13 augustus 2012

The search for carp; the underwaterfootage

Een tijd geleden plaatste ik wat screenshots van onderwaterbeelden die ik tijdens mijn zoektocht naar karpers en nieuwe stekken had gemaakt. Om alles goed waar te kunnen nemen dienden de omstandigheden perfect te zijn en die dagen waren ze dat. Vele kilometers werden er gemaakt, talloze uren werden er langs de oevers van het watersysteem doorgebracht en vele uren werden er op het water gespendeerd. Het mooie van dit watersysteem, vind ik, is dat er vissen uit alle hoeken van Nederland rondzwemmen en de meeste van hen nog nooit zijn gevangen.
Het spreekt voor zich dat mijn inspanningen me een hoop informatie heeft opgeleverd. Een mooie bijkomstigheid is dat ik unieke beelden van o.a. karpers in hun leefomgeving heb weten te maken. Hier de film: (Kies uiteraard voor het afspelen de hoge resolutie ;) )

18 opmerkingen:

 1. Gewoon ff lekker genieten ;-).

  Groet,
  Dale

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Net als al je werk, een lust voor het oog...

  Groetjes,
  Bastiaan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is weer mooi Boudewijn!

  Groeten,
  Stephan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Boudewijn,

  Deze beelden van open water! Knap staaltje werk man. Ik voelde me voor een paar minuten een karper.

  Groet,
  John

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik noem je voortaan gewoon maar weer Sjaak Bousteau!!!

  Gr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mega heftig!! Vooral die figuranten spelen goed mee! Een schooltje kleine voorntjes door het scherm maakt het af! Erg lekker om naar te kijken! Chapeau

  Groeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben onder de indruk Boudewijn! Heb genoten van de beelden, maar zat ondertussen ook steeds te denken aan hoe jij tijdens het filmen bezig bent geweest. Dat moet een fantastische ervaring geweest zijn na al het zoekwerk. Daarna thuis lekker monteren en dan het besef dat je het toch maar even geflikt hebt. Voelde het ongeveer zo? Erg mooi gedaan en daarom een groot compliment van mij!

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mannen, bedankt!
  @ Koen, Dat klopt wel ja. Tijden geen vis zien en dan plots zie je er eentje liggen of zwemmen. Soms nóg een en even verderop nóg een. Bij het zien van de beelden thuis bleek er dan nóg eentje te zijn geweest. Elke keer weer spannend of ze er goed opstonden. Overigens heb ik me in de tijd dat ik geen vis zag vooral in de boot goed vermaakt met het heldere water. Wat een potentiele stekken heb ik gezien!
  Eén van de door mij ontdekte stekken is de succesvolle stek van de laatste tijd. Een metertje meer naar links of rechts maakt veel uit! In het waarom en hoe heb ik meer inzicht gekregen. kennis dus voor de lange termijn! Opvallend vond ik overigens wel dat ik geen hele grote scholen ben tegengekomen, als ik al karper tergenkwam...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als ik dit zie Boudewijn dan komen alleen maar woorden in de trant van diep respect en zeer onder de indruk naar boven...ik stel me voor dat als je ze eenmaal hebt gevonden, het een kunst op zich is om dit ook nog eens zo op te nemen.groot compliment!!
  Is het nou een kwestie van "gokken"of heb je er een beeld bij van hetgeen je opneemt?

  Groet Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Hans, in zie inderdaad niet wat ik film, maar ik ken de camera vrij goed en weet behoorlijk goed in te schatten wat hij filmt. Daarbij helpt dat als je de vissen op de juiste wijze benadert, je vrij dicht bij ze kan komen. Overigens bleek dat dit ook plekafhankelijk was!
  Neemt niet weg dat het altijd weer even spannend is als de SD-kaart in de computer gestoken wordt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wederom een mooie film Boudewijn. Zoals John ook aanhaalde voelde ik me soms ook een vis. Zitten mooie exemplaren tussen of niet?

  Groeten,

  Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb het niet zo op die glibberige beesten Bou, dat weet je, maar dit vind ik wel mooi om te zien.

  X, M.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Boudewijn,
  Weer een heel mooi filmpje Boudewijn. Die 10 minuten waren zo voorbij.
  Alles weer met de Go Pro geschoten? Die vissen waren dus niet bang voor je of voor je camera?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Johan, er zitten een aantal grote vissen tussen inderdaad.
  @ Tim, thnx!
  @ M, dank je, je had hem in de 'maak' gezien. Was gezellig
  @ Tom, De onderwaterbeelden zijn weer met de GoPro gemaakt, die boven water met mijn camcorder. De reactie op de camera was verschillend. Ene schrikt, ander leek nieuwsgierig te zijn, misschien omdat ze hun weerspiegeling in de camera zagen?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fantastische opnames zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtig! Zal veel tijd in hebben gezeten.

  BeantwoordenVerwijderen