4 augustus 2015

Hét Visblad, onderwater observeren met de GoPro met filmpje


Onlangs werd ik benaderd door de redactie van Hét Visblad met de vraag of ik een reportage wilde doen over hoe ik het filmen en fotograferen onder water gebruik voor mijn karpervisserij. Het zou mijn tweede 'optreden' in Hét Visblad betekenen. Ik stemde toe en zo kwam het dat ik op een morgen fotograaf Sander Boer de hand schudde en we samen op pad gingen. De uitkomst en het artikel dat ik heb geschreven, is nu te lezen in Hét Visblad augustus 2015; eventueel te koop voor een bescheiden bedrag van €2,50
Dat Sander Boer mooie foto's maakt is een feit. Check Sander Boer Fotografie

In onderstaand filmpje een samenvatting van alle actie uit een half uur filmen op een potentiele stek om te kijken of er wat langs kwam. Instant dus. Dit aansluitend op het artikel dat in Hét Visblad is verschenen. Het water leek van bovenaf vrij helder, maar dat blijkt dus tegen te vallen. Let ook op het geluid dat het voeren van boilies maakt! Dat kan vóór en tegen je werken. Zo ook het geluid van de duikende koeten.12 opmerkingen:

 1. Heel leuk artikel Boudewijn! Je hebt me weer op wat ideeën gebracht.
  Groeten,
  Henk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk te horen Henk, veel plezier! En leuk dat je reageert ;)

   Verwijderen
 2. Mooie foto Bou! Blij te zien dat het nog steeds goed met je gaat.
  M

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaat nog steeds goed, ben nog niet waar ik graag zou willen komen, maar wie weet lukt me dat nog wel?! Je weet hoe ik er in sta.

   Verwijderen
 3. Leuk dat ze je weer wisten te vinden. Heeft Sander de plaatjes onderwater dan ook geschoten, dat was toch jou ding ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker leuk en ook leuke dag gehad met Sander de fotograaf. De onderwaterfoto is van mij inderdaad, de andere foto's zijn van Sander.

   Verwijderen
 4. Wat een gave beelden zeg! Ze schrikken wel van die meerkoeten ik haat ze ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergeet niet dat dit een momentopname is en en een samenvatting van een half uur filmen. Niet elke karper schrikt van de koeten en andersom. Dit filmpje is een voorbeeld van waar ik o.a. over heb geschreven in het artikel.

   Verwijderen
 5. Dat was dus een goede stek. Ze schrokken wel van die koeten. Toch heb ik gehad dat er koeten doken en ik een run kreeg. Wat is jouw ervaring?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit heb ik gefilmd om te kijken of er karper langs zou komen Steven. De plantengroei maakt het vissen er wel wat lastiger, maar het is mogelijk. Ik heb angst van beide kanten gezien, dus zowel angst voor koeten als angst voor karpers. Ik denk dat het uiteindelijk met gewenning van beide soorten te maken heeft.

   Verwijderen
 6. Echt weer heel erg leuk Boudewijn. Ik ben ook wel erg benieuwd hoe dit zich terugverdient bij het penvissen. Ik denk dat er erg veel te leren is over bijvoorbeeld lijnzwemmers of vissen naast je stek.
  Toch maar eens zo'n ding kopen in de toekomst.

  Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michael,
   Als de omstandigheden goed zijn wil ik ook bij het penvissen de camera's gebruiken om de montages en reacties in beeld te brengen. Ben zelf ook benieuwd hoe alles er uit ziet dan.

   Verwijderen