24 oktober 2011

The hunt for Lac du Vette mirrors; To go or not to go, still a question?

Vandaag gaat de beslissing vallen of we doorzetten op Concrete Jungle. Er zijn tot nu toe veel onzekerheden en er is te weinig vis op de kant gekomen. 35,5 kg boilies en 44 kg tijgernoten hebben slechts 65 kg karper op de mat gebracht, verre van de 159 kg die het volgens ons streven zou moeten zijn.

We liggen om 13.30 uur in. Vandaag vissen we door tot 22.00 uur. We wachten ongeduldig, beazen noodgedwongen elke twee uur onze hairs opnieuw, spreken elkaar moed in en zitten koppig te wezen. Schoorvetend bekennen we elkaar toch eigenlijk niet al te veel fiducie meer in de stek te hebben. Er zijn nu al veel onzekerheden en de echte winter moet nog komen.

Zoals we de tijgers graag hebben
Even later is het besluit genomen: we keren Concrete Jungle de rug toe en verkassen naar de Chiquita stek. Daar zal het deze winter moeten gaan gebeuren. Zijn we niet te laat om een nieuwe stek op te starten? Het zou net moeten kunnen. De watertemperatuur is dertien graden en Concrete Jungle ligt ‘slechts’ honderd meter van de Chiquita plek, dus zouden we ook van het voeren daar moeten kunnen profiteren. Om de stek een boost te geven besluiten we om eenmalig 15 kg boilies en 20 kg tijgernoten te voeren. Zo zou er ondanks de aanwezige krabben in ieder geval genoeg voer voor twee dagen moeten liggen.

Wat na een half uur in het water rest...

21.50 uur. We schrikken ervan, een run op één van mijn hengels. Nog voor ik kan oppakken valt de boel stil...

11 opmerkingen:

 1. succes boudewijn.
  Hopelijk komt het er eens los !
  MVG Sander Kunst

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Boudewijn,

  Verkassen naar een nieuwe stek lijkt mij een verstandige keuze. Veel succes mannen!
  Eten die krabben elkaar ook op? Als ze dit niet doen kun je natuurlijk ook een krab aan je hair doen en vang je even een 40 ponder ;)
  Lijkt me toch wel erg irritant dat je boilies steeds worden aangevreten. Waarom gebruiken jullie eigenlijk geen Arma Mesh of iets dergelijks?

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo, dat zijn geen kleine hoeveelheden die jullie willen gaan voeren. Is dat niet een beetje veel bij deze watertemperatuur? Ik ben benieuwd.
  K.tbeesten die krabben. Inderdaad Arma Mesh gebruiken!
  Groeten,
  Stefan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Koen en Stefan,

  Ja, Armamesh en gaan. Zou je zeggen. Ik denk daar toch iets anders over. Wat doet Armamesh? Juist! Het beschermt de boilie tegen aanvraat van veelvoetige schaaldieren. Probleem opgelost? Nee, natuurlijk niet. De krab pakt nog steeds de bal vast en kauwt er op. I.p.v. een kwartiertje is het ding nu een paar uur bezig. En daar komt plots eenkarper langs. Dat domme ding kan kiezen uit wat vrij liggende ballen of de Armameshbal met een dikke krab er op. Blijkt die vis toch opeens een stuk minder stom...

  Bestrijden van het gevolg kan altijd nog, we pakken liever de oorzaak aan. De nu gekozen stek is minder grillig en biedt dientengevolge minder schuilplaatsen aan broeder krab. Door heel veel te voeren nemen we nu zeker een groot risico maar na de flitssessie van vandaag kwamen er wel 6 ongeschonden ballen boven.

  Het zegt allemaal niet veel behalve dat we durven te experimenteren. Dat maakt het allemaal nog veel leuker. Morgenochtend om een uurtje of 6 staat de zooi weer scherp, wellicht trapt er een dikke domoor in. En anders? Tranen drogen en opnieuw beginnen... En zijn er plots weer krabben? Dan maar ieder uur opnieuw ingooien. Het zij zo.

  Ciao!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Rolf,

  Ik vroeg me af waarom jullie het niet gebruiken en bedoelde het niet als tip. Heb er zelf ook helemaal geen ervaring mee en ik vind jouw uitleg waarom jullie het niet gebruiken aannemelijk.
  Dat jullie het zoeken in de oorzaak vind ik slim. Ben erg benieuwd hoe jullie nieuwe stek gaat lopen. Ik hoop op vis i.p.v. tranen. Veel succes!

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Armamesh staat mischien wel leuk om de benen van een mooie dame, maar die krabben slopen werkelijk alles! Een rivierkreeftje of dwergmeervalletje kan nog net.Een veel toegepaste truc is krimpkous om je boilie.Ook dit heeft weinig zin tegen die hufters.Het is uitzitten, aas blijven controleren,hard blijven doorvissen en geduld hebben.Respect mannen! Het gaat jullie lukken. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou, ik denk dat Rolf's verklaring duidelijk genoeg is. We zetten door en mochten we de deksel op de neus krijgen, so be it. We hebben bewust voor dit water en de hoge moeilijkheidsgraad gekozen. We houden van een uitdaging. Nu afwachten of een de juiste keuze hebben gemaakt! Wij zien het nog wel zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vaak is het ook zo waneer je denkt dat het geen nut meer heeft en aan stoppen denkt is nou juist vaak het moment dat het net gaat beginnen.
  Hou jullie koppie op ik weet gewoon dat het moet gaan gebeuren !!!

  MVG en vangze mannen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Succes mannen!
  Gr. Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Boudewijn,

  Dit is een lastige..
  Blijkbaar zijn de omstandigheden om als krabben daar in grote getalen de voerplekken te terroriseren optimaal.
  De omstandigheden kan je vergelijken met algen,als je het voor algen minder aantrekkelijk maakt bv in je vijver dan raak je ze kwijt.
  Of dit voor krabben ook opgaat?

  Groet Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik denk dat jullie een verstandige keuze hebben gemaakt. Het is toch min of meer je biezen pakken of proberen op te voeren tegen die krabben en dat laatste gaat heel moeilijk worden denk ik.

  MVG,

  Hendrik V.

  BeantwoordenVerwijderen