16 april 2013

Going doggystyle

Voor het eerst in maanden hebben Peter en ik weer een mogelijkheid gevonden om samen te vissen. We kiezen een voor ons bekende stek uit en om onze vangkansen wat te vergroten, zal er twee dagen lang zo'n 300 gram Crushies en 15 millimeters te water gaan. De tweede voerdag wordt echter duidelijk dat we onze plannen moeten wijzigen wegens wegwerkzaamheden. We besluiten een paar honderd meter verderop te gaan zitten.

In huize Peter loopt sinds een paar maanden een jonge Australian Cattle Dog rond en die moet natuurlijk getraind worden voor latere sessies. Een leuke aanvulling van de viscrew. Met hond trekkend aan zijn broekspijp weet Peter uiteindelijk nog vrij snel zijn rigs op de gewenste plekken te krijgen en iets voor het middaguur liggen alle vier de hengels in.

De jongste telg van onze crew
Het duurt dik twee uur als ik een aanbeet op mijn rechter hengel krijg. Ik pak op en de vis scheert naar rechts. Voelt niet groot aan. Iets doorbreekt het wateroppervlak en dan is er geen contact meer. Wat was dat?! Snoek? Lichtgekleurde karper?

Een half uurtje later. Peter heeft een zakker op zijn linker stok. Een boeggolf tegen de overkant waar het zo'n 40 cm diep is. Hond staat op scherp en kijkt opgewonden toe hoe Peter zijn hengel oppakt. Geen contact. Wat een prutsers! Of niet? Vorig jaar hebben we ook twee voorjaarssessies gehad waarin we meerdere van dit soort vage 'aanbeten' kregen. Het bleken paaiende snoeken te zijn die over onze rigs heen zwommen en met onze rigs op slechts 30 tot 40 cm water is contact dan snel gemaakt.

Een karper springt op nog geen vijf meter van Peter's rechter rig vandaan. De sessie wordt met een uurtje verlengd. Het uurtje wordt uiteindelijk anderhalf uur. Geen teken van karper.

16 opmerkingen:

 1. Veel vissers hebben een hond bij zich. Je ziet het veel en op internet lees je het ook veel. Leuk voor zo'n hond lekker de hele dag samen met de baas buitenspelen. Volgende keer misschien weer vis vangen. Het blijft natuurlijk vissen

  Groet, michael

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie hond! Heeft zo te zien ook alles in de smiezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig een hond mee met vissen. Me maat heeft heeft die van hem ook altijd mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil ook een hond. Een zeehond! Eentje met een Go Pro actioncamera om zijn nek. Kan ie voor mij even kijken waar de karpers zitten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer mannen. Volgende keer beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie visten dus erg ondiep. Kon je niet gewoon dieper vissen? Dan had je geen problemen met die snoeken gehad. Of misschien waren het toch slimme karpers ha ha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Tom, in dit geval op zeer ondiepe plekken, gewoon omdat die zich in het verlden bewezen hebben. We gaan ervan uit dat het snoeken waren omdat we de karpers die we er haken gewoon goed haken en tegen het einde van de sessie zagen we 2 snoekenruggen boven water uit komen.

   Verwijderen
 8. Toffe 'blue dog', maar wel een beetje lullig om de blank op dat beessie af te reageren en 'm op z'n oog te meppen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mannen,

  Ik wil graag een hond aanschaffen. Weet iemand wat voor soort hond dan het beste is om mee te nemen als je veel met de korst en pen vist?

  En welke hond kot het best tot zijn recht als je op afstand vist?

  Thanks mannen!

  Joey

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Joey,
   Ik ben geen echte hondenkenner. Wel hebben bepaalde rassen bepaalde eigenschappen in hun genen zitten. Ik denk meer dat het een kwestie van training en karakter is wat een hond wel of niet geschikt maakt om je bij het vissen te vergezellen.

   Verwijderen
 10. Mooie hond Pit! Goed te zien dat jullie weer samen vissen.
  Groet Tuur

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer dat er geen karper werd gevangen dezen sessie !
  Maar ik weet zeker dat die volgende sessie knallen voor jullie word Boudewijn !!!

  Succes Ouwe

  Groet Sander

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Tuur, heeft even geduurd, maar nu was de tijd.
  @ Sander, We gaan ervoor man!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ Tuur, thanks ! Het is inderdaad tof beest, wel een beetje een handenbinder, maar goed ze is net 6 maanden en moet nog een hoop leren. Ik neem haar zoveel mogelijk mee, dan kan ze goed wennen aan het vissen en het zitten langs de waterkant. We hebben ook al gevaren, en dat gaat ook goed! Struinen met de pen, gaat (nog) niet, ze wil achter alles aan.... Gr Peet

  BeantwoordenVerwijderen