19 mei 2011

Camerastatief voor in de boot

Eén keer klooien met een statief in de boot was voor mij genoeg: er moest een oplossing komen. Eigenlijk lag die voor de hand: Tom Tom’s e.d bevestigt men ook dmv een zuignap, dus waarom zou er niet zoiets bestaan voor camera’s? Google geraadpleegd en voila! Zelfs nog genoeg keuze ook en meteen maar eentje aangeschaft, die ook nog eens mijn filmcamera zou moeten kunnen houden: de Delkin Fat Gecko mini. Kosten € 45,00.

Volgens de specificaties zou hij een camera van 1,8 kg moeten kunnen houden, dus ruim genoeg voor mijn foto- en filmcamera’s. De zuignap biedt uiteraard alleen genoeg houvast op een glad oppervlak. De schroefaansluiting is standaard, dus nagenoeg elke camera kan bevestigd worden. Het statief zelf weegt zo’n 300 gram en kan de camera in elke gewenste stand brengen. Geen geklooi meer met gewone statieven die om kunnen vallen, geen last meer van de deinig en ook handig: je staat nooit meer onbedoeld scheef op de foto omdat het statief aan de boot vast zit!
Uiteraard zijn er nog andere versies, maar let er in ieder geval op dat het statief jouw camera kan dragen en hij niet te hoog/langwerpig is ivm de grotere flexibiliteit, waardoor de druk op de zuignap groter wordt en dit ten koste gaan van de zuiging van de zuignap.

4 opmerkingen:

 1. Zo voor de hand liggend en dus nooit aan gedacht! Ik loop ook altijd te kloten, maar dit is een simpele oplossing! Dank voor de tip!

  MVG Maarten V.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Werkt dit ook op een opblaasboot? Het lijkt me nl wel leuk om een filmpje te maken tijdens het varen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Arie,
  Zolang je ergens een glad, recht oppervlak hebt kan het zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thx, ik ga het binnenkort proberen

  BeantwoordenVerwijderen