10 mei 2012

Als mannen kinderen worden part 1 of 2

In navolging van de dag waarop het grote schransen plaatsvond moest er natuurlijk een nieuwe poging gewaagd worden. Aldus toog ik weer naar het water om beloond te worden voor mijn inspanningen of een lucky shot. Karper moet er gevangen worden!


De watervlooien zijn er nog steeds, zo ook de karpers. Ik schat zelfs dat de school de afgelopen dagen is gegroeid naar zo'n zeventig stuks. Enkele vissen herken ik al snel aan het schubbenpatroon, beschadigingen of de wittige 'winterplekken'. Soms zie ik een oude bekende. Het formaat van de vissen schat ik tussen de 10 en begin 40 pond in, al zijn de twintig- en dertigponders veruit in de meerderheid. Ik zal nu snel moeten toeslaan voor de verwachte weersomlsag plaatsvindt of andere vissers lucht krijgen van wat er zich hier afspeelt.

Het gedrag van de vissen is iets veranderd. Vandaag zwemt een deel onrustig heen en weer en kom ik soms dezelfde vissen een kwartier later zomaar vierhonderd meter verderop tegen; typisch voorjaarsgedrag. Het andere deel, ik schat nog altijd zo'n dertig stuks, zwemt rustig wat rond, maar heeft ook momenten dat het ergens minutenlang op de vlooien gaat happen. Van die laatste groep zal ik het moeten hebben.

Zwemmen in een 'bad' van watervlooien
Als oppervlakteaas heb ik een emmer met mijn zorgvuldig uitgekozen kattenbrokken mee. Zorgvuldig uitgekozen, want van dit merk en soort blijft een deel drijven en zinkt het andere deel heel langzaam af. Kortom, de brokken zullen in alle waterlagen te vinden zijn en ik kan mijn haakaas in alle waterlagen aanbieden. Als bodemvoer heb ik een zak mini-pellets en een kilootje makkelijk te verkruimelen boilies meegenomen. Voor de zekerheid heb ik ook maar een halfje wit ongesneden bij me gestoken, dat is multi-inzetbaar.

Zoals verwacht krijg ik net als de voorgaande keer geen respons op het voer, zowel aan de oppervlakte als op de bodem. Frustrerend is het wel als je wordt omringt door al die dikke karpers die alleen watervlooien willen eten.
Ergens in de middag begint de wind iets aan te trekken en komt er een rustige kabbel op het water te staan. Ik krijg een beetje hoop.
Instellingen van toestel niet helemaal oke, maar dit bedrijvige beestje
verdient een plaats op mijn blog.

Meer en meer karpers lijken de bovenste waterlagen te verlaten en na een tijdje zie ik de eerste karper voorzichtig azen op mijn voerplekje van mini-pellets. Hoe het verder gaat kan je in het vervolg lezen...

10 opmerkingen:

 1. Wat een weelde Boudewijn! Zulke aantallen zie ik nooit, zeker niet in die gewichtsklassen. Enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei! Zie ik daar een vis in de eerste foto? Of is dat er eentje uit 'de oude doos'? Of weet ik het misschien al... Oei, spannend hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spannend, maar aan de eerste foto te zien is er wel gevangen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Frank, het is zeker een luxe wat dat betreft, maar geloof me, een idyllisch riviertje of kanaaltje heeft voor mij maar wat vaak de voorkeur boven grote vissen. Maar dat wist je al ;)

  @ Rolf, jij verwarringscheppende...

  @ Tim, wie weet, even geduld en het slotdeel staat erop!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben benieuwd. Is de vis 11 pond of 40 pond? Je weet het met jou nooit.

  Grtz, Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooie schubeke Boudewijn
  Ik was al bang dat je het verleerd was !!!
  Jaja, ik hoor je al denken dat moet jij zeggen !!!
  blijf ze vangen man.

  MVG Sander

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Boudewijn,

  welke kattenbrokken gebruik je nu? Nog steeds Variantjes?

  Gr
  Stephan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hou de spanning van deel 2 er nog maar even in Boudewijn!
  Kunnen wij ons even bezig houden met de vraag waarom een brokjes fabrikant zinkende en drijvende kattenbrokjes maakt....voor katten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Sander, ik denk het niet alleen, maar zeg het ook ;) Moet jij nodig zeggen. Wanneer heb je weer eens een hengel in die klauwen van je?

  @ Stephan, het merk houd ik nog even voor me, maar veel kattenbrokken zijn geschikt. Ga een naar een diervoederzaak of zo en probeer wat soorten en merken uit. Is nog leuk ook om soms dingen zelf te proberen en niet zomaar klakkeloos aan te nemen ;)

  @ Hans, ha ha ja, je zou het je haast afvagen niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Robert Lamboo11 mei, 2012 17:57

  En ik maar denken dat Alfred Hitchcock "the master of suspence" was ;)

  Ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen