20 juli 2012

On fire; de vangst van een kwartet

Ruim boven het gemiddeld gewicht
Als ik op de stek aankom duiken de koeten in de kant. Dat betekent dat er in ieder geval geen gevoerde bollen meer liggen. Een smerige miezerregen slaat onder dwang van een stevige wind op de omgeving neer. Ietwat gehaast maak ik de boel in orde. Als alles klaarstaat werp ik de hengels in. Benieuwd of de vorige zo succesvol verlopen sessie een vervolg krijgt.

Gisteren ben ik nog met waadpak het water in gegaan om de twee lelie-probleempunten te verhelpen. Zo is de kans op verspelen verder gereduceerd. Vandaag vis ik ook voor het eerst met een andere boilie, namelijk de SAL-Special Active Liquid- bol. Deze heb ik de laatste drie voerbeurten al tussen de Monstercrabjes door gevoerd om voor een geleidelijke overgang te zorgen. Een doffe plons rechts van mijn stek klinkt. Karper? Nog twee keer en ik weet het zeker: ze zitten in de buurt!

Het lijkt wel of er een tornado in de maak is
Er komt een nieuw regenfront aan. Het lijkt wel of er een tornado in de maak is. Indrukwekkend gezicht.
Actie op de linker stok; het heeft vijftig minuten geduurd. Natuurlijk duikt de vis verder de lelies in, maar het snoeiwerk heeft geholpen. Redelijk vlot komt de vis los en weet ik hem door de lelies te loodsen. Het net kan te water en na wat gerommel voor het net trek ik de vis er soepeltjes boven.

Op de onthaakmat ligt een mooi gekleurde schub die ruim boven het gemiddelde gewicht zit. Nice!  Wederom klinkt tot twee keer toe een plons. Waarschijnlijk springende karper. Zal de volgende aanbeet weer snel komen?

Een kwartier na inwerpen een aanbeet op de rechter hengel. De vis duikt meteen over het talud de diepte in. Korte, krachtige runs, maar in z'n geheel win ik lijn. Nog altijd blijft de lijn achter wat lelies hangen en de vis moet nu zo ongeveer bij de rand van het veld zijn. Ik verlaag de druk iets en geef wat lijn. Zoals zo vaak maakt de vis hier gebruik van door in beweging te komen en dit keer naar rechts te scheren. De lijn verspringt iets. Ik herhaal het trucje nogmaals en nu springt de lijn los. Een kolk aan de oppervlakte. Spiegel en heel mooi gekleurd.

Secuur wordt er gewogen. De linker flank wordt vastgelegd want het zou zomaar eens een projectspiegel kunnen zijn. Met de vis nog in mijn handen klinkt weer een Carpsounder, de linker. Snel zet ik de vis terug en pak de hengel op.Wederom een stevige, lange dril. Er zit duidelijk veel zuurstof in het water door de harde wind en regen van de afgelopen dagen. Pas na een dik kwartier geeft hij zich gewonnen. Een mooie schub, de zwaarste van vandaag tot nu toe.

De zwaarste van vandaag tot nu toe
Twee hengels op de kant en een klerezooi. Eerst maar eens de camera's in veiligheid brengen, die kunnen niet zo goed tegen het inwaaiende water onder de shelter. Dan loopt ook nog eens de enige overgebleven hengel af. Wederom een pittige dril later is het trio hengels op de kant compleet. het is ondertussen nog harder gaan regenen en ik besluit van een foto af te zien.

Het is mooi geweest na een uur rust. De buit is weer binnen en ik wil de stek ook niet kapotvissen. Ik ruim op en voer nog een kilootje SAL-bollen op de stek. Over twee dagen weer, daarna geef ik de stek een paar dagen rust.

En natuurlijk waren de camera's weer mee!10 opmerkingen:

 1. Mooi resultaat! Fijn om een voerplek te hebben die door de vissen bezocht blijft worden en waar je in korte tijd kunt vangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij gaat wel lekker op die stek zeg! Ben benieuwd naar de filmbeelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zie je niet vaak die draaiende lucht in Nederland. Mooie die diversiteit aan vissen op dat water.

  Groeten,

  Stephan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn de vissen mooi op kleur op 't moment!
  En weer een linkerflankie is ook nooit verkeerd.
  Is die laatste foto van je camera een teasertje? Kijk er al weer naar uit. Good angling!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Frank, is zeker lekker zo'n plek, maar de vraag is hoe lang het duurt. Zijn toch wel reislustige beesten gebleken...

  @ John, nog even geduld, maar kan je melden dar er een paar brute runs tussen zitten!

  @ Stephan, heb het zelf ook niet vaak gezien en zeker niet zo dichtbij. Dan voel je je toch wel wat kleiner kan ik je zeggen ;)

  @ Andres, En de kleur komt niet eens goed uit op de foto's, maar mooi waren ze zeker. Op de film is het een stuk beter te zien. Toch apart hoe verschillend de vissen van kleur kunnen zijn op hetzelfde watersysteem.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefelicteerd met weer een stel mooie vissen Boudewijn. Goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weer een wreede sessie zeg! Moet haast wel een topstek zijn. Ik kijk ook uit naar je volgende film.

  Grtz, Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dikke shit hier doe je het voor toch.
  enigste aktie die ik had vd was een korte droge piep een meerkoet die mijn boilie aanraakte.
  in gedachte vroeg ik me af of gestoofde meerkoet lekker zou zijn.
  mischien met gebakken aardappels en sla.
  ach ja ik blijf doorvissen vanavond weer net zolang totdat ik ook wat vang.

  sucses met je volgende sessie alvast

  grt nico

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Niet te stoppen die Boudewijn !!!
  Lekker bezig weer man.

  Groet

  BeantwoordenVerwijderen