13 januari 2014

Boustails, de weg naar het einde

Ik startte Boustails met het idee om een kijkje in mijn visserij te geven. Van mijn zoektochten naar karper, de spanningen en verwonderingen die daarbij komen kijken, mijn observaties en gevolgtrekkingen, mijn aanpak en mijn pogingen om een vis te vangen. Mijn beleving dus. Zoals ik graag vis.

Er zijn meerdere redenen aan te voeren waarom de essentie van Boustails in de loop der tijd steeds meer naar de achtergrond is verdwenen. Vooral bij het delen van informatie gedurende het traject naar het daadwerkelijke vissen, bleek ik kwetsbaar. Hier werd ik al vrij snel op gewezen toen ik na mijn operatie weer kon vissen. Er waren zelfs vissers die trots vertelden dat ze hadden weten uit te vogelen waar ik 'bezig' was en er zelf een 'kijkje' waren gaan nemen! Tekenen had ik in enkele gevallen ook al waargenomen. Als gevolg daarvan besloot ik de voortrajecten niet meer op Boustails te delen. Jammer, want het leek me juist leuk om jullie deelgenoot te maken van mijn weg naar succes of mislukking.

Soms vertelt een foto veel meer dan woorden. Een cliché, maar daarom ook een cliché. Een blog moet naar mijn mening even snel tussendoor als ontspanning te lezen zijn en wat foto's kunnen dan als aanvulling of vervanging van de tekst dienen. Dit brengt meteen een ander pijnpunt naar boven dat iedereen die iets publiceert zal herkennen, namelijk stekherkenning. Ik heb zelfs overwogen om louter detail- of man-vis foto's te gebruiken en eerlijk gezegd is het daar langzaam ook steeds meer naartoe gegaan. Het gaat ten koste van de sfeer die ik wil overbrengen en maakt het er bij uitleg van bepaalde situaties niet makkelijker op.

En juist de gedachtegang en de beleving van een visser, of ik me daar nu wel of niet in kan vinden, of die nou grote of kleine vissen vangt, vind ik leuk om te lezen. Ik wil dus meegenomen worden in andermans visserij. En dat is ook hoe ik het, op mijn manier, voor ogen had. En ik merk dat ik daar voor mijn gevoel niet meer aan kan voldoen. Mijn verhalen zijn nu, in mijn ogen, slechts 'simpele' vangstverslagen. Niet elke keer, maar wel té vaak en niet zoals ik het graag wil.
Ontstaan dus uit zelfbescherming, maar zeker ook uit bescherming en respect naar de eventuele andere vissers op en aan de betreffende wateren.

Aldus, het einde van Boustails? Eerlijk gezegd heb ik dat zo'n twee jaar geleden voor het eerst serieus overwogen, iets meer dan een jaar geleden nogmaals. De bij tijden vele positieve reacties en vragen hebben mij hier mede van weerhouden. Een ander, voor mij zwaarwegend, argument om door te gaan, waren de inhoudelijke vragen die soms werden gesteld via mail, FaceBook of de reactiemogelijkheid. Dat bewees dat er ook mensen waren die daadwerkelijk mijn teksten goed hadden gelezen. En dat is fijn, want schrijven kost tijd en het is dan leuk als er zo nu en dan een blijk van waardering volgt. Natuurlijk, ik schrijf omdat ik het leuk vind en omdat ik daarmee misschien anderen inspireer of help, maar dat moet wel prevaleren boven de minder leuke dingen die er bij het geregeld publiceren over je visserij komen kijken.

Zomaar stoppen is erg rigoureus, vandaar dat ik mezelf nog even de tijd geef om een formule te vinden die voor mij werkt. Lukt me dit niet op korte termijn, dan zal ik Boustails op een andere wijze voortzetten.

Groeten en dank voor jullie interesse,
Boudewijn

76 opmerkingen:

 1. Tja en hmmm en nee toch. Wellicht jammer en een gemis mocht je stoppen. Praat je veel met Rolf? ;-)
  Niet alle verhalen kunnen top zijn, merk ik zelf ook. De ene keer heb je meer inspiratie dan de andere keer. Gun svp jezelf de tijd en vind die formule anders doe je mij en vele anderen maar zeker jezelf wellicht te kort. Succes en sterkte met je overwegingen.

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Fer, uiteraard praat ik met Rolf, we vissen ook samen, maar hij was me voor met zijn recente mededeling, waar ik overigens niets van af wist. Bovenstaand verhaal had ik al een tijd klaarstaan, ongeveer een half jaar zelfs...

   Verwijderen
  2. Ik weet natuurlijk dondersgoed dat je met Rolf vist, want ik lees je verhalen zeer zeker goed. NB dat andere genieten van je verhalen is mooi meegenomen en landje pik vind jammer genoeg al eeuwen plaats. Dat zal niet veranderen, maar volgens mij wordt iedereen door iedereen getrickerd. Nou ja, ik hoop op een goede uitkomst.

   Grtx, FER

   Verwijderen
 2. Ik hoop dat je door gaat Boudewijn. Je maakt unieke beelden en ik heb al veel van je geleerd.
  Groeten,
  Tom

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Tom, zag dat ik nog niet had gereageerd. Als er ook maar één iemand is die iets door mijn stukjes heeft geleerd ben ik blij en tevreden.

   Verwijderen
 3. Boudewijn, Ik kan wel 20 dingen noemen om te proberen je ervan te weerhouden maar het deert denk ik niet. Het is geen opwelling.
  Heel erg jammer zou ik het vinden als je stopt. Je blog is een mooi naslagwerk geworden voor velen en ook ik zoek regelmatig hier naar antwoorden. Beleving, voorbereiding en de weg naar een vangst is erg mooi en beslaat vaak het grootste deel van de visserij. Als je het gevoel hebt dat je dat niet meer kan beschrijven dan snap ik je beredenering.
  Tussen de regels door las ik al dat je last ondervind van pottenkijkers en stekkenpezers. Jammer hoor, dat deze mensen het haast onmogelijk maken voor je om je eigen verhaal en foto's te kunnen posten, zoals je dat eigenlijk zou willen. Ik ondervind hier gelukkig weinig last van. Af en toe een volhardende eikel die continu naar de makkelijke weg vraagt maar meer gelukkig niet. Vissen is vissen! Dat begrijpt helaas niet iedereen.

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Michael. Ik heb inderdaad gemerkt dat je mijn blogs goed hebt gelezen, al is het alleen al door je verwijzingen naar Boustails om andere mensen van informatie te voorzien. Dat is dus een voorbeeld van waarom ik ben doorgegaan en waar ik plezier uit haal(de). Helaas hoort het bij het vissen dat mensen de makkelijke weg kiezen, maar de tijd die ze steken in het uitvogelen van waar ik zit hadden ze ook aan de waterkant kunnen doorbrengen. En alsof ik alle wijsheid in pacht heb?! Ik ben ook maar gewoon iemand die vist en dat leuk vind om te delen.

   Verwijderen
 4. Martin Mooijman13 januari, 2014 23:03

  Hoi Boudewijn,
  Wat een dilemma! Veel wijsheid met het nemen van je besluit! Ik wil je in ieder geval meegeven dat in mijn ogen "Boustails" op eenzame hoogte staat met prachtige fotografie en videobeelden. Met jouw blog kom ik altijd de winter wel door;-)
  Ik hoop dat "boustails" in wat voor vorm behouden blijft!!!
  Gr.
  Martin Mooijman

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor het compliment Martin. Het is onderhand een aardig naslagwerk geworden inderdaad. Jullie hebben overigens nog sowieso 4 filmpjes tegoed, die zal ik zeker ook hier nog plaatsen.

   Verwijderen
 5. Tja wat moet ik hier op zeggen Boudewijn ! mijn maag draait om bij het lezen van jou stukkie tekst !!!
  Gewoon kut dit eerst rolf nu jij pfffffff die leegte zal niemand kunnen opvullen.
  Jij weet immers wat ik er van vind dus hou ik het maar bij deze korte reactie pffffffff
  Met maag krampende groet Sander

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Sander, We hebben het er verschillende keren over gehad, over de voors en tegens, maar uiteindelijk komt het erop neer dat ik Boustails niet meer kan doen zoals ik het graag zou willen doen en ik vind het lastig er dan nog zoveel tijd in te steken. Het is dus vooral ook gevoelsmatig en gevoel speelt een heel grote rol in mijn visserij.

   Verwijderen
 6. De keren dat wij het over internet hebben gehad is niet meer te tellen. Jij gaf mij advies, ik gaf het aan jou. Jij plaatste foto’s van vissen terwijl ik de andere foto’s ook mocht zien, vaak veel mooier maar te veel onthullend. Tijdens het filmen hebben we zelfs ruzie gehad, of in ieder geval iets wat daar op leek; ‘Hou die camera hoger, ga op de grond liggen, zorg dat je die boom niet in beeld brengt’, ik werd er soms gefukt van. Maar ik begreep het donders goed, ik heb het allemaal al een keer meegemaakt. Route 250 van De Peuteraar was destijds mijn hoogtepunt en tegelijkertijd ‘internettechnisch’ een hele zwarte bladzijde.

  Met het maken van foto’s is het al moeilijk, laat staan bij filmen, toch jouw grote passie. En ook iets waar je erg goed in bent, waar je gruwelijk veel werk van maakt en dat is dan ook te zien in de resultaten. Ik ben blij en trots dat ik daar deel vanuit heb mogen maken.

  Maar ik praat niet in verleden tijd. Ik ken je inmiddels te goed. Het bloed kruipt, het kruipt links, het kruipt rechts, maar het kruipt vooral vooruit. We zijn nog niet van je af, dat voel ik, en mijn gevoel bedriegt mij nooit. En dat is mooi. In welke vorm? Geen idee! Maar dat je iets blijft doen staat voor mij als een dukdalf boven water. En dat moet ook, wat het is zonde om je talent door al die negativiteit te laten smoren. Ik zeg: ‘Fuk die losers en wees onderscheidend’, dan kan JIJ! Tot dan, ‘Vis hard, dril zacht’… En dat heb ik nog nooit tegen iemand persoonlijk gezegd op schrift…

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rolf, tja, wat moet ik hier nog op zeggen? We hebben het vaak over internet gehad, hoe wij het deden en nu doen, onze ervaringen, jij wat meer gelouterd dan ik. Het mooie aan een blog is dat het een platform is waarop je zelf kunt bepalen hoe je dingen naar de buitenwereld brengt en of je dat doet. Dat bepaal je zelf. Zo hoop ik een weg te vinden die mij voldoening geeft, zonder mezelf te verloochenen. Dank voor je woorden.

   Verwijderen
 7. gvd,jammer het was altijd genieten,[geloof en blijf je zelf] love you, marties.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Juist omdat ik bij mezelf wil blijven heb ik dit geplaatst Marties, maar dat begreep je al

   Verwijderen
 8. Als ik het zo lees begrijp ik het wel maar ik hoop dat je niet helemaal stopt. Misschien geeft een periode van rust weer motivatie? Het eerste filmpje dat ik ooit van je zag ging over je zoektocht naar karpers op groot water. Die onderwaterbeelden. Toen ben ik alles gaan lezen en kijken en man wat viel er een hoop te beleven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Roderick,
   zoals je misschien wel is opgevallen heb ik mezelf al langer de tijd gegund. Ik heb minder frequent iets geplaatst en een rustperiode genomen voor andere dingen. Toch kwam ik telkens op hetzelfde uit en dat is dat ik Boustails hier niet op de manier kan invullen zoals ik het graag zou willen. Ik kan verder alleen maar blij zijn met de momenten waarop mensen plezier hebben beleefd aan mijn tekst en beeld. En ik vind het leuk te horen dat jij er een van bent.

   Verwijderen
 9. Boudewijn, als je besluit te stoppen laat je wat mij betreft een gat achter in karperland. Ik respecteer en begrijp ook wel je motivatie, maar ik hoop niet dat wat je hier deed en doet voor ons verloren gaat. Vind een weg die bij je past en geniet van wat je doet. Dank voor al het moois en leerzame dat je tot nu toe met ons hebt gedeeld.

  Groeten,
  Sjoerd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Sjoerd,
   Dank voor je woorden. En dank ook voor je vele reacties. Samen met enkele anderen was/ben je een van de trouwste reageerders (is dat een woord?) en dat waardeer ik zeer. Wie weet waar mijn weg eindigt?

   Verwijderen
 10. Beste Boudewijn,

  Onlangs las ik op de blog van Rolf dat hij niet zeker wist of hij er nog mee door wilde gaan. Hoewel ik haast nooit reageer heb ik bij hem toch een reactie achter gelaten, net zoals nu bij jou. Boustails en Natvlees zijn zo'n beetje de enige blogs die ik volg, en met veel plezier. Magazines heb ik de laatste jaren afgezworen, veel te veel commercieel gelul en dat vind ik niet bij onze prachtige hobby horen (dat rijmt). Ik wil je langs deze weg in ieder geval bedanken voor de verhalen die je met ons deelt, en wat je ook beslist, het plezier in het vissen hoort voorop te staan.

  Gr. Mitch

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Mitch,
   Graag gedaan en ik vind het leuk dat je nu wel reageert! ;)

   Verwijderen
 11. Boudewijn,
  Heel langzaam was er al verandering waar te nemen en nu is misschien wel het moment aangebroken waarvan ik hoopte dat het niet zou komen. Bedankt voor alles wat je tot nu toe met ons hebt gedeeld en ik hoop dat we op een andere manier kunnen blijven meegenieten van je visserijen.
  Groeten,
  Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dag Boudewijn,

  Na het overlijden van mijn vrouw in 2007 ben ik zoals je weet een blog over karpervissen begonnen. Puur om mijn verdriet en gevoelens op iets anders te kunnen richten. Iedere blogger zal dan ook zijn redenen hebben om hetgeen hem bezighoud te willen delen. Ook ik heb wel van die periodes dat ik de handdoek in de ring gooi en heb gegooid..Door je enthousiasme om dingen te delen pikken sommige aasgieren (die al een tijd uit het zicht boven je aan het cirkelen waren om het moment af te wachten om toe te slaan) je stekken en andere waardevolle informatie. Daar heb ik in ieder geval van geleerd. Jou ken ik van het papier en de Gopro beelden, onvoorstelbare keiheldere videobeelden en een geweldige manier van schrijven over je observaties/aanpak/materialen/fotografie/vangsten. Je bent openhartig en deelt ontzettend veel nuttige informatie niet alleen op je blog of in je boek "Een moment van verleiding"maar ook in de magazines. Soms ben ik wel een beetje jaloers op mensen zoals jij die schrijverstalent bezitten. Hoe je verder moet?..het antwoord zullen we wel van jou horen.

  Vooralsnog heel veel dank!

  Groet Hans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Hans,
   Jouw blog heeft me onder meer juist ook weer aan het denken gezet over de technieken die ik gebruik. Zoals ik al aangaf vind ik het juist leuk om mee te gaan in de gedachtegang en emoties van een andere vissers. Dat brengt je op nieuwe ideeën of doet je op z'n minst nadenken.

   Verwijderen
 13. Ergens snap ik je heel goed Boudewijn. Aan de andere kant kant denk ik "verdorie, die man heeft zoveel overleeft. Dan is het zo jamer dat hij zich door een paar andere mensen uit het veld laat slaan.
  Maar wat je ook doet: mijn respect, en dat van veel anderen, heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mede met de gedachte die jij noemt ben ik nog een jaar op deze voet doorgegaan, maar er komt een moment waarop je eerlijk tegenover jezelf moet zijn Anoniem.

   Verwijderen
 14. Hey Boudewijn,

  Wat is hier nog aan toe te voegen , het is en blijft gewoon klote die hele media(what's up facebook,enz enz ) er is veel verziekt en binnen 5 seconden weten ze het aan de andere kant van Nederland . Mekaar recht in de ogen aankijken durven ze tegenwoordig al helemaal niet meer maar gallen over het internet volop.
  Dat maakt het ook voor de stekkenpezers erg makkelijk wij zijn te eerlijk en hun profiteren ervan en verzieken het voor vele.

  Doe gewoon rustig aan en overweeg nog eens een hele berg dingen en deel het alleen nog met ons als het veilig is hoe vervelend dan ook , ik heb het tegen Rolf ook al gezegd ik krijg ook altijd weinig reacties terwijl er redelijk wat bezoekers zijn maar als ze dingen van je nodig hebben dan reageren ze wel!

  Hou je taai en blijf vooral lekker vissen en hopelijk zie ik je 2e karperboek nog eens verschijnen , ik weet niet of het nog steeds op de plank ligt met Kevin????

  Groet Marcel de Shakespeareman.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Marcel,
   Dank voor je reactie. Ik blijf schrijven, misschien ook wel nog eens een nieuw karperboek. Kevin en ik zijn elk een andere weg ingeslagen, maar zeg nooit nooit. Voor de korte termijn zit het niet in m'n hoofd. Eerst maak ik mijn boek over mijn voormalig leven als hartpatiënt af, daarna zie ik wel verder.

   Verwijderen
 15. Erwin van den Berg14 januari, 2014 12:47

  Hoop geleerd van je...zou het enorm zonde vinden maar snap het ook oh zo goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Boudewijn, man jammer .
  Ik ben zeker 1 van de vele stille genieters ,
  Het voordeel van stoppen , minderen of drastich inkrimpen geeft meer vistijd , want je blog is een tijdverslindende bezigheid . ene ehhh als je een unike manier van vissen hebt , druipen die struikrovers vanzelf af .
  Ga je zien groetjes ED.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je helemaal gelijk in Ed, mijn manier van vissen biedt me ook een grote mate van vrijheid. Tijdens het vissen word ik dan ook niet heel erg beperkt, maar bij het verhalen erover des te meer.
   We zien elkaar.

   Verwijderen
 17. Zou zeer jammer zijn, zeker omdat je maatje Ralf met dezelfde plannen rondloopt, juist de 2 blogs
  die ik het liefst lees. :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat we tegelijk een soortgelijk bericht plaatsen is puur toeval, maar dat we neigen af te haken of te veranderen zegt misschien wel iets?

   Verwijderen
 18. Ik hoop echt dat je besluit door te gaan Boudewijn. Sommige blogs en filmpjes heb ik meerdere keren gelezen. Pas nog heb ik 2008 tm 2011 helemaal gelezen. Je hebt wat veranderd met je schrijven, maar ik lees je verhalen en artikelen nog steeds met veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te horen Steven! Filmen en schrijven blijf ik sowieso doen, de manier waarop ik het laatste ga doen zal de tijd leren.

   Verwijderen
 19. Hallo Boudewijn,
  Als je niet meer door gaat wil ik je alvast bedanken voor de keren dat je me op weg hebt geholpen. Ik hoop dat je doorgaat.
  Jordy

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Boudewijn,
  Ik denk dat het 3 jaar geleden is dat ik op het internet iets opzocht over penvissen! Toen stuitte ik op jouw website. Mooie verhalen met prachtige foto's trokken mijn volledige aandacht en ik heb de hele avond zitten lezen! De passie van het vissen overbrengen op je weblog dat wilde ik ook wel. Ik heb nu zelf een website maar haal natuurlijk nooit dit niveau! Aan de ene kant kan ik het wel begrijpen. Als je in je hobby/passie wordt "geremd" wordt het wel moeilijker om enthousiast te blijven. Ik hoop wel dat je blijft vissen en genieten. Blijf gezond en bedankt!

  Gr., Björn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Bjorn, vissen en genieten zal ik blijven doen, maar je daar maar geen zorgen over. De momenten dat ik buiten rond loop geniet ik al, dat zal je wel herkennen. Ik blijf de blogs die ik nu volg sowieso volgen, of ik nu met Boustails blog op aangepaste manier doorga of niet.

   Verwijderen
 21. Die droom van "een moment van verleiding" ken je. Ik word veel te laat wakker met een groene kaft op m'n voorhoofd. Niet gevist, altijd genoten. Dit was een mooie droom. Na deze mededeling is dit een beetje veranderd in een "boze" droom. Niet boos op jou, maar meer de teleurstelling en het einde van een era.
  Je films en belevingsverhalen zijn ongeevenaard. Donders jammer! Na de abbo op de KW vanwege Rolf, komt er een abbo bij voor De Karper. Damn boys!
  Verder wens ik je heel veel plezier toe, en hoop vurig dat je je ding aan de waterkant na deze beslissing met ontzettend veel genot kan blijven doen. Carpe Diém!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie woorden Dres, dank je. We zullen zien wat en in welke vorm het gaat worden.

   Verwijderen
  2. Beste Boudewijn,

   Je bent een geweldige visser en inspirator voor velen, en daar kun je trots op zijn..
   Het is logisch dat iemand die al zo lang zo intensief bezig is, even geen zin meer heeft en afstand wil nemen..
   Blijf vooral genieten van de eenvoud & essentie van het vissen..
   We gaan vanzelf wel weer een keer van je horen..

   Blijf plezier houden, doe het rustig aan en tot dan...

   Groet,

   Rombout

   Verwijderen
  3. Komt goed Rombout. Ook voor jou geldt: blijf schrijven over je visserij zolang je er plezier aan beleeft.

   Verwijderen
 22. Het ene afsluiten geeft ruimte voor het andere... Wat je ook gaat doen, ben trots op mn grote broer

  D

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi Boudewijn, in lijn met alle bovenstaande reacties zou ik het ook heeeeeeeel erg jammer vinden als je zou stoppen met je blog. Hoe vaak lees ik op internet niet dat mensen verwezen worden naar jou site voor informatie over wintervissen, penvissen, etc. Helaas heb je blijkbaar naast alle positieve reacties ook negatieve ervaringen opgedaan. En dat is jammer, zeker als je daardoor deze beslissing neemt. We hebben in het voorjaar een paar keer wat gemaild over het omgaan met vervelende lichamelijke perikelen. Ik heb veel van je geleerd. Over hoe je moet vissen, maar meer nog van de kracht waarmee jij in het leven staat. Ik hoop dat je boek snel klaar is! Het ga je goed (pff, lijkt wel een slechte film) Groet, Mark Paauw

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Mark,
   Dank voor je reactie. Kom toevallig net van mijn jaarcontrole. Nog geen uitslagen, maar ze hebben me niet gehouden, dus niets acuuts in ieder geval. Boek is een aardig langlopend project geworden, maar gaat er komen hoor! Rustig aan en blijf genieten!

   Verwijderen
 24. Hey Boudewijn, ik kan me je keuze goed voorstellen en net als de anderen hoop ik dat je door gaat. Misschien ben je zelf niet zo tevreden over je stukjes van de laatste tijd maar ik vond ze nog steeds de moeite waart! Kies wijs, kies voor doorgaan ;) Kan ik nog wel met vragen bij je terecht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Tim,
   Bij mijn visserij komt een groot deel gevoel kijken, en dus ook bij mijn schrijven. Dat kon ik niet meer overbrengen zoals ik dat wilde. Je leest of hoort het wel. De filmpjes komen eraan! Vragen kan je altijd stellen, geen probleem.

   Verwijderen
 25. Hoi Boudewijn

  Waar moet het toch heen met onze mooie hobby als alles waar sfeer vanaf druipt verdwijnt omdat het herkent kan worden en daar eventueel misbruik van gemaakt wordt? Misschien scherp gesteld maar uiteindelijk gaat dit volgens mij een stroom aan weinig inspirerende verhalen in bladen en andere media opleveren; éénheidsworst...

  Ik lees graag mee bij je en ga het missen om zo nu en dan een lekker stukje boustails te lezen. Als ik iets goed snap is doen waar je zin in hebt, als iets gaat tegenstaan moet je ermee kappen, tijdelijk of definitief, dat merk je vanzelf wel.

  Sterkte met je te maken keuzes maar vooral heel veel visplezier gewenst!!

  Groeten Andries

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Andres,
   Je eerste alinea zegt het inderdaad en ik bemerkte dat ik daar ook heen ging. Jouw blog is er eentje die ik ook al een hele tijd volg, juist om hoe je vist en omdat ik even 'mee kan vissen'. Hopelijk kunnen we nog lang dingen van elkaar lezen en zien.

   Verwijderen
 26. Neeeee was het eerste wat ik dacht Boudewijn. Toch begrijp ik het ook wel als je niet meer kan vissen en schrijven zoals je wilt omdat anderen het je onmogelijk maken. Bedankt voor je vele verhalen en filmpjes en ik hoop dat we er nog lang van mogen genieten.
  Grtz,
  Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jeffrey,
   graag gedaan kerel en ik blijf in ieder geval schrijven.

   Verwijderen
 27. Ik ben even weg en dan lees ik dit. Eigenlijk heb ik er weinig aan toe te voegen, behalve dat ook ik hoop dat je niet helemaal gaat stoppen. Moge de wijsheid met je zijn!
  Groeten en dank voor de jaren leesplezier,
  John

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nog op zoek naar wijsheid John. Dank voor je reactie.

   Verwijderen
 28. Boudewijn,
  het zou een groot verlies zijn als je helemaal zou stoppen met schrijven. Gelukkig maak ik uit je argumentatie op dat dat waarschijnlijk niet gaat gebeuren. Persoonlijk vind ik dat je een unieke manier van schrijven hebt en je zet me vaak aan het denken over mijn visserij en niet in de laatste plaats wat belangrijk is in het leven. Kies een manier die je het beste bevalt want nu heb je die keuze en dat is wel eens anders geweest.
  Het ga je goed en hopelijk lezen we weer snel wat van je.
  Groeten, Stefan B

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga zeker niet helemaal stoppen met schrijven Stefan, daar vind ik het te leuk voor. Enne, dank voor je woorden!

   Verwijderen
 29. Boudewijn,
  In essentie deel je je hengelsportbelevenissen omdat jij daar plezier in hebt en er voldoening uithaalt.
  Maak jezelf niets wijs; "het" zit je in het bloed en stoppen zal geen optie blijken.
  Doorgaan; ondanks alles!
  Martin Taal
  http://SportvisTaal.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ha ha, daar zou je best wel eens gelijk in kunnen hebben Martin!

   Verwijderen
 30. Aan reacties geen gebrek. Het is je inmiddels wel duidelijk dat het een verlies zou zijn als je beslist niet door te gaan. Jouw creativiteit en geen bullshit schrijfsels en geen grote vissen show werken inspirerend en zijn voor mij leerzaam geweest. Ik vis nu bijvoorbeeld veel actiever en zoek meer in plaats van dat ik stil achter mijn hengels zit. Dat heeft me mijn eerste 30ponder opgelevert! Dankzij jou! Ik hoop dat je doorgaat en dat we nog lang kunnen genieten van je schrijven en filmen.
  Groeten,
  Pieter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Pieter,
   Leuk te horen dat je de actievere visserij hebt toegepast, maar de vis mij toeschrijven is wat overdreven hoor. Je hebt gewoon iets opgepakt uit mijn teksten en dat in je eigen visserij toegepast. Goed gedaan dus aangezien je je eerste 30er hebt weten te vangen. Gefeliciteerd!

   Verwijderen
 31. Beste Boudewijn,
  Wat je keuze ook gaat worden bedankt voor al het moois dat je ons geboden hebt. Blijf genieten van je hobby en je leven.
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Lieve Bou,
  Zelfs als niet-visser kon ik genieten van je schrijfsels, dat weet je. Doe wat je wilt en blijf bij jezelf want dan ben je op je best!
  x, M

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Beste Boudewijn,
  De vele reacties maken wel duidelijk dat veel mensen het jammer zouden vinden als je helemaal zou stoppen, maar ik begrijp dat dat gelukkig niet je intentie is. Ik ben een snoekvisser maar las wel regelmatig met veel plezier je stukjes over karper en hoe je het aanpakte. Ook als roofvisser spreek ik dus de hoop uit dat je doorgaat.
  Met vriendelijke groet,
  Roel

  BeantwoordenVerwijderen
 34. hoi Boudewijn

  Erg jammer allemaal, ook ik kijk geregeld of er weer wat nieuws te lezen of zien is.
  En geniet van je verhalen en filmpjes.
  Is het geen optie om je verhalen later te plaatsen , aan het eind van je project bijvoorbeeld.

  Zelf kom ik niet erg tot successen in de visserij (grotendeels door tijdsgebrek).
  Daarom is het ook wel bemoedigend jou successen te lezen en er proberen van te leren.
  En dat het wel mogelijk is succes te boeken door volhouden en door te zetten.

  Succes en sterkte met alles,

  Groeten Miguel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Miguel,
   je suggestie is zeker eentje waar ik aan denk. Ik moet dan alleen over de vorm van 'het brengen' nadenken, want anders worden het al snel hele lange verslagen.
   Kort vissen kan heel effectief zijn als je de juiste gedacht er achter hebt. Zoals je nu onderhand wel hebt meegekregen, denk ik, staat of valt veel met de voorbereiding. En dan doel ik niet eens zozeer op voorvoeren, want dat is in de meeste gevallen niet eens echt nodig. Zet door, blijf onderzoeken en vooral veel plezier!

   Verwijderen
 35. Hoi Boudewijn,

  En daar kom ik dan aan als één van de laatste in het rijtje… tja, het blijft momenteel een probleem voor mij om alle blogs bij te houden. Wat dat betreft is het misschien maar goed dat je gaat stoppen ;)

  Bovenstaande is natuurlijk lariekoek! Ik zou het echt heel jammer vinden als je stopt. Gelukkig geef je aan dat je op zoek bent naar een nieuwe formule. Neem hier de tijd voor… als je uiteindelijk maar doorgaat! Alleen al de hoeveelheid reacties op deze update zullen je vast en zeker motiveren en inspireren :)

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Koen,
   misschien als een van de laatste in het rijtje, maar daarom niet minder gewaardeerd! De vele reacties doen me zeker goed en doen me ook beseffen dat ik niet helemaal moet stoppen, al is die intentie er ook niet, tenzij ik echt geen geen goede formule weet te vinden. We gaan het zien!

   Verwijderen
 36. Beste Machiel,
  Dank voor je positieve woorden en leuk te horen dat ik je wat op weg heb weten te helpen. Succes en vang ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Goedendag Boudewijn,
  Het zou jammer zijn dat je stopt met je blog vanwege het ontbreken van eigen visplezier. Je woont nu eenmaal in een omgeving waar veel gevist wordt en waar de wateren bekend zijn. Ik woon nu ruim een jaar in het Capitol en vind het grappig dat ik vissen vang die op je blog voorkomen maar dat is geen reden om op stekken te vissen waar andere energie en tijd insteken! Je twee uren project heeft me wel geinspireerd om zo mijn visserij aan te pakken mede gezinsuitbreiding. Even pas op de plaats en lekker doorgaan is mijn advies. Sterkte met je keuze!
  Groet,
  Edwin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Edwin,
   Aan plezier tijdens het vissen ontbreekt het niet hoor, het gaat me om de wijze waarop ik het hier op Boustails kan verwoorden. Zodra mijn visserij beinvloed wordt door dingen die ik deel stop ik met delen, plezier staat voorop en ik moet namelijk niets per se delen. Daarbij vis ik zeker niet alleen in de directe omgeving van Amsterdam ;) dus mogelijkheden genoeg. Wel leuk dat je enkele vissen herkent, onontkoombaar ook natuurlijk.

   Verwijderen