2 juli 2013

2-uren project - deel 3

Ik heb er zin in. De succesvolle, eerste sessie smaakt naar meer. Het blijven toch geheimzinnige beesten ergens, die karpers. De vis had zonder dat ik ook maar iets gezien had mijn haakaas weten te bereiken en dat op 40 cm. water.
Het paartje koeten dat even verderop nestelde, zwemt nu met drie jongen boven mijn twee uur eerder gevoerde bollen. Eén van de volwassen beesten duikt en komt met een bol naar boven. Vervolgens trekt de hele familie zich terug tussen de takken aan de overkant. Hopelijk was het de laatst overgebleven bol die ik had gevoerd...

De boel ligt binnen tien minuten na aankomst in. Best fris zo in de schaduw. Dat is wel een nadeel hier onder de bomen. Terwijl ik wat eet komt er uit het midden een snoekje van een een centimeter of  veertig aanzwemmen. Het beestje manouvreert zich tussen wat takjes die voor me in het water liggen. Ondanks het vrij troebele water is het goed te volgen. Er zwemt al gauw wat visbroed langs en ik ga er eens goed voor zitten. Er volgt geen uithaal. Ondertussen duikt het koppeltje koeten weer een bol op van mijn rechter plek. En de jonkies maar zeuren...

Wachten...
Er is een uur verstreken en de koeten blijven naar mijn bollen duiken. Ik kan nu wel aannemen dat er geen karper is langsgeweest. Toch blijf ik zitten, want dat kan natuurlijk wel het komende uur nog gebeuren.

Ik zit voor de vierde keer op mijn hurken naast mijn hengels en speur de sloot af naar tekenen van karper. Niets. Een koolmees hupt op nog geen twee meter van me af door de boom. Drie grote brasems zwemmen heel relaxt voor me langs. Een tik op mijn hengeltop, gevolgd door een piep. Een koet verschijnt en zwemt keffend weg. Kutbeest!

De twee uur zijn verstreken. Ik pak in en ga naar de Loederpoel om te voeren. Vlakbij verstop ik mijn visspullen in de bosjes. Nog even wachten tot een hondenuitlater uit het zicht is verdwenen en er gaat een kilo bollen te water.

10 opmerkingen:

 1. Hallo Boudewijn. Zo jeb ik ook een keer gezeten. Koeten die naar je bollen duiken. Ik lig een beetje onderuit gezakt in mijn Big Daddy, krijg ik kort na elkaar een paar piepjes. Niet genoeg om onmiddellijk op te springen, maar het had mijn aandacht. Na nog een paar piepen, sla ik aan. Ik voel geen geruk of gebonk. Ook geen vluchtende vis. Wel een gewicht of er een vuilniszak aan de haak zit. Na een poosje takelen komt er een meerkoet boven. Verdronken. Vleugels wijd uitgespreid. Vandaar het vuilniszak gevoel. Ik vind het dan toch wel jammer van zo'n vogel. Groeten. Blijf schrijven en filmen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan is die een aardig tijdje onder water geweest Teunis.

   Verwijderen
 2. Twee uur is natuurlijk ook een korte tijd waarin het moet gebeuren. Succes de volgende sessie!

  groeten, Sjoerd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgende keer beter Boudewijn. Ik vind 2 uur echt kort maar ik ben benieuwd wat je weet te vangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik word ook gestoort van de meerkoeten. Ze duike me boilies steeds op. Weet jij iets om ze te stoppen?

  Grtz

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Jeffrey, Er is niets wat ze kan stoppen. Ze zoeken gewoon naar voedsel en wij mensen creeeren extra voedselbronnen door ze brood te voeren en dus ook visaas. Ze weten dus gewoon niet beter. En vissers en andere mensen maar klagen dat er zoveel zijn. Dat kan ook omdat wij voor voldoende voedsel zorgen. Andere plek of water zoeken, maar uiteindelijk weten ze je aas wel te vinden. Overigens heb ik vaak genoeg een aanbeet gekregen terwijl er koeten doken.

   Verwijderen
 5. Zo, het is een tijdje geleden dat ik een verhaal van een blog heb gelezen. Best lekker om even digitaal afstand te nemen, maar ik moet ook zeggen dat het lezen van dit verhaaltje me wel weer positief stimuleert wat betreft het (digitaal)vissen. Lekker geschreven Boudewijn! Stapje voor stapje zal ik de andere gemiste verhalen ook nog gaan lezen :)

  Gr. Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Rustmomenten zijn zeker lekker Koen. Er valt een hoop te lezen, maar eigen tijd is belangrijker. Geniet er nog van, maar dat zal vast goedkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer Boudewijn, ben wel benieuwd of er toch weer vis op de voerplek komt! Tsja die meerkoeten ze zijn wel irritant maar het hoort er een beetje bij.

  Groet, Bjorn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deel 4 heb ik net geplaatst Bjorn ;) Die meerkoeten kunnen er niets aan doen, maar soms kan je ze wel even schieten...

   Verwijderen