24 juli 2012

En opeens... zie je ze onderwater!

Maar al te vaak moet je als karpervisser improviseren. Met het mooie weer van de laatste dagen wordt het vissen je overdag door de vele bootjes, jetskies, waterskiers en zwemmers onmogelijk gemaakt. Vooral bootbezitters lijken watervrees te hebben, want deze varen veelal op tien a twintig meter uit de kant en pakken daarbij regelmatig je lijnen mee. Ook in het voor anker gaan is niet elke bootbezitter (of huurder) even bedreven, wat nogal eens ongewenste situaties tot gevolg heeft. Natuurlijk kan ik op een van de afgesloten wateren gaan zitten of weer een beachvissessietje tussen de badgasten doen, maar dat zie ik niet zitten. Daarom besloot ik zelf ook maar het water op te gaan met onder andere mijn Go Pro camera en te kijken of ik op dit uitgestrekte watersysteem wat karpers kon ontdekken. Een zoektocht van vele kilometers volgde. Benzinetankjes werden leeggevaren, maar waarachtig..!
Een filmpje volgt, maar hier alvast enkele beelden van wat ik ben tegengekomen.


Een zeer nieuwsgierig duoLekker beschut relaxen


Een snoek van naar schatting dik 90 cm lag
op nog geen tien meter van de zwemmers


Veilig onder de leliebladerenAlsof je in een aquarium kijkt!

20 opmerkingen:

 1. Hallo Boudewijn,
  Zijn deze foto's met je Go Pro genomen? Heel mooi man! En hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
  Ik denk er ook over eentje te kopen.
  Groeten,

  Chiel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo Boudewijn! Wat een ontzettend helder water moet dat zijn om zulke foto's te kunnen maken. Prachtige foto's!

  Groeten,
  Sjoerd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Boudewijn heeft zijn eigen Catching the impossibole! Ik ben nu al erg benieuwd naar de film.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie beelden weer Boudewijn,goed bekeken om in deze hitte lekker in een verkoelend bootje toch met de karpers bezig te zijn.

  Groet Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele mooie beelden, jij blijft mij verbazen !
  Keer op keer kom je weer met iets nieuws op de proppen !!!
  zie het filmpje wel verschijnen !

  Groet SK

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Binnen de blogspot neem je een heel bijzondere plaats in met je mooie reportages. Heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat valt er verder nog te zeggen? Heb ze nu voor de derde keer bekeken en ik denk dat ik dat morgen nog eens doe. De openingsfoto is mijn favoriet. Je flikt het hem toch weer om iets bijzonders te plaatsen. Bedankt!

  Groeten,

  Stefan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Chiel, Dank voor je reactie. Alle beelden zijn met mijn GoPro Hero 2 gemaakt. Vanuit de boot zoeken en je ogen goed de kost geven. De camera had ik gemonteerd op een lange stok en daarmee kon ik de camera onderwater brengen en richten. Door heel stil te zijn en de boot op de juiste manier dichterbij te laten driften of roeien kon ik ze vrij dicht naderen.
  @ Sjoerd en Stephan, Thnx! Monteren van de beelden zal ik een dezer dagen aan beginnen.
  @ Hans, Ja, je wilt wat en dan maar op pad en lekker varen. Wegbranden in een rietkraag zag ik niet echt zitten. Was evengoed bloedje warm en ook wat irritatie om het asocial gedrag van sommige watergebruikers, maar goed, dat is een beetje de afspiegeling van de maatschappij tegenwoordig en de beeldopbrengst doet de ergernissen haast alweer vergeten.
  @ Sander, Geduld Sander ;)
  @ Klaasjan, leuk om te horen! Als blogger zijn we al anders bezig dan de grote meute en als iemand vindt dat ik dan een bijzondere plaats inneem binnen die groep is dat helemaal leuk om te horen. :)
  @ Stefan, Het blijft mooi om te zien he, dat heb ik ook. Doet me toch wel weer een beetje twijfelen of ik niet mijn aquarium tevoorschijn moet toveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Supermooie beelden Boudewijn, als ik jou was zou ik inderdaad je aquarium tevoorschijn toveren. Ik heb ook een aquarium met een paar koi's voor in de vijver en met een paar volschubs om uit te zetten als ze groot zijn.

  Mvg Nico

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je blijft verrassen Boudewijn. Omstandigheden lijken ook perfect. Mooi dat je dit soort dingen wilt delen met anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Al die mensen moesten eens weten wat er allemaal om hun heen zwemt dan zou het een stuk rustiger zijn aan het water. Ik ben gisteren ook gevlucht want had steeds zwemmers in mijn lijnen.

  Grtz,

  Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Nico, en toch twijfel ik. Neemt weer een hoop rimte in en is extra werk. Niet gigantisch veel, maar toch.
  @ Tom, ik blijf het doen zolang ik het leuk vind ;)
  @ Jeffrey, Ik zei gisteren exact hetzelfde. Een zwemmer vroeg wat ik aan het doen was en toen ik vertelde dat ik een snoek zag liggen op tien meter van zijn trappelende voeten lag hij toch niet meer zo relaxt in het water. Heb er een schepje bovenop gedaan door te vertellen dat er een paar dagen terug op ongeveer de plek waar hij zwom nog een Jack Russel Terrier door iets werd gegrepen en nooit meer is bovengekomen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kon je ze gewoon zien zwemmen dan Boudewijn? Het water is helder, dat is duidelijk, maar ze schrokken dus ook niet? Die GoPro camera is echt veelzijdig.

  Groet,
  John

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag ze lang niet altijd, dat bleek wel als i kde beelden later terugkeek. Zag ik er eentje, bleken het er meer te zijn. Maar ja, als je op zicht gaat zoeken moet je ze wel zien ;) Ze schrokken als de motor aanstond (terwijl het bevaarbaar water is), als ik geluid maakte in de boot (ergens tegenaan stootte bijv.) of de schaduw van de boot over ze heen viel. Ook bij grote golven die tegen de boot aanklotsten schrokken ze. Toch uitte het schrikken zich niet in tientallen meters ver weg zwemmen. Meestal bleef het bij een paar meter, waarna ze in een bocht weer enigszins in de buurt kwamen van hun oorspronkelijke positie.

   Verwijderen
 14. Welk water is dat? Ik woon in Schiedam en het lijkt me mooi om daar te vissen.

  Groeten,

  Danny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Danny, allereerst leuk dat je reageert, maar je neemt me hopelijk niet kwalijk dat ik dat niet exact ga vermelden? Maar als je in Schiedam woont zit je binnen twee uur rijden van je huis aan het water waar dit plaats vond ;) Maar volgens mij heb jij een paar wateren dicht in de buurt waar je heel mooi kan vissen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het was een uniek inkijkje in ''jouw'' aquarium. De foto's zijn echt gaaf geworden. Ik ben benieuwd naar de filmopnames. Het was het rondvaren wel waard. Tot ''in het hol van de leeuw'' komen is niet het makkelijkste.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hij regelt het weer hoor Boustails! Ik blijf me verbazen over de opnamens, heel bruut! Mooie details met mooie schubs kan niet anders zeggen.

  Wouter

  BeantwoordenVerwijderen