9 juni 2012

Carp and the City part 7; Kromme hengels!

Wouter en ik zijn terug op onze stek. Als eerste voorzien we elke plek van een paar bollen om eventuele scharrelaars bezig te houden. Het regent, maar het dichte bladerdak houdt een hoop tegen, waardoor we ons in relatief droge omstandigheden kunnen bewegen. Uit het kajuitbootje vernemen we voorlopig nog geen enkel gerucht...

De enthousiaste vrouw van de vorige keer komt weer langsgelopen. 'Zijn jullie er weer? Ik zei gister nog tegen mijn vriendin: Er zaten zulke aardige vissers bij mij aan het water...'

Even later komen de twee dames met hun vier hondjes aangelopen. De emmer met bollen staat boven op de shelter; kwestie van meedenken en eventuele problemen voor zijn. De dames vinden ons geweldig. 'We vroegen ons al af wanneer jullie weer zouden komen! Hebben jullie nog wat weten te vangen?' Ondertussen snuffelen vier neuzen driftig tussen onze spullen. Als die honden onze bollen zo duidelijk ruiken moet dat met de karpers ook wel goed zitten.

Even later liggen al onze rigs op hun plaats. Nog altijd geen teken van leven uit het bootje. Laat maar lekker zo blijven.

Een dikke stadstwintiger voor Wouter
Zakker op Wouter's linker hengel. Binnen tien minuten! Al na een paar tellen valt de lijn slap. 'Shit!' Hoe kan dat nou, we hadden toch goed onderzocht of er wat lag?! Opeens slaat de hengel krom. Hij was heel snel naar ons toe gezwommen! De vis weet van geen ophouden. Eerst run na run, dan minutenlang trage rondjes onder de top zwemmen, zonder dat we iets van de vis zien. Eindelijk kantelt de vis aan de oppervlakte, voor mij het teken dat het schepnet te water kan. Kort daarop ligt Wouter's eerste stadskarper in het net. Als ik de vis uit het water til weet ik al dat het een hoge twintiger is.

Prachtig visje
Eenmaal op de onthaakmat is duidelijk dat deze vis op het voer zat. Er lijkt geen eind te komen aan de boiliebrei die hij uitschijt. We maken foto's en filmen wat. De andere flank moet wachten, want een hengel van mij loopt af. Aan het flitsende gedrag te voelen is het een kleintje. Binnen een minuut of twee ligt de vis op de kant. Prachtig visje. Ook deze heeft duidelijk van de bollen gegeten. Een snel fotootje en hij mag terug. Wouter's vis volgt snel.

De buit is binnen, maar wie weet volgt een mooie toegift. De regen lijkt af te nemen. Ook nog altijd geen teken van de bootkrakers. Die zochten dus waarschijnlijk gewoon een tijdelijke overnachtigsplek. Of misschien hebben we ze wel verjaagd?

We bakken een eitje en plannen alvast wat volgende voer- en vissessietjes. We spotten nog een kleine schubkarper aan de oppervlakte, maar verder blijft het stil. Ach, we zijn tevreden. Op naar de volgende!

15 opmerkingen:

 1. Je maat weet ze wel te vangen met jou ha ha! Je weet dat er karpers in de stad zwemmen maar toch vis je er niet. Leuk dat jullie dat wel doen en jullie hebben gelijk als ik jullie vissen zie!
  Ga zo door.
  Vissende groeten,

  Dave

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig geen narigheid dus, maar wel mooie stadsvissen. Het moet ook vertrouwen hebben geven dat ze jullie boilies hadden gegeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat de stad leeft, weten de meesten wel. Dat de stad bruist onder het wateroppervlak is vrijwel onbekend. Open riolen waren het eens, inmiddels zijn het groene aders vol met vis. Er zwemt nog ergens een parel.... Zullen we doen wie 'm 't eerst vangt! ;) Ik begin alvast! Mooie vissen mannen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk en sfeervol verslag weer. Mooie vissen ook! Genoeg redenen om tevreden te zijn ;)
  Grappig om te zien dat ik niet de enige kokende visser langs de waterkant ben; kom ze niet zo vaak tegen. Waarschijnlijk gebeurt 't wel meer in de groene tentjes maar dat onttrekt zich aan het oog natuurlijk.
  Geef mij maar het vrij openluchtvissen en koken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Andres, een kakkende vis is best lekker, maar dan niet over de hand waar je je fototoestel mee bedient ;)

  @ Dave, dank voor je reactie. De vissen die worden gevangen, vangen we samen en dat het in de stad gebeurd, maakt het ter afwisseling alleen maar leuker voor ons. Alleen al de reacties van omstanders zijn zo anders dan we gewend zijn.

  @ John, een jouw boilies uitschijtende vis geeft zeker vertrouwen, dat geeft aan dat je het goed hebt aangepakt. Daarom checken we ook vaak even de ontlasting (klinkt alweer wat minder fris als ik het zo neertik :) )

  @ Rolf, is goed man, krijg jij een paar uur voorsprong, oke?

  @ Ben, Tevreden zijn we zeker. Lekker eten aan de waterkant maakt het vissen ook aangenaam en zorgt vaak ook voor een extra relaxmoment. Het smaakt ook vaak net iets beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een 20er in de grachten vangen is wel speciaal. Vis je met erg dikke lijn in verbant met de opstakels zoals fietsen en zo?


  Grtz,
  Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Jeffrey,
  Het gaat ons niet zozeer om grote vissen vangen, maar we willen gewoon vissen vangen waar weinig tot niet op wordt gevist, of die nou groot of klein zijn. Om op je vraag terug te komen, we vissen met 35/00 hoofdlijn en MaxXimum voorslag van Piet Vogel (55/00). Dik misschien, maar wel nodig met de boten, fietsen, winkelwagentjes en weet ik veel wat mensen allemaal in de gracht smijten. MaxXimum is niet duur en zeer schuurbestendig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gaaf man stadsvissen. Ga ik misschien ook maar eens doen. Mooie vissen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Boudewijn,
  Dat is wel dik zeg! Kan je daar nog wel mee werpen?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. gaaf Boudewijn ,leuk dit soort wateren verborgen schatten !!
  ben benieuwd wat daar nog uit gaat komen.

  gr Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Weer es heel wat anders! Leuk man.

  Groet,
  Anton

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk geschreven Bou! Wat een sessie, 2 mooie vissen uit de gracht helemaal punt gaaf. Als je soms ziet wat er bovenwater allemaal aanwezig is qua vuil en fietsen, gezonken bootjes etc, ga je er niet vanuit dat hier hele gave vissen rond zwemmen. Ik ben benieuwd naar de volgende sessie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hey de Boud,

  Weer een leuk verhaal om te lezen, nog een beetje aantrekkelijke dames?
  Eten ziet er ook weer lekker uit al zijn het geen hamburgers ;-)

  Groet,

  Kevin

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jullie zitten daar best goed!Geinterreseerde karpers maar ook geinterreseerde dames :-) Er zal best eens een enorme buffel uit kunnen komen ook,die 20`er is al een beste dus reken maar uit.Maar goed voorlopig nog wel ff het bootje goed in de gaten houwe ;)

  Groet Dennis.

  BeantwoordenVerwijderen