1 november 2011

The hunt for Lac du Vette mirrors; Survival of the stubborn suckers

KLENG! BAM!!

Het najaars / winteroffensief van Rolf en mij is een mislukking.

Net als al de voorgaande, liep ook onze laatste gezamelijke sessie uit op een desceptie.
En vanmorgen zat ik in het ziekenhuis voor routineonderzoek om te kijken of mijn nieuwe hart niet werd afgestoten, terwijl Rolf een solosessietje viste op Chiquita. Gedesillusioneerd zat hij vanmiddag bij mij op de bank en konden we behalve koppigheid geen goede reden meer bedenken om op Chiquita door te zetten. De handdoek werd gegooid. Je moet ook de moed en wijsheid in pacht hebben om te durven stoppen wanneer je moet stoppen.

Opgeven op du Vette willen we niet. Er moet en zal karpervlees op de onthaakmat komen. Wat oude visfoto's van mij stookten het vuurtje verder op. Diverse potentiele stekken passeerden de revue en uiteindelijk twijfelen we nog tussen twee. Morgen gaan we wederom het water op, met dieptemeter, peilhengels, markertjes en een notitieblok. Over drie dagen zal de eerste sessie gevist worden.

En dan nog dit: tot mijn grote plezier, en dat van vele anderen, heeft Rolf besloten weer te gaan bloggen.
Voorheen bekend als Rolo de Peuteraar, blogt Rolf nu onder zijn eigen naam. Een deel van zijn vroegere, trouwe, schare fans, waaronder ikzelf, heeft ondertussen zijn blog weten te vinden. Geniet van zijn creativiteit op Nat Vlees.
En ben je enthousiast, Rolf heeft ook een boek geschreven.

8 opmerkingen:

 1. Het was vanochtend janken met de pet op. Aan het water, of zo, mankeerde verder niets. Het was puur mijn gevoel dat niet klopte. Toen ik vanochtend om 6 uur de Jordaan uitfietste wist ik het al. Met minder dan 2 runs neem ik geen genoegen. Die enkele vis die op de plek ligt kennen we inmiddels wel, neen! Een serie is wat we nodig hebben. We? Ja, want ondanks dat Boudewijn in het ziekenhuis zat, viste hij gewoon mee. Zo werkt dat met een project.

  Toen ik na 5 uur blanken met rode konen bij Boudewijns huis kwam, alwaar ik tegenwoordig mijn hengels mag stallen, was hij thuis. Grappig genoeg was hij al tot dezelfde conclusie gekomen als ik. En die luidt in niet mis te verstaan Amsterdams: ‘Dit is kut!’ We hebben gegokt en misgegokt. Niet helemaal want het gemiddeld gewicht van de gevangen vissen ligt ver boven het gangbare gemiddelde, alleen die aantallen! En van gokken was eigenlijk ook geen sprake, het was een goed beredeneerd en aanvaardbaar risico. Tot zover de goedpraterij-alinea.

  Opgeven? Nee, echt niet! We zijn mannen, geen mietjes. Ik bedoel, ik dacht vanochtend nog dat ik over water kon lopen (met als resultaat een natte sok) en Boudewijn leeft zo hard, die gast heeft gewoon om de paar jaar een nieuw hart nodig. Kerels dus!

  En zo als de man zelf als zei: ‘morgen beginnen we opnieuw, morgen is de eerste dag van de rest van ons karperleven’. Geen gelul, gewoon gaan. Harken zullen we. En harken we niet dan oogsten we. We zijn op z’n minst toch wel slimmer dan zo’n domme vis?

  Het vuur is weer opgelaaid. Ik heb er bizar veel zin in. Damn!

  PS: Thanks voor de promo Boudewijn :)))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hopelijk vinden jullie goud !!!
  Helemaal na al jullie inspanning.

  Succes mannen.

  MVG sander kunst

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn complimenten voor jullie prachtige verhalen, wens jullie uiteraard ook heel veel succes!

  Vriendelijke groeten, Fridus

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes mannen, jullie hebben nu onderhand wel wat vissen verdiend! En Boudewijn, goeie tip over Rolf zijn Blog. Jullie twee zijn echt een leuke aanvulling op mijn dagelijkse onlinemoment geworden.

  Groet,

  Hendrik V.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hopelijk gaat het op jullie nieuwe plek beter. Succes.

  Gr. Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Boudewijn, ik kom Rolf al zo'n kleine kwart eeuw tegen en vraag ik me af wanneer wij elkaar ontmoet kunnen hebben, in elk geval kwam ik via Nat Vlees bij jou terecht, en "I like what I see a lot." Voor een niet visser raak ik toch aardig opgewonden bij het lezen van jullie avonturen en het zien van jullie vangst. Maar behalve dat hoop ik toch ook dat je hart nog op de goede plek zit...in de letterlijke zin dan. Groeten en 'n goede vangst, Sebastiaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Seb, welkom. Rolf ken ik nu persoonlijk eigenlijk pas ruim een jaar, daarvoor slechts via zijn blog en een toevallige ontmoeting aan het water. Een toffe, fijne vent waar ik dit offensief mee aandurf.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 1987 Bas (Seb??), dus inderdaad bijna een halve eeuw. Commerzbank, ik met een zak pleerollen en jij met een bezem. Fritsie in charge. Hehe, leuk zo'n chatbox Boudewijn!

  BeantwoordenVerwijderen