4 april 2011

The search continues

Zaterdag. Vandaag weer met Sander op pad, dit keer met de boot. Het plan is om gewoon een stukje te varen en ondertussen een planning voor de komende tijd te maken. Sander heeft voor de zekerheid een penhengel en wat blikjes mais meegenomen, mochten we karpers tegenkomen. Zoals voorspeld is het zonnig en uit de wind zelfs warm.

We draaien het meer op. Het valt mee met de drukte. Enkel wat bootjes met zonaanbiddende mensen, geen speedboten en jetskies. Langzaam pruttelend volgen we de oever en herinneringen van vroegere sessies worden aangehaald:
‘Die nacht dat we in het natuurgebied zaten en onze stoelen op de drijvende rietkant hadden geplaatst. We vingen zes karpers, maar zakten steeds verder het water in’ en ‘de modderstek, waar we keer op keer succes wisten te behalen, maar die keer met die gigantische onweersbui is toch wel de meest memorabele sessie’ en ‘de Krabbenberg, waar onze boilies geen lang leven waren beschoren.’
Ondertussen fotograferen we potentiele stekken en diverse vogels, waaronder een zwaan die niet van wijken weet, en een paartje ijsvogels.

Terug aan wal besluiten we nog even een paar watertjes aan te doen waar we onze viserij zijn begonnen. We treffen twee vissers achter hun afstandstokken en zeer ondiep water aan. Ook hier is in jaren niet meer gebaggerd. Er zijn stukken die zo ondiep zijn geworden dat er geen vis meer kan zwemmen. ’t Is zonde.

Een globale planning voor de komende tijd is gemaakt: over twee weken is mijn eerste visdag gepland. Ben ik nog niet ver genoeg gerevalideerd, dan zal ik Sander vergezellen en wat fotograferen en filmen. Tot die tijd blijf ik de voorjaarsstekken bezoeken.

3 opmerkingen:

 1. 2 weken Boudewijn, hou vol! Wat zal dat genieten zijn! Ik kijk uit naar je vangstverslagen.
  Gr. Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. he boudewijn. ik ben daniel stoop. wij hebben ook en blog amsterdamcarpteam.blogspot.com.
  ik lees nu voor de 2e keer je boek 'een moment van verleiding'. in een woord..fantastisch.
  Maar zo hoorde ik 2 jaar geleden in hengelsport osdorp dat je thuis zat en hart problemen had?
  En nu ik van je lees dat je revalideert. betekent dat je een nieuw hart hebt? misschien klinkt het een beetje raar maar in de viswinkel kon men nooit wat vertellen en nu jij je eigen blog hebt denk ik.. vraag ik het maar.
  Misschien een beetje raar maar dat vroeg ik me af.

  groet,

  Daniel Stoop

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Daniel,
  Ik ken jullie blog en volg het ook. Ik heb inderdaad na ongeveer 5 jaar een donorhart gekregen en ga nu hard vooruit. Het ziet ernaar uit dat ik over zo'n twee a drie weken kan beginnen met vissen. Kijk er zoals je zult begrijpen erg naar uit! Het gaat goed allemaal, al moet ik wel nog erg opletten met ziekte en infecties. Mocht je vragen hebben, kan je me contacten via het contactformulier. Heb ik geen problemen mee.
  Groet, Boudewijn

  BeantwoordenVerwijderen