18 december 2011

We gaan voor aantallen

Vandaag een dagje snoeken met Peter. We willen aantallen scoren en daarbij een kans hebben op een metersnoek. Gisteren had ik ons voornemen aan Rolf bekend gemaakt, waarop hij mij tipte over een sloot. We moesten ze alleen wel nog even zien te vangen. Ook Peter is altijd in voor iets nieuws en uiteindelijk stopt de auto om 11.15 uur naast de sloot. Genoeg bruggetjes en zijslootjes te zien; een echt snoekslootje. Maar zwemmen hier ook grote snoeken?

Tijdens het optuigen van de hengels zien we al visjes uit het water springen en een grote kolk verschijnen. Dat beloofd wat! Ik kies voor een grote bucktailspinner, ervan uitgaande dat een grote hap tussen het kleine spul de voorkeur geniet. Peter begint meteen en heeft er een tweedelig rood plugje aan, ik loop twintig meter verder. Binnen vier worpen is me duidelijk dat de bucktailspinner te diep loopt. Terwijl ik een klein jerkbaitje aan het stangetje zet loopt Peter voorbij om een T-splitsing af te vissen. Het moet bij zijn eerste worp zijn want ik hoor al snel een molenslip en 'Ha haaaa!' De eerste vis is een feit, denken we... Bij het landen weet de vis zich van het kunstaas te ontdoen.

Peter opent de score met de eerste

Een bruggetje verder maakt Peter het goed en de eerste snoek is een feit. Ik kloot verder met verschillende kunstaasjes en zet er uiteindelijk een goudkleurig, ondiep lopend jerkbaitje aan.
Tweede worp, voor een overhangende wilg langs, boem! De vis mag terug en vijf worpen later is het weer raak, nu onder een bruggetje. Zo vang ik er vier op een rij, waarna ook Peter weer mag drillen. Uiteindelijk vangen we er zeven en verspelen we er twee. Niet slecht voor twee uurtjes vissen.

Aangezien we ook nog willen proberen een metersnoek te vangen, vertrekken we naar een vaart die meestal 80 cm+ snoeken oplevert. Daar stroomt het echter hard en dat doet ons besluiten snel te vertrekken.

In een nabijgelegen andere vaart is het waterpeil twintig tot dertig centimeter gedaald, wat het vissen met al de afstervende waterplanten niet eenvoudig maakt. Toch proberen we het. We vissen diverse hoekjes, bruggen en aftakkingen af als Peter een karper in zijn rugvin haakt. Geen grote, maar misschien wel een welkom teken. Een nieuwe winterverblijfplaats van karper ontdekt? Is er ook witvis aanwezig en dus ook snoek? We gooien nog even, maar halen slechts nog waterplanten op de kant.Wat mager ondanks de vele prooivisjes


Geen giganten, maar we vermaken ons goed

Aan het einde van de dag afgekloven

8 opmerkingen:

 1. Zo jullie hebben lekker huis gehouden daar !!!
  Mooie snoeken zeg.
  En zelfs een karper.

  Blijf ze vangen.
  MVG Sander Kunst

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Boudewijn,

  Je vist de laatste dagen op prachtig roofviswater wat uiterst geschikt is om met een wat lichtere uitrusting te bevissen zo te lezen. Een 5 grams spinhengel bijvoorbeeld met wat spinners of streamers geeft een hele mooie visserij die je vast zal bevallen en voor een verslaving kan zorgen.

  vrgr Klaasjan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Boudewijn, leuk te zien dat je ook de snoek niet ongemoeid laat.
  Uit dat watertje komt trouwens sporadisch een meter naar boven aangezien het stikt van de kleinere vissen. Rolf had er ooit eens een zeldzame buffel als ik mij goed herinner. Desalniettemin een prachtig water om te struinen. Van mij mag je nog wel ff doorgaan met snoeken. Erg leuk om te zien.

  Groet,

  Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie aantallen Boudewijn. Ik "ken" je eigenlijk alleen als karpervisser, maar snoeken gaat je ook goed af zoals in je laatste verslagen te lezen is. Die meter komt wel een keer als je maar op het juiste water vist.

  Met vriendelijke groeten,
  Pieter

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Klaasjan, dat verslaafde merk ik nu weer. Ik merk al dat ik steeds vaker naar snoeken neig. Maar het snoeken houd ik voor de korte vismomenten en een enkel dagje.

  @MarcelP, Je (her)kent het water? Zou toevallig zijn, of ken je het via Rolf? In ieder geval, later we in dat geval de plek voor ons houden, dan kunnen we er nog even plezier aan beleven. Hoop ergens nog een verre nicht van Roxy of Estelle te treffen ;)

  @Pieter, Een paar jaar geleden raakte ik uitgekeken op het karperen en ben toen tijdelijk grotendeels op snoeken overgestapt, maar uiteindelijk kwam de 'karpervangdrang' weer terug, maar zo af en toe doe ik het nog graag en fanatiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nice result!
  Binnenkort weer karper?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zeker Jeffrey, karper, en ik gok op eentje van 24 pond ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Some great pike and dont the markings differ from each other, Nice bream also,
  All the best to you and yours,
  ,,,Paddy,,,

  BeantwoordenVerwijderen