6 oktober 2015

Carp and the City part 19; Alles op een rijtje

Geïnspireerd door de vangst van de donkere schub besluiten Wouter en ik instant een avondje te pakken op de Dealerstek. Deze plek heeft ons al eerder succes gebracht en is met twee man strategisch goed te bevissen. In maximaal drie uur moet het gebeuren dit maal. Snel dus. Maar zit er vis en ze zijn bereid te azen, dan moeten ze er ook binnen die tijd uit kunnen komen!

Al snel liggen de diverse montages op hun plek. We zakken onderuit in onze stoelen en nemen wat te drinken. Intussen passeren trams en auto's aan de overkant van het water. Ik besluit een extra plekje te maken onder de kant voor het laatste half uur. Slechts wat boiliekruim verspreid voeren en 10 brokjes boilie. Daar blijven ze wel even op bezig in de tussentijd.

Mooie spiegel, Wouter is happy
Ik kom net terug van het voeren als er een hengel tot leven komt. Een paar piepjes en in het kunstlicht zien we de lijn zich langzaam naar rechts verplaatsen. Wouter pakt de hengel op en ik haal het schepnet. Het voelt niet heel massief aan, maar verzet zich flink. Juist als we de vis scheppen, stopt er een auto naast die van Wouter. De muziek wordt zachter gezet en er stappen twee mannen uit. Beide trekken hun pet wat verder over hun hoofd en steken een sigaret op. We concentreren ons weer op de vis. Een spiegel, blijkt.

Met de vis in het net lopen we naar onze spullen. Beide mannen staan bij de nu geopende achterbak. Onze ogen flitsen telkens kortstondig richting de twee mannen, één van hen kijkt regelmatig onze kant uit. Geen zuivere koffie. We doen ons best direct oogcontact te vermijden. Een tweede auto komt aanrijden en stopt naast die met geopende achterbak. Intussen heeft Wouter de vis van haak ontdaan en zoeken we een van de wilgen op voor een snelle fotoserie. Nemen we ook mooi wat afstand van het tafereel.
Als we foto's hebben gemaakt en de vis is teruggezet hebben we de plek weer alleen. Wel zo relaxt.

Een uur voor opruimen een striemend harde aanbeet op de hengel die we onder de eigen kant hadden geplaatst. Ik ren er naartoe en maak contact. De vis is naar het midden van de gracht gevlucht en daarmee ook meteen uit de gevarenzone. Indrukwekkend is het allemaal niet, mooier des te meer als we een eerste blik op de vis kunnen werpen. Een rijen! Een tikkeltje zenuwachtiger dril ik de vis af.
Het laatste half uurtje bevis ik nog het aangevoerde plekje. Regelmatig levert dit nog wat op, dit maal echter niet. Het is ook goed zo, tijd om naar huis te gaan.
Een mooi einde van de avond
23 opmerkingen:

 1. Dat zijn de betere avondjes vissen Boudewijn en Wouter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker gevist! Is allemaal bij mij thuis in de buurt, heb het daar ook weleens geprobeerd maar niet zo succesvol als jullie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moet de plekjes weten he Remco ;) ha ha Nee hoor, ook kwestie van dat ze er moeten zitten natuurlijk.

   Verwijderen
 3. Mooie vissen maar ik zou me niet op mijn gemak voelen met dat soort figuren achter me. Ieder zijn ding natuurlijk! Prachtige rijen trouwens! Uitzetter?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wouter's vis is een uitzetter, mijn rijen is al eens gemeld, maar de herkomst is nog niet teruggevonden.

   Verwijderen
 4. Heb je toevallig een foto van de andere kant van die rijen? Misschien heb ik weleens dezelfde gevangen, maar ik had
  de 'verkeerde' kant op de foto staan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Remco, heb ik wel ja, ff je mailadres opzoeken en dan komt ie je kant op.

   Verwijderen
 5. Het is wel een stek die garant staat voor karper geloof ik? Mooie vissen zwemmen er toch bij jullie.
  Groeten,
  Steven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet altijd hoor Steven, maar ervaring helpt wel wat bij het uitzoeken van de momenten. Dankzij de SKP's worden er al aardig wat jaren spiegels en edelschubs uitgezet. Daardoor kunnen we nu meer genieten van een mooie en meer gevarieerd karperbestand in de open watersystemen.

   Verwijderen
 6. Wel lekker als je dat soort stekken weet te liggen die altijd vis opleveren. Nooit echt problemen gehad Boudewijn?
  Mooi te zien dat het goed met je gaat.
  Groeten,
  Bas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Bas,
   de stekken leveren natuurlijk niet altijd vis op he?! ;) Ik vang ook niet altijd hoor! Het helpt wel als je wat ervaring hebt en het water en bodemverloop vrij goed kent, dan vergroot je je kansen. Echt problemen hebben we op deze stek nooit gehad. We zoeken ze ook niet op natuurlijk en het is zeker ook niet zo dat er elke keer iets gebeurt dat waarschijnlijk niet voor andere ogen bestemd is. Verder gaat het vrij goed, met wat dalen en hele kleine piekjes.Soms periodes waarin ik niet veel kan, maar ik geniet van wat ik wel kan en doe. Waardeer het dat je het vraagt.

   Verwijderen
 7. Mooie vissen weer, die van Wouter beloofd kolosaal te worden. Goed dat je je petje niet te ver over je ogen had, waren ze misschien met de merchandise op jou afgestapt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha ha scherp Fer, had misschien wel een mooie gun of zakje poeder ofzo kunnen aanschaffen ja ;)

   Verwijderen
 8. Gave spiegels heren! Da's het mooie van de stad. Een grote diversiteit van karpers, alleen als ik dat weer lees over geopende kofferbakken, ongure types en dat soort ongein, krijg ik steeds minder heimwee. Het houd het wel spannend in ieder geval.

  Succes , vangze en vooral veel plezier in Frankrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ik me helemaal in vinden Andres, maar soms is het gewoon leuk. Er valt zoveel te zien.
   Frankrijk is bijna, thanks! Je hoort de uitkomst wel.

   Verwijderen
 9. Wel extra spannend zo Boudewijn..Vissen tussen de dealers :-) ! Mooie vangsten weer...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het geeft zeker een extra dimensie. Of er iets gedeald wordt weten we natuurlijk niet zeker, misschien bewonderen ze wel elkaars reservband ofzo? ;)

   Verwijderen
 10. Gefeliciteerd met jullie vissen. Ik ben echt een beetje jaloers op de verscheidenheid aan karpers die jullie daar vangen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat maakt het zeker mooi Tom. Telkens als je een SKP-vis vangt besef je weer dat die er niet had gezeten als die niet was uitgezet. Niet alleen de variatie is mooi, maar je zou ook veel minder vangen.

   Verwijderen
 11. Mooie spiegels daar in de grachten , hier in het oosten des land ook zeer mooie uitzetspiegels met dikke hangbuikjes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ga er vanavond weer eens wat proberen te vangen in de gracht, dank voor de inspiratie :)

  BeantwoordenVerwijderen