16 oktober 2013

Carp and the City part 17

Omdat Wouter en ik de afgelopen tijd niet al te veel mogelijkheden hebben gehad om in de stad te vissen, is het aantal stadssessies dit jaar beperkt gebleven. We hebben er dan ook goede zin in als we naar 'Het Café' rijden. Een stek die we niet eerder bevist hebben en na vanavond misschien ook wel nooit meer aan zullen doen. De stek ontleent zijn naam aan een 'postzegeltje' gras naast een brug waaronder zwervers tijdelijk huizen. Mannen met hun flessen en blikken goedkoop bier tussen fietsen, karretjes en oude matrassen en kartonnen dozen.

Er zijn mooiere plekken om te vissen. Er zijn echter weinig plekken waar een beperkt aantal boten passeert en daar hadden we na de twee voorgaande slechte ervaringen even geen zin in. Leeggesleurde molens, bijna kapotgevaren hengeltoppen en beschonken en/of onervaren mensen aan het roer. Vanavond een rustiger stek dus.


Drie hengels liggen op één rodpod -de grond is te hard om er een steun in te krijgen-, een losse steun staat iets verderop tussen wat stenen gestoken; de bonushengel. Wouter heeft gisteren nog wat handjes voorgevoerd op de uitgepeilde plekjes. Nu liggen er twee rigs tussen de boten, eentje in een kuiltje en de bonushengel ligt onder de brug.

Ruim drie uur later hebben we er nog weinig fiducie in. Om ons heen gebeurt er genoeg waarmee we ons te vermaken.Mensen in alle soorten en maten, onverstaanbare klanken tussen de kartonnen dozen en volgehangen fietsen en het knopen van een aantal rigjes. In het water lijkt er weinig te gebeuren. We geven het nog een uurtje voor we inpakken, het is lekker weer.

Dan toch nog. Ik wil net een foto van de hengelopstelling maken als twee van de drie leds op de rod pod oplichten. Het is echter de rechter hanger ie zakt, dankzij het betalightje goed te zien en juist degene waar de led niet oplicht. 'Huh?!' 'Heh?!' We snappen niet meteen wat er gaande is. De rechter hanger stijgt en zakt. De led moet het niet doen ofzo', concludeer ik en stap naar de hengel. Op dat moment knalt de waker naar voren. Karper! De vis schiet onder de boot vandaan naar het midden. Een probleemloze dril volgt. Twee fietsers stoppen. Een schub, zien we in  het licht van Wouter's hoofdlamp. 'Een grote' roept Wouter nog. Een paar minuten later maken we onder toeziend oog van enkele toeschouwers snel een foto. Wat een mooi beest! Onder uitingen van ongeloof en verwondering zakt de vis even later weer in het water. Complimenten van omstanders nemen we in ontvangst. We praten nog even na en pakken dan in. Yes!

15 opmerkingen:

 1. Ze zwemmen daar toch groter dan je zouw denken. Goed gedaan heren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er weer uit als een beste jongen Boudewijn. Jij en je maat blijven ze vinden. Of zwemt er gewoon veel vis?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi John,
   Het verschilt. Ook wij vangen wel eens niets hoor ;) De hoeveelheid vis verschilt per gracht, per grachtdeel en per periode. Kortom, er valt weinig zekers over te vertellen. Dat maakt het voor ons ook zo uitdagend. We vissen er ook meer ter afwisseling en gezelligheid en je maakt altijd wel iets mee.

   Verwijderen
 3. Mooie bek! Die grachtenkerpsels blijven gave vissen! Rock on!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lekker bezig jongens en de kreog om de hoek wereldstek fons

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alleen nog een muziekje Fons!

   Verwijderen
  2. En de nodige versnaperingen niet te vergeten.... Gave toeter heeft die vis!

   Verwijderen
 5. Wat een zuignap op die vis. Mooi dat het toch weer lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helmaal gaaf die vis en niet meer verwacht, dus lekker ;)

   Verwijderen
 6. Mooie vis!

  Je rommelt ze vaak onder de bootjes vandaan he?

  Groeten,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb je al snel als je veelal onder de kant vist Remco ;) Maar ze voele nzich er thuis, blijkt

   Verwijderen
 7. Al een verklaring gevonden voor het oplichten van de twee andere delkims? Beste snorkel!

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Fer, het oplichten kwam door het 'schudden' van de rod pod en de piepers stonden heel gevoelig afgesteld. De reden van het falende ledje van de ander ben ik nog niet achter.

   Verwijderen