13 december 2011

Dolende vissers

Ik begin me een beetje verloren te voelen. Rolf sprak gisteren hetzelfde uit. We hadden deze winter alles op du Vette ingezet. Nog steeds zijn we ervan overtuigd dat we zonder de massaal aanwezige krabben een goed najaar hadden gedraaid en een gedegen voorbereiding voor de winter hadden.

We kunnen terugvallen op gekende winterstekken op wateren die we al veel hebben bevist, maar dat is wat we juist niet willen. We wachten nu dus af tot de krabben van du Vette zijn 'verdwenen', wat rond december het geval zou moeten zijn, om dan door middel van instantsessies wat karpers te vangen. Lukt dat, dan zullen we voorzichtig wat voeren.
Voor die tijd moeten we dan wel wat winterverblijfplaatsen hebben gevonden, dus vissen we en zoeken we. Intussen willen we wel zo af en toe een kromme hengel in de hand, dus biedt vriend snoek een goede oplossing. Het gevaar is alleen dat zowel Rolf als ik graag op alles vissen wat vinnen heeft en dus ons uiteindelijke doel deze winter, het vinden en regelmatig vangen van karper, uit het oog verliezen. 
Morgen ondernemen we een nieuwe poging op du Vette. Hopelijk is de krabbenoverlast dan al wat afgenomen.


Zelfs veel van mijn gekende winterstekken op kleinere, ondiepere wateren lijken geen karper te herbergen en ook daar ben ik een moeizame zoektocht begonnen. Er worden dus zo vaak mogelijk korte snoeksessietjes gepland. Ik pak telkens weer een ander stuk water, want het gaat me in deze sessietjes voornamelijk om het vinden van karper, die zich toch niet meer heel veel zal verplaatsen, en niet om het vangen van aantallen snoek. Mijn polaroidbril helpt me  zoveel mogelijk te zien, het kunstaas verraad hopelijk een schooltje karpers bij het binnenhalen ;)

Ook tijdens het rondvaren op du Vette met de dieptemeter wordt een snoekhengel meegenomen. Het is duidelijk dat de witvis zich heeft verzameld gezien de wolken die op het beeldscherm verschijnen. Ik ben echter op zoek naar 'bananen' en andere tekenen op het beeldscherm, het liefst minimaal een meter boven de bodem, want dat zijn vaak actievere vissen, die kunnen wijzen op karper. Voor woensdag hebben we weer toestemming gekregen om op de Krabbenberg te vissen. Er wordt ruig weer verwacht en rond een haven huist bijna altijd wel vis. Gaat het ons eindelijk lukken?

Geen monsters, maar ik ben er niet minder blij om

Mooie tachtigers, binnenkort misschien groter?

4 opmerkingen:

 1. Hello:
  Very good pikes and photos
  Greetings
  http://romanillosamosca.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tachtigers zijn mooie snoeken hoor Boudewijn. Succes woensdag op de krabbenberg.

  Groeten,

  Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed verwoord Boudje. Het is te makkelijk om nu te switchen naar snoek. Een meter is okee maar het gaat uiteindelijk ten koste van de diepe wens die karper heet. God! Wat is dit moeilijk! Morgen *kijk-op-klok* of eigenlijk straks, moet het gebeuren ouwe. En anders moeten de voorns die in de vriezer liggen het maar gaan doen...

  Damn boy!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. PS: Ik kan gewoon niet slapen! Ik heb een raar gevoel over strakkies.....

  BeantwoordenVerwijderen