24 december 2015

Project BallBreakLake 3 - De Eenling


Vier dagen na de vangst van de spiegel ben ik terug. De wind is gisteren gedraaid en dat zorgt wel voor een deukje in het vertrouwen. Maar ach, ik zit hier lekker en wie weet? Gisteren heb ik zelfs wat voorgevoerd en hopelijk zijn er wat vissen blijven hangen?
De wind is weggevallen en het is zowaar warm. En stil, valt me op als ik een tijdje heb staan kijken en luisteren. Er hangen wel veel watervogels rond boven mijn stek. Nog niet eerder gehad hier. Zal dat door mijn voeren komen of puur toeval? Ik zal het gauw genoeg merken...

Het lood van de rechter hengel doorklieft het wateroppervlak. Twee koeten zwemmen geschrokken weg. Een tiental boilies worden richting dezelfde plek gekatapulteerd. Meer dan zat om een snelle aanbeet af te dwingen. De vogels reageren er niet op, dat is mooi. Snel de andere hengels erin.

Watervogels op mijn stek
Een goede twee uur zonder actie. Meestal word ik na een uurtje al onrustig en wil ik iets ondernemen. Wat dat betreft wordt vaak bevestigd dat ik toch echt een actieve visser ben en door mijn vaak korte sessietjes van 2 à 3 uur moet het ook meestal snel gebeuren. Hier heb ik duidelijk meer geduld. Misschien wel door de omgeving en omvang van het water en misschien ook wel omdat ik er daardoor vrede mee kan hebben als ik niets vang. De kans die ik dan krijg, wil ik echter natuurlijk wel verzilveren. Daarom is het juist belangrijk dat alles naar volle tevredenheid inligt en dat ik vertrouwen heb in mijn aanpak.

Als ik een klein wandelingetje maak door het hoge onkruid, op zoek naar iets interessants, hoor ik in de verte een hoge toon. Beet! Zo snel mogelijk werk ik me door de beplanting en waad naar de hengel. Het is de kantstok. De vis scheert naar het weid en daar vind het spel van geven en nemen plaats. Hij doet zijn best, maar belandt uiteindelijk toch in mijn net. Ongelooflijk, wéér een spiegel! Eentje van dit formaat zwemt toch zeker niet alleen?!

Toch blijft het de resterende negentig minuten stil en maak ik me op voor de terugtocht. Eerst twee keer een avondje langs de gracht pakken, over twee weken kom ik terug!

Beginnen aan de terugtocht


16 opmerkingen:

 1. Je weet er wel weer eentje te vangen Boudewijn. Met welke onderlijn vis je daar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niets ingewikkelds hoor, is niet nodig daar. Strip-iT onderlijnmateriaal (gecoat materiaal met stukje ervan gestript) van ongeveer 20 cm en een haakje #6. Systeem is shocker systeem op een leader van FreeFall.

   Verwijderen
 2. Weer een spiegel terwijl er toch beduidend meer schubs zwemmen doe je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Stefan, beetje mazzel hoort erbij ;)

   Verwijderen
  2. meteen naar de sigarenboer voor een staatslot zou ik zeggen.
   hordes aan schubs die er zwemmen en boudewijn vangt 2 spiegels hahaha echt goed

   Verwijderen
  3. Dat leverde het minimum op Allard, 10 eurootjes en da's te weinig!

   Verwijderen
 3. IK ben blij te zien dat je nog lekker vist en ze nog steeds weet te vangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtspiegel Boudewijn. En pas na een uur onrustig, heb ik vaak al na tien minuten ;-)

  gr Andries

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat uur geldt voor het vissen op afstand hoor, ben ik mobiel met 2 afstandhengeltjes aan de slag of aan het pen- of oppervlaktevissen, dan slaat de onrust al veel sneller toe. Komt ook natuurlijk omdat we weten wat mogelijk is.

   Verwijderen
 5. Actief op de kant en mobiel in de visserij. Gewoon buitenspelen voor volwassenen misschien ;-) goed bezig. Mooie spiegel weer uit het grote water. Succes op de grachten.

  Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie spiegel, krijg alweer zin aan het voorjaar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is met deze temperaturen al een soort voorjaar Remon ;) Maar van mij mogen we ook wel weer wat meer daglicht krijgen hoor

   Verwijderen
 7. Mooie vis weer, Boudewijn. Het lijkt zo makkelijk.... je hebt je gewoon goed voorbereid!
  Top weer.

  Frenk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt inderdaad, maar er zitten ook wat blanks tussen zoals al vermeld. Locatie is belangrijk en dan moeten ze er nog zitten :)

   Verwijderen