27 oktober 2011

The hunt for Lac du Vette mirrors; Teasertje

Bekende vissers steken vaak hun duimen omhoog, wij dus ook maar eens
We passeren Concrete Jungle met gemengde gevoelens en arriveren op de Chiquita stek. Een stevige wind blaast op de kant. ‘Wind op de kant brengt vis op de kant’ wordt er wel eens gezegd. Nou op Lac du Vette lijkt alles anders. Met alle windrichtingen heb ik gevangen, in het verleden en dit jaar. Wel lijken onze statistieken aan te geven dat een wind ergens uit het zuiden actie oplevert. Voorlopig heb ik de logica van du Vette nog niet kunnen doorgronden.

Gisteren heeft Rolf in zijn eentje geblankt op Chiquita. Het heeft ons zelfvertrouwen niet bepaald een boost gegeven, maar vandaag met er toch wel wat uitkomen. Overigens lieten de krabben zich gisteren nauwelijks zien, dus dat biedt hoop. Het zal er ook mee te maken hebben dat Chiquita minder grote diepteverschillen vertoont en dus waarschijnlijk minder krabbenholen herbergt.

Hongerklop noopt ons het kamp op te bouwen, maar een run op mijn ‘zoekhengel’ zorgt voor uitstel. We gebruiken onze derde hengels vaak om iets te proberen en vandaag is dat voor mij een hengel op ‘slechts’ twee meter diepte. Beiden zijn we dan ook verrast als het deze hengel is die afloopt omdat de watertemperatuur op deze diepte een paar graden lager is dan in dieper water het geval is. Even zit de vis vast, maar komt toch los. Rolf worstelt ondertussen met onthaakmat en schepnet die nog niet klaarlagen. Het flitsende gedrag van de vis doet vermoeden dat het een kleintje is, maar de vierentwintigponder van laatst bewijst dat een verrassing mogelijk is. Rolf schept de vis, een spiegel. Mijn eerste Lac du Vette mirror van het jaar! Goed voor het vertrouwen, goed voor het gevoel.

De vis ligt op de mat. De gevoerde boilies komen er als worsten uit als Rolf de vis afstrijkt. Van de tijgernoten geen spoor. We wegen en stellen vast op 19,5 pond.


De vervolgaanbeet blijft uit, terwijl ik vissen van dit formaat eigenlijk nooit alleen heb zien zwemmen. Heeft de aanbeet de andere vissen doen schrikken? Zitten ze nog vol met het voer van onze opstart?

22.00 uur houden we het toch wel teleurgesteld voor gezien. Wanneer gaat het lopen? Gaat het nog lopen? Het wordt nu toch echt tijd voor het echte werk. Dit was, zoals Rolf het verwoordde, slechts een teaser.

9 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je eerste du vette spiegel Boudewijn. Hopelijk is de vis een mooie voorbode voor de komende tijd, hebben julie wel verdiend.
  Leuke foto's weer.
  groeten,
  Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag weer een paar uurtjes pakken op Chiqita. We zullen zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Boudewijn,

  Mooie langegerekte spiegel met een indrukwekkende staart.

  Ik hoop voor jou dat er meer van dit soort vissen vanaf gaan komen.

  Succes in ieder geval.

  gr.Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie vis Boudewijn. Wat is dat op je boilie eigenlijk?
  Groeten,
  Tim

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Tim,
  Dat is een stukje foam voor het visuele aspect. In het heldere water blijkt dat op dit water goed te werken, dus heb altijd wel een hengel met een stukje foam op m'n boilie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Boudewijn,
  De komende sessies zullen uitwijzen of jullie er goed aan gedaan hebben zoveel te voeren. Mij lijkt het wat veel die opstarthoeveelheid, maar jullie vissen er en ik niet. Ik volg jullie project met interesse. Ik vind het vooral leuk dat wij als lezers de achterliggende gedachten van jullie keuzes kunnen volgen. Hopen op wat vissen om jullie statistieken wat positiever te uit te laten komen.

  Met vriendelijk groet,

  Hendrik V.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Welcome at Lac du Vette Hendrik! Zekerheden bestaan hier niet.Respect mannen!Volgende week,of de week daarop gaat het los.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie spiegel zeg !!!
  zeker verdient na alle inspanning.
  Ben toch wel eens benieuwd waar Lac du vette is ???

  MVG sander kunst

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie vis! Volgende voor Rolf.
  Gr. Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen