20 september 2012

Frank's Boezemmonster

Wie als karpervisser de naam Frank Huisman hoort of leest, denkt waarschijnlijk aan penvissen. Ik wel in ieder geval. Tot ik Frank ietsjes beter leerde kennen door wat mailwisselingen en een enkel telefoongesprek. Daaruit werd duidelijk dat hij weldegelijk zo af en toe de steuntjes en beetverklikkers tevoorschijn haalt en geregeld wat boilies strooit.

Na weer eens wat getypte tekst te hebben uitgewisseld, liet Frank blijken graag eens deelgenoot te willen zijn van een drilfestijn zoals ik die de laatste sessies op één van mijn stekken beleef. Een afspraak werd gemaakt en zodoende zitten we onder de shelter, in de regen, achter mijn hengels. Frank heeft zijn hengels thuisgelaten, want drie hengels is hier echt het absolute maximum. Teveel lijnen in het water betekent minder aanbeten. Frank zal zich over de eerste aanbeet ontfermen.

Ervaringen en theorien uitwisselen
De tijd verstrijkt, meerkoeten duiken op de stek, met vocht verzadigde wolken drijven over, theorien en praktijkervaringen over karpergedrag en aasinzet beheersen ons gesprek. De Carpsounders zwijgen echter...

De geplande visduur nadert zijn einde, maar we hebben het goed naar ons zin. Frank hakt het figuurlijke knoopje door en besluit dat de sessie met een half uur verlengt moet worden. Zo blijft hem waarschijnlijk ook een half uurtje filerijden bespaard.

Veel vocht in de lucht
En precies aan het begin van de extra tijd loopt de rechter hengel af. Gretig pakt Frank de hengel op. Ongelooflijk! Hadden we niet tot verlenging besloten dan... 't Zal ons een worst wezen, er wordt gedrild en een blank blijft ons bespaart. Frank's eerste Boezemmonster is een feit.
Frank's eerste Boezemmonster


14 opmerkingen:

 1. whahahaa wat een monster! Wel mooi om te zien dat hij er zo blij mee is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Steven,
   het draait niet alleen om 'monsters'.... Alhoewel ik er best een zou willen vangen... Misschien heb ik het fout,maar 'het' draait om zo veel meer dingen in het vissen... Het lijkt bijna alsof je penvissers wegzet als minderwaardige groep....

   Verbeter mij als ik het fout heb! Misschien interpreteer ik het fout.

   Groet,
   Dale

   Verwijderen
  2. Beste Dale,
   Het was niet lullig bedoeld hoor! Ik vond het alleen typisch dat boudewijns gast volgens mij de kleinste vis van de stek tot nu toe vangt en het is mooi te zien dat Frank er zo blij mee is. Zef vang ik ze niet veel groter :-(

   Verwijderen
  3. Ok man! Dan heb ik niks gezegd!!
   Groet,
   Dale

   Verwijderen
 2. Het was erg gezellig Boudewijn! Ook leuk dat Rolf nog even kwam buurten.

  Groetjes uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken Frank inderdaad alleen als penvisser. Heeft in het verleden wel eens verschillende artikels geschreven. Heb je een verklaring voor het minder aantal aanbeten ten opzichte van de vorige sessies?

  Groeten,

  John

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof Frank dat je toch een vis hebt weten te vangen. Geen kanon of zeug maar des te meer reden om nog eens terug te komen. Wel stom/jammer dat je net kwam op de dag dat de vis er klaarblijkelijk geen zin had. Leuk je weer event te zien en te babbelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien zijn de aastijden aan het veranderen of voer je te lang met hetzelfde aas en zijn ze erop uitgekeken?
  Leuk voor Frank dat hij toch nog een vis heeft weten te vangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ John en Tom, De reden van minder aanbeten kan van alles zijn. Dat het voer zijn aantrekkingskracht verliest na lange tijd voeren, ik neem aan dat je dat bedoelt Tom, denk ik niet, aangezien ik er al heel wat weken aan het voeren en vissen ben en de vangsten niet afnemen. Deze dag was een momentopname en een keertje minder of niet vangen kan altijd op een watersysteem met treklustige vissen. Misschien zaten er gewoon even geen vissen in de buurt of misschien azen ze nu op een ander tijdstip? Dat zal ik moeten gaan uitzoeken. Gelukkig is niet alles zeker bij het vissen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Boudewijn,

  Pak jij je hengel meteen op als je een fluiter krijgt, of laat je hem doorkrijsen?

  Ik vind dit altijd een lastige afweging.

  Groet,

  Frederik

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waarom dan Frederik? Je zal je hengel moeten oppakken, wil je de vis kunnen binnenhalen toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Boudewijn,

  Ik ga volgende week naar Frankrijk gaan en wil ga daar vissen met boilies.Via internet wil ik boilies bestellen van het merk Pinokkio.
  Het gaat om zoete creamboilies. Per kilo 6 euro.
  Ken jij dit merk? Zijn het goede boilies?

  Ik twijfel. Misschien heb jij ervaring met de boilies.

  Dank je.

  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Robert,
  Ik ken de boilies van Pinokkio niet, maar dat zelgt natuurlijk lang niet alles. Voor het zelfde geld heb je genoeg goede alternatieven hoor als je twijfelt.

  BeantwoordenVerwijderen