11 maart 2011

Nieuw visboek: Duur betaald; vis hard, dril zacht

Op 28 maart 2011 a.s. komt er een nieuw visboek uit. Rolf Bouman is de auteur.
Rolf heeft mij gevraagd een recensie te schrijven. Ik deed het graag, want ik was al jaren fervent volger van zijn blog. Rolf stelde mij niet teleur:

"94 Verhalen, doorspekt met Amsterdams gogme en recht uit het hart van een gepassioneerd sportvisser." Dat staat achter op het boek te lezen. De auteur: Rolf Bouman, een van de initiatiefnemers van het Peuterfonds en, tot voor kort, gedurende 7 jaar fanatiek weblogger - www.peuteraar.nl -, die door zijn kenmerkende, pakkende schrijfstijl een flinke schare fans heeft verworven.
 
En nu dus dan eindelijk een boek van zijn hand!
 
Rolf's "Duur betaald; Vis hard, dril zacht" bevat 94 korte verhalen. We lezen over zijn ervaringen langs de waterkant, delen in zijn gedachten en ontdekken wat hem tot visser maakt. Uit het leven gegrepen, een verademing. Nu eens geen opsomming van de vangsten van boilievarkens of uiteenzettingen van technieken, slechts bloemrijke teksten. Het is juist het ontbreken van foto's en de schrijfstijl van de auteur die dit boek tot een literair pareltje maken. Een goed boek kenmerkt zich tenslotte door tekst die je meeneemt en je fantasie weet te prikkelen. Woordspelingen en momenten van herkenning deden regelmatig mijn mondhoeken omhoog krullen en soms moest ik zelfs even schaamteloos hardop lachen.
 
"Duur betaald; Vis hard, dril zacht" is een visboek dat door zijn korte verhalen uitermate geschikt is voor 'even tussendoor' en zal zeker ook niet-vissers kunnen bekoren.
Een aanrader!

Boudewijn Margadant

Bestellen en meer info: http://www.duurbetaald.nl

6 opmerkingen:

 1. Boudewijn, via via op jou site terecht gekomen en al een aantal verhalen met veel plezier gelezen. Daarom ook maar aangemeld. Bites and runs toegewenst.
  Grtx,

  FER

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken die Rolf niet. Goeie visser? Ik ben binnenkort jarig, dus maybe een mooi kado. Schrijven ze er ook wat over in de amagzines?
  Gr. Tim

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me wel wat. Jij vond het een goed boek Boudewijn? Is het te koop op de Visma?
  Grtz. Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Johan,
  Ik vind het zeker een goed boek. durf zelfs te zeggen een van de beste nederlandstalige visboeken. Rolf staat op de Visma, dus je kan hem ook laten signeren.

  Tim,
  Sowieso staat er een recensie in de Karperwereld van Franklin Broeckx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hallo boudewijn,
  bedankt voor de tip wat dit boek betreft.m'n vrouw vraagt zich af wat mij bezielt als ik weer in bulderen uitbarst met zo'n "visboekie" in m'n handen.
  by far het beste wat ik in tijden gelezen heb!heerlijk.
  groeten patrick.

  BeantwoordenVerwijderen