23 juli 2013

2-uren project - deel 9

Mijn bepakking voor de 2-uurs sessietjes
Ik heb er onderhand aardig wat slootsessies opzitten en ik kan niet anders dan heel tevreden zijn. Over het aantal vissen per gevist uur in de sloot ben ik meer dan te spreken. Op de poel loopt het echter een stuk minder. Drie blanks tot nu toe. Als ik zie hoe goed ze in de sloot op het voer zitten, sla ik op de poel ergens de plank flink mis. Omdat ik telkens maar twee uurtjes vis en dus niet op de vis kan wachten, verplaats ik mijn sessietjes naar de avond. De middagen leveren immers niets op. Ik heb al één keer eerder een avondsessietje gedaan, maar daar verbindt ik nog geen conclusies aan.


Een sessie van 20.00 uur tot middernacht. Een dubbele sessie zo je wilt, maar ik ben bereid de eenmalige investering te doen om meer te weten te komen.
De waterplanten in de poel winnen steeds meer aan ruimte en kunnen elk moment de oppervlakte bereiken. Ik drop mijn rigs op hun plek. De linker voor een rietkraag op ongeveer 30 cm. water, de rechter in een grote open plek tussen de waterplanten.

Daar bij die uitstekende pol riet rechts, een schoon stukje...
23.10 uur. Piepen uit de Carpsounder en een waker die zakt en stijgt. Brasem of een karper die het niet helemaal snapt? Het blijkt het laatste. Veel doet de vis niet. Pas in het net gaat ie tekeer. Ik laat hem uitrazen waarna hij even mee op de foto moet.

Iets voor middernacht, ik ben de eerste spulletjes bij elkaar aan het rapen. De juist weer ingeworpen hengel gaat er vandoor. Een kleine schub van een centimeter of zestig biedt zo goed als mogelijk weerstand. Tijdens de dril zie ik meerdere boeggolven. Een teken om snel terug te keren! Ik onthaak de vis in het water en geeft hem zijn vrijheid terug. Mooi resultaat! Mijn opzet is geslaagd, want ik heb een aanknopingspunt. Benieuwd wat de volgende sessie oplevert!

10 opmerkingen:

 1. Het spreekwoordelijke puzzelstukje! Well done!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Hoi Tim, voor die twee uurtjes vind ik die niet nodig. En als je iets vangt neemt de tijd waarop je eventueel zou zitten nog verder af. Kortom, onnodige ballast.

   Verwijderen
 3. Boudewijn waar is de foto van de tweede vis :)))) Lekker bezig in de avond. Ben zelf een echte ochtend en avondvisser. Overdag vaak geprobeerd maar de vangsten vallen dan wel tegen. Op de winterdagen na dan. Mooie schub met een goudgele staart.

  Groet, bjorn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Bjorn, de tweede mocht van mij meteen terug. Juist om meer te weten te komen probeer ik het op verschillende tijdstippen. Nu afwachten wat de volgende avondsessie oplevert.

   Verwijderen
 4. hey boudewijn
  je blijft ze lekker vangen daarzo !
  goed bezig.

  groetjes sander

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het net sluit zich. Zou je nu de aastijden hebben gevonden? Leuk project trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Boudewijn,

  Lekker vissen zo voor een paar uren en je hebt een minimale uitrusting bij je,een klein opblaas kussentje op de emmer crushies zou ook nog een confortabele zitplaats kunnen opleveren.

  Je houdt zeker wel een hoop tijd over op deze manier van vissen;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Hans, de meeste tijd heb ik in de voorbereiding gestoken, het vissen doe ik op momenten dat ik anders niet snel gegaan zou zijn. Meer observeren en analyseren doe ik tijdens het vissen.
   Een opblaasbaar kussentje is ook een idee inderdaad!

   Verwijderen