7 januari 2015

Film: A january carp


Een koude, gure, maar zonnige dag in januari. Volgens mijn mobiele aanpak pak ik na een uur in om te verkassen naar het tweede, boogde stuk water om daar mijn rigs te droppen. Een appje van Rolf: 'Waar zit je? Ben in de buurt, kom ik even langs'
Rolf helemaal hier in de buurt? Na de routebeschrijving doorgegeven te hebben pak ik mijn spullen op en loop een goede driehonderd meter. Ik steek de steuntjes in de grond en laat een rig voor een rietkraag zakken. De ander komt naast een brede, overhangende tak te liggen. Van deze molen gaat de slip helemaal dicht.

Rolf verschijnt tussen de bomen. Gezien zijn kleding is ook hij aan het vissen. Wouter belt waar ik zit, hij wil even langs komen. Wordt nog gezellig zo! Dan een aanbeet! Rolf grijpt zijn filmcamera en ik de schuddende hengel. Ondanks de kou doet de vis nog aardig zijn best. De drie-meter-stok is in dit geval eigenlijk net iets te kort, maar het gaat goed en de vis eindigt in het net. In de hectiek en het enthousiasme valt mijn muts in het water. Gelukkig heb ik een reserve mee. Iets met een leermoment uit het verleden. Hier een kort filmpje van wat Rolf heeft gefilmd.


17 opmerkingen:

 1. Mooie donkere wintercarp, niet voor niks zo dik, want als je met deze temperaturen nog steeds lekker blijft door vreten krijg je vanzelf een buikie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel zoeken en blijven proberen met wat geluk is de key. Instant vissen tot ik ze heb gevangen, daarna heel klein beetje voeren. Tot nu toe is er geen peil op te trekken waar ze liggen. Ze zijn ook niet echt 'on the move' denk ik, dan zou ik er meer moeten vangen heb ik het gevoel. We blijven proberen... Maar de mooie vissen maken het meer dan de moeite waard.

   Verwijderen
 2. Je kunt goed zien hoe blij je bent! Erg leuk om te zien.

  Prachtige vis ook! Daar zou je in de zomer ook blij mee zijn, maar als januari vis is ie nog een stukje mooier :)

  Gr Koen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt helemaal Koen. Was ook superblij. Had de betreffende plek al 2x eerder bevist zonder resultaat, al bevis ik elke plek max een uurtje. En als er dan zo'n mooie vis uit komt waar goede vismaten bij zijn zodat je het kan delen :)

   Verwijderen
 3. Wat een mooie vis zeg! En leuk dat je maten er bij waren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Tom, een dergelijk moment kunnen delen maakt het nóg leuker.

   Verwijderen
 4. Hele mooie schub Boudewijn je weet ze toch nog te vangen. Snoek je nog niet?
  Grtz, Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is nog niet koud en winters genoeg denk ik Jeffrey. Mijn hoofd staat nog niet zo naar karper. Had ik afgelopen winter ook.

   Verwijderen
 5. Leuk dat je maten er getuige van waren. Ik blijf het mooi vinden om te zien dat je ondanks je beperkingen je hobby uitoefent. Een mooi jaar geweldenaar!
  Groeten,
  Roderick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Ro, mooie woorden. Nu gezond blijven en blijven genieten van de dingen die moelijk zijn.

   Verwijderen
 6. Mooie vis en inderdaad gezellig zo met z'n allen.

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms wel, zeker op een moment als dit, maar voor mij hoeft het niet altijd hoor Michael.

   Verwijderen
 7. Deze vis was aardig wakker zo te zien. Mooie dril en mooie vis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Andres, maar vooral pas na een half minuutje bleek de vis echt te beseffen wat er aan de hand was.

   Verwijderen
 8. Ha! Leuk man, beelden zijn best tof geworden. Vis was echt gruwelijk mooi trouwens, schubbenpatroon was perfect en supermooi gekleurd, dat-ie nog was kilo's op z'n graat had is bijna ondergeschikt aan dat feit. Tof! Goed gevist en ge-edit jochie! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, leuk dat jullie er bij waren en dat je zo snel reageerde met de camera. Toch weer leuk beeldmateriaal!

   Verwijderen