23 augustus 2011

De Plompensloot; Master B8 delivers!

De natuur is in de war: jonge eendjes, paddestoelen, vallend blad, relatief lage watertemperaturen, alles tegelijk en dat in augustus. Auke en ik hebben over drie dagen een dagsessietje gepland, maar het voorspelde weer doet ons twijfelen: zonnig, windkracht 3 en 26 graden. Als de voorspelling uitkomt is het geen pretje om aan de Plompensloot te zitten, dan brand je weg en liggen de vissen meestal stil aan de oppervlakte tussen de lelies en overhangende takken in. En struinen is met dat weer nog niet verstandig met mijn lichamelijke gesteldheid. Wel.. niet.. wel.. niet… Ik zal in ieder geval twee dagen 1,5 kilo van de zo succesvolle MasterB8-bollen voeren om wat aanbeten af te dwingen. Mochten we besluiten niet te gaan, dan is het een investering op langere termijn, want wat bollen voor de herkenning kunnen geen kwaad.Voert zijn patseract op

De weersverwachting is iets bijgesteld en met de voorspelde bewolking en iets lagere temperaturen hebben we besloten toch naar de Plompensloot af te reizen. Zon en wolken wisselen elkaar af. Het is al broeierig warm als we optuigen. De karpers in de polderslootjes achter ons zijn in ieder geval flink actief, vaak een goed teken.Mijn vaste bezoeker is er ook al en bedelt zoals altijd om een lekker bolletje. Daarvoor voert hij zijn standaard patseract op. Hij krijgt zijn beloning.

Auke heeft zijn tweede hengel net op de steunen gelegd en draait zich om als deze al afloopt. De eerste!

Check het filmpje!7 opmerkingen:

 1. Boudewijn, hij is weer gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk filmpje Boudewijn. Die ballen doen het goed kennelijk. En superfoto van die hond! :))
  Groeten,
  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk filmpje Boudewijn, genoeg actie & leuke shots !

  Elke keer als ik die rodpod zie weet ik dat de piepers af kunnen gaan, maar toch schrik ik me elke keer dood als het zo is haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om naar te kijken Boudewijn,veel karper van rechts!

  Staat de camera continue te "draaien"of heb maak je gebruik van een afstandbediening?of....

  Gr.Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Hans,
  Met vooraf voeren kan ik redelijk goed inschatten wanneer de eerste aanbeet zal volgen. Aan de hand van de activiteit in het water en mijn gevoel laat ik de camera wel of niet draaien. Nu was het trouwens redelijk eenvoudig met 8 aanbeten in 9 uur vissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi filmpje weer!
  Mvg,
  Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Boudewijn.
  Ik heb weer genoten van je filmpje!

  Die karpers in die poldersloot lijken ook wel van een respectabel formaat! Krijg er de kriebels van,haha!
  Groet,
  Dale

  BeantwoordenVerwijderen