9 januari 2012

Snoeken sprokkelen

Wegens tanende visdrang heb ik niet veel gevist en als ik met een hengel op stap ging was het met een snoekstok. Een paar blitzsessietjes van twee a drie uurtjes zijn er wel gemaakt en dat was mede om mijn nieuwe jerkhengeltje uit te proberen die ik voor het vissen met kleinere aasjes had aangeschaft. Wel, lang heb ik niet van de stok kunnen genieten. Al snel kreeg ik bij een bruggetje een eerste harde tik op mijn hengel, waarbij ik aansloeg en het bovenste deel van mijn hengel doormidden brak. Aan de dreggen hing een Vomar-plastic tas... Dat wordt dus terug naar de winkelier en kijken hoe servicegericht deze is door een gepaste oplossing te bieden...

Er hebben zich wel een aantal snoeken aan mijn kunstaasjes vergrepen, maar niet van het formaat waar ik naar op zoek ben. Ligt uiteraard ook aan sommige wateren waar ik heb gevist.Ook Peter wist tijdens een blitzsessietjes zijn vissen te vangen

Zelfs de Bosbaan werd even aangedaan

Er gaan verhalen over hele grote, dikke snoeken, maar ik heb ze niet gevangen

De snoek bleef Wouters plug slechts volgen
Een voorval tijdens een drie uur durend sessietje met Wouter wil ik nog even vermelden.
Bij het water aangekomen wees ik hem op een stek waar altijd wel snoek ligt. Nog voor hij kon ingooien zagen we de koningin van het water zwemmen. Snel gooide Wouter zijn aasje in en begon het binnen te vissen. De vis zwom rustig verder. Niet gezien? Geen interesse? Nogmaals gooide hij zijn plugje over de snoek en viste binnen. Nu toonde ze wel interesse, keerde en zette rustig de achtervolging in. De plug bereikte echter Wouter's hengeltop en de snoek keerde om. Nieuwe poging. Ook nu volgde ze weer, maar hapte niet toe, ook niet na een stop en een korte versnelling. Nu vond ik het tijd om mijn jerkbaitje te water te laten. Ze volgde, leek even toe te gaan slaan toen ze stopte en haar spieren aanspande, maar het jerkbaitje bereikte ongeschonden  de kant. Zo wierpen we nog een aantal maal zonder resultaat. Visloos dropen we af.

Nog maar zo'n tien weken voordat de karpers actiever gaan worden. Deze week weer een dagje op du Vette pakken en misschien een paar uurtjes pennen. Geschreven moet er ook worden, over karper en over mijn hart. Genoeg te doen dus.

5 opmerkingen:

 1. Lekker gevist zie ik.
  En leuk gevangen.

  MVG en schrijfze

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Balen van je hengel zeg. Hopelijk lost die winkelier het netjes voor je op. Trouwens een mooie snoek die achter jullie aas aan zwom!

  Gr. Tim

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog 10 weken zeg je? Mmmm, ik weet wel beter. Sorry, dit moest effe :)))

  Ik heb die gekrakte hengel gezien en het is gewoon een stomme productiefout, maar ja, maak dat de winkelier maar eens wijs.

  Leuke vissen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Boudewijn

  lekker veel snoekzeg ,die kleintjes zijn zeker makkelijk te vangen op kunstaas echter denk ik dat die grote toch de boel niet vertrouwen lees dressuur.

  ik moet zeggen dat mijn snoekerbloed al niet meer zo stroomt als begin van de winter.
  afgelopen zaterdag vielen de tanden uit de bek van verbazing hoe actief de karper was ...zoals je al gelezen had op mijn blog.
  dus je raad natuurlijk al wat ik ga doen van het weekend .

  heb tevens al div vissen van ondergelopen weilanden gepakt zien worden

  gr Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 5. They are good looking pike with great markings, I particularly like the picture of the pike in the water,
  Well done guys,
  ,,,Paddy,,,

  BeantwoordenVerwijderen