17 juni 2013

Watervlooienexplosie!

Naar mijn ervaring is er in mijn omgeving twee keer in het jaar een watervlooienexplosie. Onlangs was de eerste. De vissen een boilie of maiskorrel voorschoten heeft geen enkele zin. Een broodkorst of kattenbrok wordt bijna altijd genegeerd. Een foampje, zogenaamde Zig Bug of kunstvlieg biedt een enkele keer soelaas.
Meer info over de watervlo kan je hier vinden.
Hier een filmpje gemaakt met een oud fototoestel (excuus voor de kwaliteit) en wat foto's.


Zoals te zien is happen de karpers alleen in het licht. Dit is omdat de watervlooien zch daar bevinden. 's Nachts zul je grotere dichtheden op de plekken aantreffen waar straatverlichting in het water schijnt.Er zat ook een kingsize-vis tussenDe één hapte op de vlooien, dan ander zoog ze gewoon naar binnen.


8 opmerkingen:

 1. Hoe lang duren die periodes Boudewijn? Ik zag er toen ik aan het vissen was ook heel veel en kon toen niets vangen.

  Grtz.

  Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Jeffrey,
  De duur hangt voornamelijk af van hoe snel ze worden weggegeten ;) Karper, brasem, voorn, baars enz. Maar langer dan een dag of 5 dat de vissen echt gefocust op de vlooien zijn duurt het bij mij in de buurt meestal niet.
  Zo'n explosie zal zeker zijn nut hebben, dat is in de natuur altijd het geval. Het is aan ons vissers om hier op in te spelen of je er bij neer te leggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En toch weet je ze telkens weer te vinden! Ik blijf dat toch wel knap vinden hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is vooral een kwestie van er tijd in willen steken Steven. De meestel willen als ze de tijd hebben alleen vissen, terwijl een verloren uurtje tussen de dingen door je juist zoveel info kan opleveren.

   Verwijderen
 4. Mooi stukje Boudewijn! En inderdaad ook hier in de polder doen de karpers zich tegoed aan de watervlo. Ik kan ze heel af en toe nog verleiden met de vlok maar meestal lukt dat niet. En die watervlooien ik krijg ze zo moeilijk
  aan de haak. :)

  Groet, Björn

  BeantwoordenVerwijderen