4 juni 2015

Film The Lotexperience; karpervissen vanuit een boot op de Lot


Onlangs ben ik voor tien dagen naar Frankrijk afgereisd om de rivier de Lot te bevissen vanuit een boot. Vriend en vismaat Wouter zat al in Frankrijk op een groot meer te vissen en voegde zich drie dagen later bij me. De omstandigheden waren niet ideaal door de hevige regenval in de weken voor onze aankomst, maar er kon toch op sommige plekken gevist worden.
Ondanks die beperking gaf de boot flexibiliteit genoeg om snel te verkassen en zo diverse stukken van de rivier af te vissen. Dit bleek cruciaal en kwam onze beleving ook nog eens ten goede. Regelmatig hebben we de camera's ter hand genomen om de trip vast te leggen.
'The lotexperience' is het resultaat. Are you ready? We thought we were...
HD kijkt prettiger! Duur: 37 minuten




37 opmerkingen:

  1. Wat een super film! Genoten van begin tot eind.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bakkie koffie er bij en onderuit gezakt. Wat een sfeer en wat een actie man! Mooi gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks, wil ook alweer terug zoals je wel zult begrijpen!

      Verwijderen
  3. Hel mooie film Boudewijn. Wat een sterke vissen en prachtige omgeving zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker Ro, niet iets voor jou en je zoon? Je kan het makkelijk combineren met rustige momenten. Hapje eten, wat drinken enzo? Wij legden 's middags regelmatig aan bij een restaurantje om daar een 3 gangen menuutje te pakken voor €12,50 ofzo. Benen strekken en weer de boot in daarna.

      Verwijderen
  4. Super! Jammer dat alles bij ons zo volgebouwd wordt. Dit wil je toch als natuurliefhebber? Jullie visten dus meerdere steken per dag af? Kan je daar een boot huren of moet hebben jullie die zelf meegenomen?
    Mvg
    Daniel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Daniel, dank voor je reactie. We visten 2 a 3 stekken per dag af, afhankelijk van onze planning (hapje eten in restaurant of gewoon stuk varen ofzo) waarnemingen en gevoel. Soul of the Lot verhuurt daar boten die Arynboats heeft gemaakt. Een grotere en een kleinere. Geeft je veel vrijheid en meer mogelijkheden om te vissen. Verkassen is een fluitje van een cent. Op de website van Soul of the Lot vind je meer info over verhuur en dergelijke.

      Verwijderen
    2. Oke, ga ik een kijkje nemen. Dank voor de informatie!

      Verwijderen
  5. De kinderen op bed, mijn vrouw niet thuis en dan deze film op TV! Geweldig om te zien, maar voor jullie natuurlijk helemaal een onvergetelijk avontuur!

    Gr Koen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt Koen. Ik ga zeker terug. Was echt een van de wateren en omgeving die me wisten op te zuigen.

      Verwijderen
  6. Bruut! Wat een avontuur mannen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker Tom, er viel zoveel te zien. Bij het verkassen kwamen we ogen te kort. Grote black Bass en snoekbaarzen zien zwemmen, meervallen zien jagen, springen de karpers, wouwen, beverratten, slangen, ga zo maar door.

      Verwijderen
  7. Wat een heerlijke film zeg! By far 1 van de mooiere die ik de laatste tijd gezien heb. Complimenten hoor, jullie beleving spat er vanaf.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Twee kwajongens met brede grijnzen, verbeten bekkies van fantastische drils, mooie natuur en schitterende schubs. Doen jullie goed. Heerlijke fim!
    Btw, geen spiegels daar? Niet erg hoor, als ik die bakschubs zo zie, maar vraag het me af omdat Frankrijk normaliter een goed bestand aan spiegels op de rivieren heeft zwemmen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In het sluisstuk waar wij visten zwemmen weinig spiegels doordat er geen uitzettingen plaats vinden door bureaucratisch geneuzel. Wat je vangt is dus op natuurlijke wijze in het stuk gekomen. Vang je er eentje, dan is het meteen eentje van dik in de 40 pond, zo niet zwaarder, hebben we ons laten vertellen. Andere sluisstukken waar wel wordt uitgezet hebben de spiegels weer de overhand. Is een mooie avontuur Dres, ook echt iets voor jou ;)

      Verwijderen
  9. Gave film heren. Schitterende natuur en vette vissen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie film mannen. Jullie plezier en kameraadschap komt duidelijk naar voren en mooie wilde riviervissen gevangen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. wat gaaf dat jullie dit gewoon hebben gedaan. Net even op de bank op de smart tv zitten kijken. Bakkie erbij en genieten. Geen stoer gedoe of merkenpiraterij maar gewoon diklippen vangen en genieten. Top gedaan weer dit filmpje en ik ben best heel erg jaloers op al dat moois. Scherpe beelden ook. Vooral op de schubben lijkt wel.

    Groeten, Michael

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Michael.Hebben ook erg genoten van het vissen, maar ook van de omgeving. Alles is lekker relaxt en alles was in de buurt. Kan het je zeker aanraden. Ik had ook mijn penvis spullen bij me, maar helaas stroomde het te hard om te proberen.

      Verwijderen
  12. Hele mooie film. Bij jullie is het duidelijk te merken dat het om beleving draait wat een verademing is om te zien.
    Mvg. Henk

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je hebt er weer iets moois van gemaakt Boud. Echt een vette film! Geen echte grote monsters gevangen ze zitten er wel hoor!
    Grtz Jeffrey

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Jeffrey, er zaten er naar onze mening wel grote bij hoor ;) Maar als je 50ers en 60ers bedoelt, die hebben we inderdaad niet gevangen. Wel eentje verspeeld durf ik wel te zeggen! ;)

      Verwijderen
  14. Heerlijke film mannen. Beleving ten top. De Lot zou zeker wel een mooie optie zijn voor komend jaar. Even overleggen met mijn vismaat.
    Groeten,
    Bas

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Geïnspireerd door jou film, heb ik bij Hans in juni ook een week geboekt op de Lot. Een week lang met mijn pa vissen op karpers, dat zal een nieuwe ervaring voor mij worden. Heb er nu al zin an! Tips en trick zijn natuurlijk altijd welkom ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk te horen Fer! Ik ga met Wouter de eerste week van mei weer, dus zal je bij terugkomst wel even contacten over de laatste stand van zaken enzo. Juni is een goede maand daar, dus dat moet vast goed komen. Als je me via een mailtje je telefoonnummer of mailadres laat weten, zoek ik wel even contact of kunnen we al een en ander doornemen?

      Verwijderen
  16. Wat een geweldige film zeg! Ik heb hem nu al 2 keer gekeken! Heerlijk om jullie enthousiasme te zien. Zelfs als het geen 50 ponders zijn. Mijn complimenten hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Bert, zeker leuk om te horen! Het gaat ons in eerste instantie ook om de ervaring en beleving. Zo nu en dan vis vangen vergroot het plezier natuurlijk wel ;)

      Verwijderen