19 augustus 2011

Filmpje Onderwaterbeelden

Hieronder wat beelden van de laatste sessies op du Vette.

Van bovenaf lijkt het haast onmogelijk om tussen de lelies te vissen, maar bekijk je het onderwater, dan blijkt er meer ruimte te zijn dan je zou vermoeden.

De ‘onzichtbare’ fluorcarbon lijn is van boven het water haast niet te zien, maar bekijk je de lijn onderwater, dan blijkt de lijn plots bruinig van kleur te zijn?! Omdat ik met slappe lijnen vis is het ‘wiegen’ van de lijn onder water goed te zien. De lijn hield zich overigens wel goed staande tussen de mosselen. Hij was weliswaar flink beschadigd, maar had nog flink wat trekkracht over. Opvallend was dat de lijn niet gerafeld was, maar dat de mosselen ‘repen’ lijn hadden losgesneden. Ik viste overigens met Parallelium 33/100Doordat de bodem bezaaid is met stenen en mosseltjes zijn mijn stappen door het water goed te horen. Dat is weldegelijk iets om rekening mee te houden.

12 opmerkingen:

 1. Leuk filmpje Boudewijn!
  Ik moet zeggen dat ik nog steeds liever nylon gebruik inplaats van fluorcarbon. Ik heb meer maals mee gemaakt dat vrienden van me visten met fluorcarbon en ik met nylon. Hun lijn was vaak veel beter zichbaar dan de mijne. Er bleven allemaal kleine belletjes hangen aan hun lijn waardoor hij wel erg zichtbaar werd. Ook vuil hecht zich vast aan de lijn. Ik zie na het bekijken van jouw filmpje ook geen rede om over te stappen naar fluorcarbon. Hoe denk jij hier over?
  Gr Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ben,
  Ik vis nu voor het eerst met fluorcarbon om te kijken hoe het zou bevallen na veel positieve berichten gehoord te hebben. En ik moet zeggen het zinkt beter dan nylon, maar daar heb je natuurlijk ook hulpmiddelen voor. Slijtvast en sterk is het ook, maar zoals je ook al aangeeft, die zichtbaarheid en nu ik dat op verschillende wateren ook onderwater heb gezien heb je dat voordeel niet. Ik heb trouwens niet het idee dat fluorcarbon meer vuil aan zich hecht dan nylon en belletjes aan mijn lijn heb ik nog niet kunnen waarneemen. Vooralsnog zie ik ook geen aanleiding om helemaal voor de fluorcarbon te gaan, maar ik blijf er nog even mee vissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Interessant filmpje Boudewijn. Leuk dat je telkens weer wat anders in beeld weet te brengen.
  Gr. Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Boudewijn,
  Dus u vist ook letterlijk tussen de lelies? Hoe doe je dat dan? Hoe weet je dan waar je kan inleggen/gooien als je de bodem niet kan zien? In mijn viswater groeien namelijk ook veel lelies.
  Ik hoop dat u antwoord wil geven.
  Met vriendelijke groeten,
  Stefan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Boudewijn,

  Bijzondere film met scherpe onderwater beelden.

  Het "doorprikken"van fluorcarbon lijnen deed me denken aan het sprookje": De nieuwe kleren van de keizer"

  Groet Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een leerzaam filmpje zeg! Ik gebruik dit jaar ook voor het eerst Parallelium. Het 'repen' van de lijn herken ik ook. Overigens herken ik, voor een groot deel, je oppervlaktevisverhalen uit je boek ook hoor :)

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Stefan, binnenkort zal ik wel uitleggen hoe ik tussen de lelies vis. Ga in elk geval niet ondoordacht ertussen vissen, dat levert alleen maar narigheid op.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk filmpje, lekker een beetje rondbanjeren met je waadpak :D

  Zelf vis ik ook met Parallelium in 33/100, leuk om zo'n testje te zien.
  Vind hem overigens wel redelijk opvallen in het water, maar dat komt natuurlijk grotendeels door het licht.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. he boudewijn, met welk programma bewerk jij je film materiaal? ik heb ook een HD camera. maar moet nog steeds een programma hebben. en ook een nieuwe pc omdat die ik nu heb het niet meer aan kan. grt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Daniel,
  Ik gebruik Sony Vegas Movie Studio 10 HD Platinum.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Boudewijn,
  Ik heb hem kennelijk gemist, want ik had het filmpje nog niet gezien. Leuk zo'n andere kijk op alles, maar daar ben je uberhaupt leuk mee bezig. Dat die vissen niet gek worden van al die geluiden als motoren. Zou je voor mij eens willen kijken hoe het zicht van onder water naar de kant toe er uit ziet?
  Groeten,
  Sjoerd

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Sjoerd, wederom bedankt voor je reactie. Zal ik zeker doen, het is een van de dingen die op mijn lijstje staan voor de films dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen