20 augustus 2013

Carp and the City part 16

Wouter's hengelsetup voor de nacht
Bij wijze van uitzondering pakken Wouter en ik een nachtje stadsvissen in plaats van het gebruikelijke avondje. De stek waar we neerstrijken hebben we het afgelopen jaar ook al bevist, namelijk de Dealerstek. Rustig zetten we de boel klaar en eten we wat. We verwachten pas na 23.00 uur de eerste actie, al weet je natuurlijk nooit.

Iets voor middernacht een aanbeet op een van mijn hengels. De vis doet zijn best, maar heeft niet veel in te brengen en al snel dirigeer ik de vis boven het wachtende net. Een stoer, maar vrij mager grachtenschubje.
Tijdens het maken van wat foto's zien we een kolonne politieauto's en motoren, een ME-busje en een brandweerwagen de gracht aan de overkant oprijden. Blauwe lichten flitsen over het water en de gevels van de grachtenpanden. Een inval?

Vooral een stoere vis
Nóg meer actie. Eén van Wouter's hengels loopt af als we de activiteit aan de overkant gade slaan. Minuten later hef ik het net om zijn vis veilig te stellen. Ondertussen is het aan de overkant serieus druk geworden, maar kunnen we door de duisternis niet goed volgen wat er gebeurt. We laten het en zoeken onze stretchers op.

We hebben ons toch wel verkeken op het nachtelijke stadsgeluid en in slaap vallen lukt bijna niet. Zelfs de meerkoeten en eenden laten zich geregeld luidkeels horen.

Ergens moet ik toch in slaap gevallen zijn, want wat later sta ik met bonzend hart slaperig weer een vis te drillen. Het wordt een dans tussen de aangemeerde bootjes door. Alsof de vis weet dat ze problemen opleveren voor ons vissers. Toch loopt het goed af en landen we een prachtige schub met opvallend zwarte randen om zijn schubben. Aan de overkant is de rust wedergekeerd, maar wat er nou is gebeurd?
 

We kunnen nog drie uurtjes liggen voor we moeten opruimen. Zelf ben ik er wel uit dat ik hier nooit meer 's nacht zal vissen, daar heb ik gewoon de energie niet meer voor. Ik heb de paar uurtjes slaap tussendoor nodig.

Als het licht begint te worden zijn we het erover eens: we pakken eerder in. We hebben vis op de kant en we weten waar we hier 's nachts aan toe zijn. De vissen krijgen nog een half uurtje de kans om ons haakaas te pakken.

Het half uur is bijna verstreken als er een hengel van Wouter afloopt. Een ongekend sterke vis zoekt werkelijk elk nabijgelegen obstakel op, maar uiteindelijk blijven er slechts rustige vluchtpogingen onder Wouter's hengeltop over. Het is een spiegel en een mooie!

Een goede afsluiter van een te vermoeiend, maar zeer succesvol verlopen nachtje.

16 opmerkingen:

 1. lekker gehengeld heren! Leuk he zo'n nachie in de stad. Een paar jaar geleden had ik ook die kriebels en wel op koninginnenacht. Geturfd die nacht: 23 ambulances, 18 politieauto's, 2 brandweerauto's, 15 brasems en 1 schuppie. Helemaal top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mij niet nog eens zo. Vroeger veel struinend in de stad gevist, dan slaap je toch niet, maar op deze manier is het geen optie voor mij meer.

   Verwijderen
 2. Zo wat waren we moe de volgende dag. Jammer van onze nachtrust. Hier kom we niet meer terug. Wel mooi afgesloten als ik de fotos bekijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vangsten waren tof inderdaad en weer genoeg 'afwijkende' dingen meegemaakt. Laten we het maar bij avondjes en eventueel ochtendjes houden :)

   Verwijderen
 3. Leuk spiegeltje! Ik zou ook helemaal gek worden van die drukte daar! Vissen doen we toch een beetje voor de rust of niet dan ;-)f

  Quinten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker weten Quinten! Maar ik moet zeggen dat de stadsvisserij ook heel leuk is hoor. De andersoortige gesprekken bijvoorbeeld zijn ook wel een openbaring. Eens geen afgunst of afkeer van de omgeving, maar interesse en meedenken. Soms bieden omwonenden zelfs eten of een drankje aan! En het is ook tof om vissen in een dergelijke omgeving te vangen. Wat mij betreft dus een leuke afwisseling van de gangbare visserij.

   Verwijderen
 4. Weer spannende momenten daar maar de karpers trekken zich er niets van aan zo te zien.

  Groeten,

  Steven

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Brute vissen heren. Waren de deelers er ook nog?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jordy,
   Die hebben we dit keer niet gezien. Wel zo rustig!

   Verwijderen
 6. Lekker gehengeld mannen
  Die derde geplaatste schub karper en vierde spiegel vindt ik super mooie vissen !
  Altijd leuk zo,n hark sessie maar wel slopend dacht ik zo of nie dan ?

  Groetjes Sander Kunst

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was meer het omgevingslawaai wat voor slaapgebrek zorgde. Wel mooie vissen gevangen!

   Verwijderen
 7. Is het al gewoon voor je om je hart zo te voelen bonzen? Hmmm, beetje stomme vraag, het is eigenlijk voor mij ook altijd even slikken als m'n hart een huppeltje maakt. Waarschijnlijk blijft het voor jou zeker bijzonder. Anyway fijne vissen tijdens een roerig nachtje, wat was je bedje weer lekker, niet?

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Fer,
   niet zo'n heel vreemde vraag hoor, krijg hem wel vaker. Er zit wat vertraging in de reactie van mijn hart op inspanning, schrikken enz. Maar ik ben alles nu onderhand aardig gewoon wat dat betreft. Dat ik hier nog rondloop is zeker bijzonder en daar geniet ik dan ook van. Het bed was gruwelijk lekker kan ik je zeggen! Soms kan ik echt genieten van slapen :)

   Verwijderen
 8. http://www.p2000-online.net/p2000.php?Amsterdam-Amstelland=1&nofilterform=802148
  Hierop kan je zien waarom er zwaailampen zijn.
  Voor de rest weer een mooi verhaal met vriendschap, beleving en straatgebeuren. Goed bezig kerels

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Thanks Michael. Wat je niemt maakt samen vissen met bepaalde mensen daarom ook zo mooi want vissen is tenslotte meer dan vangen.

  BeantwoordenVerwijderen