrikt en die ene keer dat je zowat het water in lazert als je naar je hengel sprint! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die schrikkende koet is ook één van mijn favo beelden Rolf. Het 'sprintje' was 3 stappen ;) Was net even opgestaan en omgedraaid. Normaal zat ik strak op één stap achter de hengels.

   Verwijderen
 14. Inderdaad, gewoon zoals het is! Weer prachtige 'onboard' beelden. Blijft gaaf om die hengeltoppen krom te zien gaan bij die aanbeten. Waren het allemaal van die snoeiharde aanbeten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zaten ook 'twijfelaartjes' tussen Dres. Echte brasemaanbeten. Of het leek zo omdat ze niet echt op gang konden komen nadat ze gehaakt waren door de (nagenoeg) dichte slip en vrij strakke lijn (met toploodje).

   Verwijderen
 15. Je hebt er weer een mooi verslag-film van gemaakt. Goed voorbeeld van effectief voorbereiden/vissen. Die eerste vis heeft zo'n onwijze snorharen. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Top filmpje! Mooie parabolische hengels, wat voor merk/type hengels zijn dit en hoeveel lbs?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Frank, die korte hengels zijn de Nash Dwarfs 9ft 2,75 lbs. Niet duur, ietwat dunne blank naar mijn mening, maar heb er onderhand menig vis mee geblokt en gedrild. Zeker de transportlengte is super, als een rugtas op je rug! Wel wennen de lengte met ingooien en drillen! Top is vrij zacht, kracht komt uit deel midden-handvat.

   Verwijderen
 17. Hoi Boudewijn,

  ‘k Heb eindelijk tijd kunnen maken voor je film. Ben er echt even lekker voor gaan zitten. Was weer genieten hoor. Echt een topfilm! Bedankt!

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen