25 november 2015

Oktobersessie op de Lot - The movie


Na de zeer goed bevallen mei-sessie met Wouter ben ik ditmaal met Rolf teruggekeerd. De rivier de Lot meandert 481 kilometer door de Dordogne, ontspringt in Lozère en mondt uit in de rivier de Garonne. Omgeven door rollende heuvels, kalkstenen kliffen en mijlen aan wijnranken, alwaar de Dordogne natuurlijk wereldwijd bekend om staat, is het goed toefen aan de oevers van deze Zuid-Franse rivier. Met de auto ben je vanaf Utrecht 1100 km. onderweg, met Transavia vlieg je vanaf Rotterdam in een dik uurtje naar Bergerac. Rolf en ik kozen voor het laatste. Half oktober reisden wij af voor een weekje keihard hengelen op een ruige rivier, hier de film. Rolf heeft een verslag van de week geschreven op NatVlees

14 opmerkingen:

 1. Weer een prachtige sfeervolle film Boudewijn en geen 80-er gevangen dus ha ha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Tim,
   Geen tachtiger gevangen nee :) Weet niet of ik dat wel zou willen...

   Verwijderen
 2. Het was weer een feestje om te kijken Bou!
  Een meterschubschub in je klauwtjes met op de achtergrond de uilen. Prachtig!
  Verder vind ik je nieuwe filmfeatures een aanwinst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Dres, ja weer eens wat anders dan anders in elkaar gezet. Zeker veel uilen, in het begin leuk, maar na een paar nachten heb je ook soms wel even 'en nu is het wel mooi geweest' ;)

   Verwijderen
 3. Heerlijk Boud! Toch nog een paar mooie vissen gevangen. Ik was net aardappels aan het schillen! Wat een opmerking! ha ha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die aardappel ligt nu een heel stuk stroomafwaarts denk ik!

   Verwijderen
 4. Beste Boudewijn,
  De Lot staat duidelijk garant voor avontuur. Ook van jullie najaarssessie een mooi filmverslag gemaakt. Straks in de pauze het verslag lezen. Mooi om te zien dat het goed met je gaat! Blijf genieten.
  Groeten,
  Rob

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Rob,
   Er is zoveel te zien. In oktober zag ik weer dingen die me in mei nog niet waren opgevallen. De omgeving en de wisselende stroming van de rivier maken dat de visomstandigheden voortdurend veranderen en je daar dus op moet inspelen. Wel een hele leuke en eerzame ervaring ook steeds weer. En genieten doe ik zeker!

   Verwijderen
 5. Mistieke beelden, machtig mooi om zo je hobby te be'drijven'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker weten Fer, en dan blauwe flitsen van ijsvogels en de roep van uilen en gesnuif en geritsel achter je in het bos. De boot helpt dan ook nog een handje met het be'drijven' van onze hobby

   Verwijderen
 6. Lekker filmpje weer en wat een reis. prachtige beelden.

  Groeten,
  Michael

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is tot nu toe beide keren zeer goed bevallen en komend jaar weer terug. Misschien een ander stuk - elk stuk heeft zijn eigen karakter - maar we zien wel.

   Verwijderen
 7. Heerlijke sfeervolle film weer en mooi verslag op natvlees. Zwemmen daar ook hele grote vissen Boudewijn?
  Grtz,
  Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker wel. Vlak voor Rolf en ik er waren is er schijnbaar een 50er en 60er gevangen (ponden dan he ;) ) En dat vind ik heel groot.

   Verwijderen