27 maart 2013

Het kan bijna weer, karper op kattenbrokken

De grote schub, dik in de dertig geschat
Omdat de temperaturen maar niet lijken te willen stijgen, hier een oppervlaktefilmpje uit een eerder voorjaar. Het verhaal achter dit filmpje is als volgt:

Een stukje verderop lagen een beer van een schub en een kleinere spiegel te zonnen. Ik 'offerde' de vis uit het filmpje dus op door hem niet te vangen, in de hoop dat hij de andere twee mee aan het azen zou krijgen zodat ik misschien wel een kans zou krijgen op de grote schub. 'Zien eten doet eten' dus.

Helaas werkte mijn opzet dit keer niet en na ruim anderhalf uur naar de vretende vis gekeken te hebben, had het tweetal nog steeds geen interesse in de brokken getoond. De vis uit het filmpje was ondertussen verzadigd en had ook geen enkele interesse meer. Uiteindelijk bleven een herinnering en mooie beelden over.

16 opmerkingen:

 1. Maak me gek! Ik haast niet wachten man.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oehhh, dit filmpje doet me hart toch aardig wat sneller kloppen. Richting het Paasweekend beginnen de temperaturen op te lopen. Mijn voorraadje pennen is weer aangevuld na een bezoekje aan D'Rob.nl. Dus we kunnen weer op jacht ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De vretende vis was in mijn ogen ook al een hele behoorlijke bak!
  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gisteren toevallig 5kg zak variantjes in huis gehaald.. Zonder dat ik het dus door heb zijn de voorbereidingen voor het oppervlakte stalken, al stiekem begonnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Sjoerd, nog even man!
  @ Tsak, zijn goede dobbers die van Dobberrob. Mijn struindoosje is ook bijna helemaal gevuld met die van hem! Lekker hè, straks tussen de fluitende vogels zitten wachtend op die aanbeet?!
  @ Fer, klopt Fer, mid-twintiger schatte ik, maar ik ging voor de big one. Dit keer verkeerd gegokt dus...
  @ Glenn, lekker man! Ik heb ook 2 zakken brokken in huis gehaald en een stapeltje stapeltje blikmais, doperwten en capucijners wacht ook al ongeduldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die lag lekker te vreten Boudewijn. Ik had gewoon ingegooid hoor. Het is zo te zien een mooie vis dus die was welkom geweest.

  Groet,

  Tom

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog even en we kunnen weer drijven. Wat houw je nog meer voor beelden voor ons achter Boudewijn? ha ha

  Grtz,

  Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Welke kattenbrokken gebruik je? Ik vraag het omdat ik er zeker van wil zijn dat ze niet zinken

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste Anoniem,
  Een naam communiceert prettiger. Zou je dat een volgende keer willen doen? Kan gewoon onder je opmerking of vraag. Er zijn heel veel mogelijkheden om als drijvend aas te gebruiken. In dit filmpje gebruikte ik de oude versie van Variantjes. Ondertussen zijn de brokken weer eens veranderd en zinkt een deel ervan. Dat vind ik persoonlijk geen probleem omdat het de vissen uit diepere waterlagen omhoog trekt. Felix kattenbrokken kan je ook gebruiken, al zijn deze nog kleiner. Hondenbrokken als Mister Dog of Lucky Dog zijn ook goed bruikbaar. Stap eens een dierenwinkel of diervoederwinkel in. Je kunt er samles meekrijgen of voor een prikkie kopen. Kan je meteen de werking van de brokken testen! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die at vol vertrouwen zeg. Zeker vaker brokken gegeten! Mooi filmje weer Boudewijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Boudewijn,

  Het vastleggen met de camera van een dikke azende brokken piloot is soms nog mooier dan hem vast te slaan...leuk om te zien bij de 58sec dat hij even in de achteruit gaat om "vergeten brokken" op te halen"

  Groeten Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Hans,
  Die had ie waarschijnlijk niet goed gezien. Dan zie je wel weer hoe beperkt hun gezichtsvermogen is dicht bij hun bek.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kan niet wachten. Ik heb ergens in een boek gelezen dat je karpers ook drijvend met zonnebloempitten kunt vangen. Wel eens geprobeerd Boudewijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Tim,
  Zinnebloempitten heb ik zeker wel eens geprobeerd, maar hiermee kreeg ik ze niet nóg fanatoeker aan het azen, dus heb ik voor de makkelijkere weg gekozen door het bij honden- en kattenbrokken te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb de eerste van de week alweer gevangen op een blafbrokje in de plaatselijke vijver, water warmt er iets sneller op natuurlijk en in de luwte wordt er alweer snel geaast.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lekker Harm! Hopelijk snel op de grotere wateren ook weer mogelijk!

  BeantwoordenVerwijderen