17 april 2011

Eindelijk weer vissen!

Vandaag ben ik voor het eerst in vijf jaar weer aan het vissen. De keuze is gevallen op een ondiepe uitloper van Lac du Vette, waar we beiden een aantal plekken hebben gemaakt die we met de pen afvissen. Om mijn nog gebrekkinge spierkracht te sparen draagt Sander het voer en schepnet. Ik alleen mijn hengel, een tasje met vergunning, een EHBO-kit (mijn weerstand is door de medicatie laag en zo kan ik in geval van wondjes direct maatregelen nemen), twee reserve pennetjes, een zakje haakjes, loodjes en eten en drinken.

Beiden hebben we vier plekjes gemaakt. Op vier van deze plekken is het water nauwelijks 30 cm. diep, wat in het verleden ruim genoeg bleek voor een paar karpers. Bij aankomst op Sander’s derde plek verraden fijne belletjes vis. Terwijl ik doorloop naar mijn plek, hoor ik achter me al een zwiep en spetterend water. Sander’s eerste brasem.

Zittend tussen het opkomende riet geniet ik. Ik verwonder. Zo kort al na de transplantatie te kunnen vissen, wie had dat ooit gedacht?! Wie had kunnen denken dat ik ooit nog zou kunnen vissen? Zo goed als dood, dan op de valreep toch nog een donorhart, vervolgens de zware eerste weken vol twijfel en angst en beginnen met een intensief revalidatieprogramma. En nu zit ik tussen het opkomende riet, mijn tijdens het wachten op een donorhart opgeknapte hengel in de hand. Ik geniet, heel erg.

De vierde plek. Er liggen al belletjes. Voorzichtig laat ik mijn pennetje aan de rand van het voerplekje zakken. Een hupje van het rode puntje, dan zeilt hij weg de diepte in. Mijn eerste dril in jaren, al is het van een forse brasem. Mijn arm trilt van inspanning, mijn benen van de adrenaline. Ik ben gelukkig.

Een uur later ben ik op. Mijn benen kunnen niet meer. Geen karper gevangen, maar ik heb weer gevist en zelfs mijn pennetje onder zien gaan. Meer had ik niet nodig vandaag.

7 opmerkingen:

 1. wil je nog meer voldoening hebben...
  het zijn de kleine dingen waar je blij van wordt!

  suc6 en revalideerze...
  groet patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Boudewijn,
  terwijl ik dit las raakte ik ontroerd. Wat een mooi moment. Het is vreemd ik ken je niet, maar ik ben heel blij voor je. ;-)
  Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En nog je eerste karper! Gefeliciteerd!
  Groeten,
  Tim

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Boudewijn,

  Ik ben erg blij voor je! Ik hoop voor je dat je nog heel veel van dit soort genietmomenten mag beleven aan het water :)

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Boudewijn,

  Zeer goed nieuws!

  5 Lange jaren tussen hoop en vrees liggen grotendeels achter je!

  Nu aansterken en de draad langzaam weer oppakken.

  Met zo een vismaat moet het goedkomen!

  Gr.Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Boudewijn,

  Stap voor stap dichter bij je eerste karper. En op wát voor een manier! Thumbs up vanuit Drenthe.

  Met vriendelijke groet,

  Frank Huisman

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Boudewijn,goed om te lezen dat je weer aan het vissen bent. Geniet van het leven kerel.
  Met hartelijke visgroeten,
  Teunis

  BeantwoordenVerwijderen